"Zingend onderweg naar Kerst” "Zingend onderweg naar Kerst”
"Zingend onderweg naar Kerst”  met medewerking van Zandkunstenaar Gert van der Vijver.
 


Op zondag 17 december a.s. om 17.00 uur in de Ontmoetingskerk is er weer de jaarlijkse "Zingend onderweg naar Kerst" dienst. Dit keer met medewerking van zandkunstenaar Gert van der Vijver.

Gert was de eerste zandkunstenaar van Nederland. Hij maakt gebruik van een fascinerende kunstvorm: het zandschilderen. 
Hij gooit, strooit en schuift met zand op een verlichte glasplaat en laat op betoverende wijze allerlei tekeningen verschijnen. 
Misschien kent u hem van de TV en had u hem altijd al eens live willen zien. Dan is nu de mogelijkheid om zelf te zien hoe Gert al schilderend met zand het geboorteverhaal van onze Here Jezus Christus op een fascinerende manier vertelt. 

Daarnaast kunnen we genieten van samenzang en orgelspel van Piet van Assen. Kortom, het beloofd een prachtige dienst te worden.
Jammergenoeg is, i.v.m. auteursrechten, het volgen van de dienst via KerkTV en terugzien via kerkdienstgemist niet mogelijk.  Wel wordt de dienst bij grote belangstelling gestreamd naar de grote zaal en is hier dus ook te volgen.
Vanaf half 5 is de kerk open en hopen we u te ontmoeten om zo met elkaar een gezegende dienst te vieren.

De voorbereidingscommissie vanuit de Gezamenlijke Kerken en commissie Zending en Evangelisatie.  
 
 
Preekconsent voor Jelmer Visser Preekconsent voor Jelmer Visser
Preekconsent voor Jelmer Visser
Op dinsdag 31 oktober 2023 kreeg onze kerkelijk werker Jelmer Visser formeel zijn preekconcent overhandigd door  classispredikant Jan Hommes. Dit vond plaats in de mooie Stefanuskerk in Noorddijk. Jelmer kreeg deze voor de eerste keer uitgereikt. Hij stond tussen collega kerkelijk werkers die verlenging kregen van hun preekconsent. 
Nieuwe classispredikant Nieuwe classispredikant

Een nieuwe classispredikant

Met ingang van1 januari 2024 is ds. Ellen Peersmann (62) benoemd als classispredikant voor de classis Groningen/Drenthe. Zij volg ds. Jan Hommes op die bij ons wel bekend is.
Meer informatie vindt je hier.

 
 
Het kerkblad "Onderweg" op slot Het kerkblad "Onderweg" op slot
Het kerkblad "Onderweg" op slot.

Op de website van onze gemeente is een besloten gedeelte gemaakt om de leden van onze gemeente toegang te geven tot informatie die privacygevoelig is en daarom niet op het openbare deel van de website getoond kan worden.
Niet alle informatie die bijvoorbeeld in het kerkblad Onderweg wordt gepubliceerd, mag openbaar toegankelijk zijn.
Om deze reden heeft het Breed Moderamen besloten dat een deel van de website niet openbaar toegankelijk is, maar alleen bekeken kan worden wanneer er ingelogd is.
Leden van onze gemeente kunnen een account aanvragen om op die manier toegang te krijgen tot de gegevens die niet op het openbare deel van de website staan vermeld.
Voor het aanvragen van een account of verdere informatie kunt u een berichtje sturen met de volgende gegevens naar dit mailadres
  • naam
  • adres
  • postcode
  • woonplaats
  • telefoonnummer
  • email adres
O
 
 
Robin gaat mee met World Servants 2024 Robin gaat mee met World Servants 2024
Robin gaat mee met World Servants 2024

Hoi, ik ben Robin Veldman en ik heb een passie om de wereld te ontdekken. Ik wil graag de wereld een stukje beter maken en daarnaast lijkt het me super om in contact te zijn met christelijke jongeren! Ik heb mij aangemeld voor Rwanda om de prachtige natuurschoon en om het project waar we met elkaar een grote impact kunnen hebben op de leefomstandigheden! Ik hoop dat u me een klein stukje op weg wilt helpen met een bijdrage zodat we samen voor verandering kunnen zorgen!

Klik op deze link voor sponsoring. Robin uit Marum bouwt aan verandering

Word deel van de droom van mensen ver weg en bouw mee aan beter onderwijs, goede gezondheidszorg en essentiële sociale voorzieningen.
Of je nu geeft of meegaat, jouw investering verandert generaties. 
Meer info: Werkvakantie in een ontwikkelingsland


 
 
Dominee Ineke 30 jaar predikant! Dominee Ineke 30 jaar predikant!
Dominee Ineke 30 jaar predikant.

Op 21 maart 1993 werd ds. Ineke bevestigd als (jeugd)predikant in Ureterp. Precies 30 jaar later, tijdens de vergadering van het Breed Moderamen op 21 maart 2023 werd stilgestaan bij het feit dat Ineke 30 jaar predikant is. Zeker iets om te vieren en dankbaar voor te zijn. 

Uitgerekend op deze dag had onze kerkelijk werker Jelmer Visser het belangrijke gesprek met de registercommissie van de PKN.  In dit gesprek werd de motivatie van de kandidaat en zijn vertrouwdheid met het leven en het belijden van de kerk getoetst. Het gesprek verliep goed en Jelmer is op 21 maart 2023 officieel ingeschreven in het register van kerkelijk werkers van de Protestandse kerk Nederland. 

De foto is gemaakt na de vergadering van het BMR.  
Nieuwe naam voor 'Ons Centrum' Nieuwe naam voor 'Ons Centrum'
Nieuwe naam voor "Ons Centrum"

Mede naar aanleiding van het onderzoek van Jan Hommes heeft de kerkenraad zich tot doel gesteld om meer 'kerk naar buiten' te zijn. Een kerk die van zich laat horen en iedereen uit wil nodigen. 
De naam 'Ons Centrum' is erg naar binnen gekeerd. Ook met de naam van het verenigingsgebouw wil de kerk iedereen uitnodigen. Op meerdere gemeenteavonden is hierover gesproken en gemeenteleden is gevraagd om een nieuwe naam op te geven. 
Er zijn meerdere namen genoemd en de kerkenraad heeft uit de inzendingen de naam
'Het Kruispunt' gekozen. De motivatie is als volgt: Op een kruispunt kan men elkaar tegenkomen. Het gebouw staat aan de Kruisweg, achter de Ontmoetingskerk en het Trefpunt en als kerk willen we het Kruis hoog houden, daar willen we best wel een punt van maken.