Protestantse gemeente Marum e.o.

De 10 Woorden van Geluk De 10 Woorden van Geluk
Cursusaankondiging: ‘de 10 Woorden van Geluk’
Na de zomer, vanaf eind september, starten we met een boeiende cursus rond wat we kennen als de 10 geboden. In vijf bijeenkomsten komend najaar en vijf in januari-maart ’23 gaan we op een andere, verdiepende manier naar deze kernachtige Woorden kijken. Najaar ’23 ronden we de cursus af.
De eerste bijeenkomsten kijken we naar onze vooronderstellingen! Dat zijn er nogal wat en vaak zijn ze hardnekkig. Daarmee blokkeren ze een andere kijk op de Bijbel:
Wij gaan leren Bijbellezen door de ogen, 'de bril' van Jezus Christus!
Theologisch gezegd: we lezen en interpreteren de Bijbel profetisch-Messiaans.
Als we dat een beetje door hebben, duiken we in de 10 Woorden; die zijn heel praktisch en concreet. En ik beloof: verderstrekkend dan gedacht!
Zweverig wordt het dus niet, al beginnen we wel abstract; met onze manier van denken.
De christelijke kerk worstelt al eeuwen met de spagaat tussen
wet (recht/oordeel) enerzijds en genade (liefde/vergeving) anderzijds.
‘Wet – 10 geboden – Oude Testament’ zou minder waard zijn dan ‘genade – liefde - Jezus Christus’.
Herken je dit en hoe komt dit?

Zo begint het materiaal, waarvan bij elke bijeenkomst, stencils worden uitgedeeld om mee te lezen. Daarmee kun je je eigen boekwerkje met aantekeningen opbouwen.
De cursus is breed toegankelijk, of je nou veel of weinig Bijbelkennis hebt. Als je de Bijbel met meer enthousiasme wilt gaan lezen en dwarsverbanden wilt gaan ontdekken, geef je dan alvast op!

U kunt kiezen uit deelname op de dinsdagochtenden vanaf
9.45 uur op 27 september, 11 en 25 oktober, 8 en 22 november 2022 en 10 en 24 januari, 7 en 21 februari en 7 maart ’23.
Of als de donderdagavond u beter past wordt het vanaf 19.30 uur op 29 september, 13 en 27 oktober, 10 en 24 november 2022 en 12 en 26 januari, 9 en 23 februari en 9 maart ’23.

Deze cursus is open voor de regio en niet voorbehouden aan
PKN-ers. Mocht u iemand weten, die waarschijnlijk graag mee wil doen, geef dit bericht dan door!
In Haulerwijk e.o. is deze cursus interkerkelijk aangeboden in 2018 en 2019.
Uiteindelijk willen we vanuit onze kleine Stichting Israels Messias een basisboek schrijven vanuit de inzichten die nog altijd groeien wanneer we naar het Nieuwe Testament kijken op basis van het Oude, Eerste Testament en via de Joodse Traditie uit de tijd van Jezus.

Van harte aanbevolen!
Voor meer informatie en opgave: predikant@ontmoetingskerk-marum.nl
                              ds. Ineke van den Beukel

Samenstelling commissie V&T Samenstelling commissie V&T
H. Veendijk-Migchels
H. Bakker
G. Postmus
ds. Van den Beukel

Welkom Jelmer!

De vacature die ontstaan is door de pensioenering van mevr. Harjanne de Boer-Lodewijks is met ingang van 1 juni 2022 ingevuld met de komst van dhr. Jelmer Visser uit Steenwijk. Daarmee is het pastorale team weer compleet. (zie foto) Jelmer heeft hier stage gelopen, een periode waar we goede herinneringen aan hebben. We zijn blij dat we hem hier mogen verwelkomen.

Onze nieuwe predikant

Ineke van den Beukel, predikant van de Protestantse Gemeente Marum e.o.
Sinds 29 augustus 2021 ben ik predikant van deze mooie gemeente.
Na het VWO in Rotterdam en de studie theologie in Kampen ben ik (jeugd-)predikant geweest in Ureterp, predikant in Britsum, Cornjum, Jelsum net boven Leeuwarden, daarna in een stadswijk van Leeuwarden en tot voor kort 9,5 jaar in Haulerwijk en Waskemeer.

Klik hier voor de volledige tekst.

Appostel app
Of het nu om collectebonnen of een digitale collecte gaat, met Appostel worden alle mogelijkheden ondersteund.
Klik hier voor uitleg van de app Appostel.

Afscheid van mevr. Harjanne de Boer-Lodewijks van PG Marum e.o.
Onze kerkelijk werker, Harjanne de Boer-Lodewijks, heeft op zondagmorgen 6 maart formeel afscheid genomen van de PG Marum e.o. Ze gaat na een dienstverband van 12 ½ jaar met pensioen. In een feestelijke kerkdienst, waarin ook haar kleinkinderen prachtig gezongen hebben, werd ze dank gezegd voor al het pastoraal werk dat ze vol passie gedaan heeft in onze gemeente. Helemaal weggaan doet ze niet, zo nu en dan zal ze nog een kerkdienst leiden en als vrijwilliger blijft ze actief in het kerkenwerk.
Klik hier voor de foto's.

wijdekerk

Klik op een onderdeel