Collectes diaconie Collectes diaconie

Hieronder vindt u de diaconie collectes t.b.v. een goed doel.

Als diaconie bevelen wij de hierna genoemde collecte(n) van harte bij u aan.
Indien u niet in de gelegenheid bent om de diensten te bezoeken, u ziet en luistert via kerk-tv naar de dienst en u wilt ook graag een bijdrage geven, dan kunt u een bedrag overmaken op de rekening van de diaconie: nummer NL27 RBRB 078.98.12.347,  o.v.v. het doel van de collecte.

Collectes Collectes

4 november: Slachtoffers Sulawesi (1e collecte)
Het Christelijk Noodhulpcluster (bestaande uit Dorcas, EO Metterdaad, Red een Kind, Tear, Woord & Daad en ZOA) komt in actie voor de slachtoffers van de aardbevingen en tsunami op Sulawesi. Er wordt gevreesd voor duizenden doden. Huizen, wegen en gebouwen zijn zwaar beschadigd. De Indonesische overheid heeft buitenlandse hulporganisaties gevraagd te ondersteunen bij de hulpverlening. Het is hiermee ramp op ramp voor Indonesië na de talrijke aardbevingen op Lombok in de afgelopen twee maanden.

Collectes Collectes

11 november Binnenlands diaconaat (2e collecte)
Veel gedetineerden willen na het uitzitten van hun straf de criminaliteit achter zich laten. Het blijkt moeilijk om dit geheel op eigen kracht te doen. Exodus Nederland biedt in elf Exodushuizen een woon- en werkprogramma dat ex-gedetineerden helpt hun leven na gevangenschap weer op te bouwen. Exodus kiest voor een structurele aanpak met aandacht voor wonen, werken, relaties en zingeving. Meer dan 1.600 vrijwilligers - veelal afkomstig uit kerken - werken in de Exodushuizen, bezoeken gedetineerden in gevangenissen of begeleiden kinderen bij een bezoek aan een ouder in detentie. Jaarlijks ondersteunen zij daarmee 4.000 gedetineerden, ex-gedetineerden en hun familieleden.

Collectes Collectes

11 november: Rudolphstichting (Vesper)
De Rudolphstichting werkt vanuit de volgende missie:
Elk kind heeft recht op een inspirerende en veilige leefomgeving om op te groeien tot een gelukkige en evenwichtige volwassene. De Rudolphstichting zet zich in voor kinderen en jongeren voor wie dat niet vanzelfsprekend is.
De stichting bevordert de ontwikkelingsmogelijkheden van uithuisgeplaatste kinderen door hen een thuis te bieden in een zo normaal mogelijke, vitale omgeving. Om dat te realiseren werkt de Rudolphstichting aan opvangmogelijkheden in gezinsvormen en het ondersteunen en onderhouden van Jeugddorp De Glind.
De jarenlange geschiedenis biedt de Rudolphstichting een bron van kennis en ervaring om vernieuwende zorgprojecten te starten en op te bouwen. Hierin heeft de Rudolphstichting een introducerende en stimulerende rol  en werkt altijd samen met uitvoerende jeugdzorgpartners.
Samenvattend: de Rudolphstichting schept ruimte voor jeugd.

Collectes Collectes

2 december: Tear (1e collecte)
Tear helpt mensen zelf op te staan uit armoede en onrecht. We bieden wereldwijd hulp via lokale organisaties en kerken. Recht doen is voor ons een opdracht van God. We helpen waar we kunnen en moedigen mensen aan om de wereld mooier te maken.
Tear helpt kerken om samen met hun dorp of wijk initiatieven te ontplooien tegen armoede en hulp te verlenen bij rampen en conflicten. Dat doen we via onze partnerorganisaties, die met hun deskundigheid deze kerken toerusten, adviseren en ondersteunen.
Tear richt zich op de allerarmsten, zonder onderscheid te maken naar etnische afkomst, religie, geslacht of politieke overtuiging.
In Nederland dagen wij mensen uit om na te denken over hun levensstijl en de gevolgen daarvan voor de armen. Dat doen we met behulp van campagnes en actiemodellen. En wij  verbinden kerken in Nederland met kerken overzee om een wederzijds proces van leren en bemoedigen te stimuleren.

Vacature in het College van Kerkrentmeesters
Het College van Kerkrentmeesters is, in verband met het aftreden van de huidige secretaris, m.i.v. april 2019 op zoek naar een

Secretaris

Het betreft een interessante functie binnen een leuk en actief team van negen personen.

Voor informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Bert Stouwie (voorzitter), tel. (0594) 64 10 17 of Marchien Henstra (secretaris), tel. (0594) 24 85 63.

Mogen wij op u rekenen? Ook het werk van het College van Kerkrentmeesters is een verantwoordelijkheid van ons allemaal!

Ontstaan Gereformeerde kerk van De Wilp
Op de website gereformeerdeKerken.info staat een artikel over het ontstaan van de voormalige Gereformeerde Kerk te De Wilp, waarbij destijds ook de Gereformeerde Kerken te Haulerwijk en Marum een rol speelden.
Op de site staan verder nog veel meer interessante artikelen.