PKN
Protestantse gemeente Marum e.o.
 
Nieuwe naam voor 'Ons Centrum' Nieuwe naam voor 'Ons Centrum'
Mede naar aanleiding van het onderzoek van Jan Hommes heeft de kerkenraad zich tot doel gesteld om meer 'kerk naar buiten' te zijn. Een kerk die van zich laat horen en iedereen uit wil nodigen. 
De naam 'Ons Centrum' is erg naar binnen gekeerd. Ook met de naam van het verenigingsgebouw wil de kerk iedereen uitnodigen. Op meerdere gemeenteavonden is hierover gesproken en gemeenteleden is gevraagd om een nieuwe naam op te geven. 
Er zijn meerdere namen genoemd en de kerkenraad heeft uit de inzendingen de naam
'Het Kruispunt' gekozen. De motivatie is als volgt: Op een kruispunt kan men elkaar tegenkomen. Het gebouw staat aan de Kruisweg, achter de Ontmoetingskerk en het Trefpunt en als kerk willen we het Kruis hoog houden, daar willen we best wel een punt van maken. 
Gemeenteleden zijn gevraagd om na te denken over een nieuw logo. Zodra deze is gekozen zal geleidelijk de naamsverandering worden ingevoerd.
 
Eva Borkhuis mee met World Servants Eva Borkhuis mee met World Servants
Als kerk zijn we blij dat een van onze jeugdleden zich in gaat zetten voor de medemens ver weg. Eva Borkhuis doet mee met World Servants Westerkwartier en gaat komende zomer naar Sierra Leone. Ze wil zich inzetten voor de mensen daar, om hen meer kansen te bieden voor de toekomst. Meer over haar en de acties vind je via de volgende link. 
https://www.worldservants.nl/actieplatform/deelnemer/evaborkhuis
Ze begint met haar acties op zondag 16 en 23 oktober in onze kerk. U kunt na de dienst bij haar een bestellijst invullen voor bloembollen. Uiteraard kunt u haar ook steunen via de genoemde link. 
Bloembollen bestellen kan ook via deze link:
 https://www.worldservants.nl/actieplatform/actie/21367


 
 
 
 
Facebook

 
Ineke 30 jaar predikant!
 
Historisch overzicht van de voormalige Gereformeerde Kerk te Marum
website GereformeerdeKerken.info geeft een mooi verhaal van de geschiedenis van onze kerk
 
Steun Eva Borkhuis
Eva Borkhuis gaat met World Servants naar Sierra Leone. Wil je haar helpen om daarmee anderen te helpen? Voor meer info: klik hier 
 
Webshop
Klik op een onderdeel

COLLECTEBONNEN

Vrijwillige bijdrage Onderweg
 

 
Appostel app
Of het nu om collectebonnen of een digitale collecte gaat, met Appostel worden alle mogelijkheden ondersteund.
Klik hier voor uitleg van de app Appostel.
 
wijdekerk
 
Diaconie:
                            
Samenwerkingsverband Vrijwilligersorganisaties Westerkwartier:
Dat mensen die het goed hebben delen met mensen die het moeilijk hebben. Daarom organiseert het SVW een actie van verbondenheid. Het is een gezamenlijke solidariteitsactie van de vrijwilligersorganisaties, gemeente Westerkwartier, particulieren, bedrijven en instellingen om hen die het hoofd niet of nauwelijks boven water kunnen houden, te ondersteunen. Klik op de link voor het hele bericht  --> 
https://marum-noordwijk.protestantsekerk.net/activiteiten

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.