Programma 2017 - 2018 Programma 2017 - 2018

van de
Protestantse Gemeente

Voorwoord

In het komende kerkelijk seizoen 2017-2018 is het jaarthema: Open huis, of kerkproeverij.
De bedoeling van dit thema is om de kerk aantrekkelijk, zelfs ‘smakelijk’ te laten zijn voor gemeenteleden, maar ook voor niet– kerkgangers.

Wij hopen dat de commissie V&T weer een veelzijdig aanbod heeft  gemaakt, waar voor velen van u wel iets ‘smakelijks’ tussen zit.

Sommigen houden van samen zingen, anderen van film kijken, weer anderen van leren, met elkaar praten en er zijn mensen die graag heel praktisch bezig zijn, enz.

We denken dat het aanbod inderdaad zo divers is dat we heel velen van u kunnen bedienen. En nogmaals, dat mogen ook, graag zelfs, mensen zijn die geen lid van de gemeente zijn.

Net als vorig jaar is er weer een aanmeldingsblad waarop u kunt aangeven voor welke activiteit u zich graag zou willen opgeven.
Dat is niet alleen handig voor de organisatie, maar biedt ons ook de mogelijkheid om herinnerd te worden door de organisatie bij de start van deze activiteit. Uiteraard kunt u zich ook nog opgeven via het e-mailadres van de commissie (zie hieronder).

Wij wensen iedereen een gezegend en leerzaam seizoen toe.

Commissie Vorming en Toerusting,
Harm Bakker,
Pim Veendijk,
ds. Marcus Klomp

Klik hier voor het volledige programma

Afscheid Hans Meima
Op 9 december jl. hebben we afscheid genomen van Hans Meima, één van onze vaste organisten. Hans heeft vanaf 2001 met veel plezier de samenzang in eredienste begeleid. In het dankwoord van Jan v.d. Greft namens de gemeente werd Hans geprezen om zijn inzet. Hij speelde altijd met veel plezier en enthousiasme.
Wij danken Hans voor de vele jaren waarin hij ons begeleidden.

Klik hier voor de foto's uit de dienst waarin Hans afscheid neemt.

Vacature in het College van Kerkrentmeesters
Het College van Kerkrentmeesters is, in verband met het aftreden van de huidige secretaris, m.i.v. april 2019 op zoek naar een

Secretaris

Het betreft een interessante functie binnen een leuk en actief team van negen personen.

Voor informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Bert Stouwie (voorzitter), tel. (0594) 64 10 17 of Marchien Henstra (secretaris), tel. (0594) 24 85 63.

Mogen wij op u rekenen? Ook het werk van het College van Kerkrentmeesters is een verantwoordelijkheid van ons allemaal!

Ontstaan Gereformeerde kerk van De Wilp
Op de website gereformeerdeKerken.info staat een artikel over het ontstaan van de voormalige Gereformeerde Kerk te De Wilp, waarbij destijds ook de Gereformeerde Kerken te Haulerwijk en Marum een rol speelden.
Op de site staan verder nog veel meer interessante artikelen.