Protestantse gemeente Marum e.o.

19 juni is de avondmaalcollecte voor St. Imarika 19 juni is de avondmaalcollecte voor St. Imarika

Stichting Imarika Nederland verleent steun aan het gelijknamige initiatief in Kenia, opgericht door Marloes Bosker uit Roden. Imarika heeft als doel kinderen met een lichamelijke en fysieke beperking in de Mukuru sloppenwijk van Nairobi een beter leven te bieden. Dit doet Imarika o.a. door het aanbieden van een kleinschalige dagopvang. Hier komen dagelijks 10 tot 12 kinderen samen zodat hun moeders kunnen werken en de kinderen een veilig onderkomen hebben. De Imarika dagopvang bevrijdt de moeders van hun schuld om hun kinderen met speciale behoeften onbeheerd thuis te laten. Daarnaast stelt het hen in staat een krachtige stem te hebben die pleit voor hun rechten en die van hun kinderen. Ook biedt Imarika gratis fysiotherapie aan. Veel kinderen die bij Imarika terecht komen hebben een behoorlijke ontwikkelingsachterstand. Zij kunnen soms niet zitten, niet staan, niet lopen. Hun moeders weten niet hoe ze hen op de juiste manier kunnen stimuleren. De fysiotherapeut doet oefeningen en adviseert moeders hoe zij de motoriek van hun kind kunnen verbeteren. Voor meer informatie over Stichting Imarika Nederland ga naar www.imarika.nl.

12 juni is de 1ste collecte voor het binnenlands diaconaat 12 juni is de 1ste collecte voor het binnenlands diaconaat

Nederland telt zo’n 30.000 migranten zonder verblijfsvergunning. Velen van hen zijn arbeidsmigranten, anderen bleven na een mislukte asielprocedure in Nederland, bijvoorbeeld omdat het land van herkomst hen niet accepteert. Ongedocumenteerden hebben weinig rechten en er is altijd de angst op uitzetting. Diverse kerkelijke initiatieven, zoals de Wereldhuizen in Amsterdam en Den Haag, de Pauluskerk in Rotterdam en Villa Vrede in Utrecht helpen met advies en dagbesteding en stimuleren zo de veerkracht van deze mensen.
ri (Hoofdtekst)

collecte is op 6 maart voor noodhulp aan Oekraïne collecte is op 6 maart voor noodhulp aan Oekraïne

geld overmaken naar de diaconie geld overmaken naar de diaconie
Helpt u mee om deze collectes tot een succes te maken? Als diaconie bevelen wij bovenstaande collectes van harte bij u aan. Indien u niet in de gelegenheid bent om deze diensten te bezoeken, kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL27 RBRB 078.98.12.347 t.n.v.: Protestantse Gemeente Marum, o.v.v. het doel van de collecte. Of u kunt uw bijdrage op een andere zondag in een envelop, met daarop het doel vermeld, in de collectebus geven.
U KUNT NU OOK GEBRUIK MAKEN VAN DE KERKGELD APP. e-mail: diaconie@ontmoetingskerk-marum.nl.    tel. 06-29110809 website: (http://marum-noordwijk.protestantsekerk.net/diaconie).

Welkom Jelmer!

De vacature die ontstaan is door de pensioenering van mevr. Harjanne de Boer-Lodewijks is met ingang van 1 juni 2022 ingevuld met de komst van dhr. Jelmer Visser uit Steenwijk. Daarmee is het pastorale team weer compleet. (zie foto) Jelmer heeft hier stage gelopen, een periode waar we goede herinneringen aan hebben. We zijn blij dat we hem hier mogen verwelkomen.

Onze nieuwe predikant

Ineke van den Beukel, predikant van de Protestantse Gemeente Marum e.o.
Sinds 29 augustus 2021 ben ik predikant van deze mooie gemeente.
Na het VWO in Rotterdam en de studie theologie in Kampen ben ik (jeugd-)predikant geweest in Ureterp, predikant in Britsum, Cornjum, Jelsum net boven Leeuwarden, daarna in een stadswijk van Leeuwarden en tot voor kort 9,5 jaar in Haulerwijk en Waskemeer.

Klik hier voor de volledige tekst.

Appostel app
Of het nu om collectebonnen of een digitale collecte gaat, met Appostel worden alle mogelijkheden ondersteund.
Klik hier voor uitleg van de app Appostel.

Afscheid van mevr. Harjanne de Boer-Lodewijks van PG Marum e.o.
Onze kerkelijk werker, Harjanne de Boer-Lodewijks, heeft op zondagmorgen 6 maart formeel afscheid genomen van de PG Marum e.o. Ze gaat na een dienstverband van 12 ½ jaar met pensioen. In een feestelijke kerkdienst, waarin ook haar kleinkinderen prachtig gezongen hebben, werd ze dank gezegd voor al het pastoraal werk dat ze vol passie gedaan heeft in onze gemeente. Helemaal weggaan doet ze niet, zo nu en dan zal ze nog een kerkdienst leiden en als vrijwilliger blijft ze actief in het kerkenwerk.
Klik hier voor de foto's.

wijdekerk

Klik op een onderdeel