de collecte van 31 januari is voor Stichting Sparrow de collecte van 31 januari is voor Stichting Sparrow
Stichting Sparrow
Remco en Elly Pijper uit Niekerk hebben hun hart verpand aan de Filipijnen.
Via de door hen zelf opgerichte stichting Sparrow zetten ze zich in voor het arme deel van de  bevolking in Filipijns gebied.
Stichting Sparrow wil een einde maken aan armoede. Ze geven praktische en structurele hulp aan mensen om uit de armoede te komen en hun levensstandaard te verhogen. Ze richten zich daarbij vooral op de thema’s onderwijs en gezondheid.

Studiebeurs
We geven een studiebeurs om een diploma te kunnen halen op een school voor beroepsonderwijs (MBO/ HBO).

Studiehuis
In ons studiehuis hebben onze studenten een rustige plek om te leren en werken, met studiebegeleiding en de nodige faciliteiten.

We organiseren leuke en ontspannende activiteiten voor onze studenten.
Gezondheid

Medische hulp
We geven financiële steun bij een medische hulpvraag en praktische hulp bij het contact met professionals en overheden.

Outreach
Met een outreach bieden we gratis medische consulten en medicijnen. We werken samen met Filipijnse dokters.

Noodhulp
We geven financiële en praktische hulp bij rampen zoals overstromingen en tyfonen.

collecte van 17 januari is voor Care for Brazil collecte van 17 januari is voor Care for Brazil
Als Care for Brazil ondersteunen wij al meer dan 50 jaar het zendingswerk in Brazilië. dat door de Braziliaanse organisatie OSFA, Obras Sociais Fé e Alegria (Sociaal werk, Geloof en Blijdschap). Dankzij het werk van de OSFA worden al vele jaren kinderen en hun families geholpen op een heel directe en effectieve wijze. De projecten zijn verspreid over verschillende staten van Brazilië: Rio de Janeiro, Minas Gerais en Amazones. De OSFA biedt verschillende vormen van hulp aan: Dagopvang in semi-internaten in Minas Gerais en de Amazones, 24 uurs opvang in het Kinderdorp Criança Feliz in Rio de Janeiro. Belangrijk is het feit dat het om kleinschalige projecten gaat, waarbij er direct en persoonlijk contact is met de kinderen en de gezinnen. Hierdoor kan de hulp ook steeds op maat worden bijgesteld, waar nodig is, in samenwerking met de lokale instanties en mogelijkheden. De OSFA werkt nauw samen met de bewonersorganisaties, kerken, gemeentelijke overheden, scholen en gezondheidscentra in de wijken waar zij werkt.

collecte 1 januari 2021 collecte 1 januari 2021
1 januari is de collecte voor Edukans.
Een kind dat leert, is een kind met kansen. Maar wereldwijd gaan 258 miljoen kinderen en jongeren niet naar school of ze stoppen voortijdig. Edukans werkt in ontwikkelingslanden aan het best mogelijke onderwijs, want wat je op school leerst is voor altijd!
We werken aan goed onderwijs in ontwikkelingslanden. Door te zorgen voor een veilige leeromgeving, goed opgeleide en gemotiveerde docenten, betrokkenheid van ouders en relevante opleidingen voor jongeren.

Als diaconie bevelen wij bovenstaande collectes van harte bij u aan. Indien u niet in de gelegenheid bent om deze diensten te bezoeken, kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL27 RBRB 078.98.12.347 t.n.v.: Protestantse Gemeente Marum, o.v.v. het doel van de collecte. Of u kunt uw bijdrage op een andere zondag in een envelop, met daarop het doel vermeld, in de collectezak geven.
e-mail: diaconie@ontmoetingskerk-marum.nl.

Collectes diaconie Collectes diaconie
Hieronder vindt u de diaconie collectes t.b.v. een goed doel.

Als diaconie bevelen wij de hierna genoemde collecte(n) van harte bij u aan.
Indien u niet in de gelegenheid bent om de diensten te bezoeken, u ziet en luistert via kerk-tv naar de dienst en u wilt ook graag een bijdrage geven, dan kunt u een bedrag overmaken op de rekening van de diaconie: nummer NL27 RBRB 078.98.12.347,  o.v.v. het doel van de collecte.

Er zijn twee vacatures in onze gemeente, te weten:
1. Predikant(e)
2. Tweedelijns jeugdwerker / 12 uur per week

Klik op de betreffende vacature voor meer informatie