17 oktober 's avonds is de collecte voor Stichting 10-site 17 oktober 's avonds is de collecte voor Stichting 10-site

Een gezinshuis waar je je zelf mag zijn, fouten mag maken en waar je veilig bent. Samen wonen, leven en leren op een mooie woonboerderij tussen Ede en Veenendaal. Dat is stichting 10-site.
In een gezinshuis krijgen jeugdigen een zo normaal mogelijke opvoeding, maar wordt zo nodig ook voor extra (ambulante) behandeling gezorgd. Een gezinshuis is een vorm van hulp tussen pleeggezin en leefgroep in. Het verschil met pleegzorg is dat er in een gezinshuis sprake is van een professionele betaalde opvoeder. Deze opvoeder is er altijd. Dit onderscheidt gezinshuizen van leefgroepen, waar jeugdigen worden opgevoed door meerdere beroepsopvoeders die in wisseldiensten werken.
In ons gezinshuis doen we het net even wat anders. Sam & Josien van den Berg en Ton & Elke van Kooten zijn samen de gezinshuisouders voor 4 tot 6 tieners.
De ene week dragen Sam & Josien de verantwoordelijkheid en zorg voor de jongeren, de andere week Ton & Elke. Het huis is daar op aangepast; het heeft twee aparte woningen maar ook een heerlijke gezamenlijke woonkamer en uiteraard ook een toffe eigen slaapkamer voor elke jongere. De woningen zijn zowel boven als beneden aan elkaar verbonden, met de mogelijkheid de deur af te sluiten wanneer de andere gezinshuisouders hun zorgweek hebben.
Wij willen graag ons gewone dagelijkse leven delen met jongeren die om verschillende redenen niet meer thuis kunnen wonen. Waar dat kan stimuleren we terugkeer naar biologische ouders. We gaan uit van de unieke mogelijkheden en talenten van iedere jongere. We proberen die waar mogelijk te stimuleren en ontwikkelen zodat zij zich kunnen ontplooien tot evenwichtige en zelfredzame persoonlijkheden.

10 oktober is de 1ste collecte voor Oiko credit 10 oktober is de 1ste collecte voor Oiko credit

WIJ GELOVEN IN DE KRACHT VAN MICROKREDIET.
Oikocredit investeert in microkrediet voor mensen in Latijns-Amerika, Afrika en Azië. Dat betekent toegang tot leningen voor kleine ondernemers, die daarmee zélf aan hun toekomst kunnen bouwen.
Door deel te nemen aan de vereniging Oikocredit Nederland draagt u bij aan bewustwording over wereldwijde armoede en wordt u onderdeel van een wereldwijde beweging.

rekeningnummer diaconie rekeningnummer diaconie
Helpt u mee om deze collectes tot een succes te maken? Als diaconie bevelen wij bovenstaande collectes van harte bij u aan. Indien u niet in de gelegenheid bent om deze diensten te bezoeken, kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL27 RBRB 078.98.12.347 t.n.v.: Protestantse Gemeente Marum, o.v.v. het doel van de collecte. Of u kunt uw bijdrage op een andere zondag in een envelop, met daarop het doel vermeld, in de collectebus geven. e-mail: diaconie@ontmoetingskerk-marum.nl.    tel. 06-29110809 website: (http://marum-noordwijk.protestantsekerk.net/diaconie).

Collectes diaconie Collectes diaconie
Hieronder vindt u de diaconie collectes t.b.v. een goed doel.

Als diaconie bevelen wij de hierna genoemde collecte(n) van harte bij u aan.
Indien u niet in de gelegenheid bent om de diensten te bezoeken, u ziet en luistert via kerk-tv naar de dienst en u wilt ook graag een bijdrage geven, dan kunt u een bedrag overmaken op de rekening van de diaconie: nummer NL27 RBRB 078.98.12.347,  o.v.v. het doel van de collecte.

Klik op een onderdeel

Onze nieuwe predikant

Ineke van den Beukel, predikant van de Protestantse Gemeente Marum e.o.
Sinds 29 augustus 2021 ben ik predikant van deze mooie gemeente.
Na het VWO in Rotterdam en de studie theologie in Kampen ben ik (jeugd-)predikant geweest in Ureterp, predikant in Britsum, Cornjum, Jelsum net boven Leeuwarden, daarna in een stadswijk van Leeuwarden en tot voor kort 9,5 jaar in Haulerwijk en Waskemeer.

Klik hier voor de volledige tekst.