Onze predikant Onze predikant
Dominee Ineke van den BeukelIneke van den Beukel, predikant van de Protestantse Gemeente Marum e.o. Sinds 29 augustus 2021 ben ik predikant van deze mooie gemeente. Na het VWO in Rotterdam en de studie theologie in Kampen ben ik (jeugd-)predikant geweest in Ureterp, predikant in Britsum, Cornjum, Jelsum net boven Leeuwarden, daarna in een stadswijk van Leeuwarden en tot voor kort 9,5 jaar in Haulerwijk en Waskemeer. Nu mag ik alle ervaringen meenemen naar Marum en omstreken. Geloven lijkt niet vanzelfsprekend in deze wereld. Maar kunnen we wel zonder?!.. Geloven is leven in vertrouwen. Vertrouwen kan komen en gaan. Het is telkens weer een keuze. En het vraagt om voeding en training, net als sport. Kerk-zijn is tegenwoordig een club van doorzetters, van creatievelingen die ruimte geven aan Gods Geest. Om er voor elkaar en onze omgeving te zijn in Gods Naam. Samen kunnen we zoeken naar een goede balans, naar onze diepste waarden. Het grootste Geluk dat ik zelf gevonden heb, ontdekte ik in de Bijbel. En nog steeds zie ik daar nieuwe verbanden in; ons leven is verbonden met Gods verhaal. En hoe meer we bewust worden dat Gods verhaal door ons leven heen schijnt, hoe mooier het wordt! Ik luister graag naar levensverhalen. Samen kunnen we meer-waarde ontdekken, kun je soms oude gewoontes loslaten en in vertrouwen nieuw beginnen. God is niet een vaag concept of ouderwetse geschiedenis, maar Hij is ook nu Levend, benaderbaar. Soms lukt het zingend beter dan sprekend om ons daarin te uiten, Hem te bidden. Dat doen we dan ook volop in onze vieringen en ontmoetingen, met de jongsten tot en met de oudsten. Iedereen is welkom! Wie graag in gesprek komt, een vraag heeft of een opmerking kwijt wil; laat van je horen! Telefoon: 050-8501064 App: 06-15603512 Mail: predikant@ontmoetingskerk-marum.nl
 
Even voorstellen Even voorstellen
Jelmer VisserVoor velen ben ik, Jelmer Visser, geen onbekende in Marum en omstreken. Al in 2018 ben ik komen stagelopen in de Protestantse Gemeente Marum e.o. in verband met het volgen van de opleiding HBO Theologie. In die tijd heb ik veel mogen leren van jullie voormalige pastorale team; kerkelijk werker Harjanne de Boer-Lodewijks, kerkelijk werker Grytsje Hovius en ds. Marcus Klomp. Na mijn stagetijd ben ik kort even buiten beeld geweest. In die periode heb ik mijn afstudeeronderzoek en daarmee de studie afgerond. Gelukkig zijn er altijd warme banden met deze gemeente gebleven. Want toen in de kerkenraad en pastorale team bekend werd dat ik aan het afronden was, is er gauw contact opgenomen. Want in de gemeente was inmiddels vacatureruimte ontstaan vanwege de pensionering van Harjanne. En zo is het gekomen dat ik hier werkzaam ben.

Marum en de prachtige omgeving zijn voor mij geen onbekend terrein. Mijn voorouders van beide kanten van de familie hebben hier hun leven lang gewoond. De achternamen Visser, Zuidersma, Veenstra, Hoeksema, Dijkstra komen in mijn familiestamboom voor. En meerdere gemeenteleden blijken dan ook (verre) familie te zijn. En nog altijd wonen er ooms en tantes, neven en nichten in het Westerkwartier. Zelf ben ik na jaren in Kollum te hebben gewoond voor de liefde verhuisd naar Steenwijk in de kop van Overijssel. Samen met mijn partner Jacob woon ik daar op een prachtige plek in het centrum van de stad. Voor ons huis is een passantenhaven met in de zomermaanden veel plezierjachten. En achter ons huis grenst het stadspark met villa Ramswoerthe. Naast de prachtige omgeving van Steenwijk genieten wij ook regelmatig van een vakantie in Oostenrijk of op familiebezoek in Canada in zuidelijk Alberta en Ontario (regio Toronto).

Gemeenteleden vragen regelmatig aan mij of ik ook hobby’s heb. Jazeker! Ik kan erg genieten van alles wat groeit en bloeit. Ga daarom graag wandelen in Gods schepping. En vindt het heerlijk om met mijn handen in de tuin bezig te zijn; de planten te verzorgen en de kippen te voeren. Zoals ongetwijfeld al is opgemerkt mag ik graag zingen. Jaren in diverse koren gezongen in Kollum en Steenwijk. Zodoende ken ik Dineke Spoelstra van het gemengd koor Ad Deï Gloriam. Tegenwoordig zing ik alleen nog af en toe met het muziekteam van de kerk in Steenwijk.

Na een periode werkzaam te zijn geweest als rijksambtenaar voor een onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, kreeg mijn leven door het volgen van de studie Theologie een andere wending. Tijdens de studie las ik het boek De Bijbelse Missie (2011) van Christopher Wright. Hij schrijft daar over het hebben van een doel in het leven het volgende;

“Het doel van heel het leven is: God liefhebben, loven, verheerlijken en in Hem je vreugde hebben. Alleen dan vinden we onze diepste levensvervulling en kunnen we ons ontplooien. Tot bloei komen als mensen die naar Gods beeld geschapen zijn en God loven en aanbidden gaan samen.”

Tot bloei komen is een proces dat niet van de een op de andere dag plaats vindt. Daar gaat tijd overheen. Net zoals ik tijdens de studie heb mogen leren en ontdekken wat bij mij past. Daarvoor is voeding nodig, een steun in de rug als het tegen zit, doorzettingsvermogen en vooral veel liefde. Mijn verlangen en gebed is dat ik in mijn werk als kerkelijk werker een bijdrage mag leveren aan groei. Dat God door mij heen mag werken. Zodat ik als Zijn gereedschap een ander verder kan helpen in dit leven om tot groei en bloei te komen qua (geloofs)leven. Dat Gods liefde ervaren mag worden.

Als je graag met mij in contact wilt komen dan kun je mij bereiken via;
jelmervisser@ontmoetingskerk-marum.nl of via 06-29382103 (ook via Whatsapp). En bij geen gehoor spreek gerust de voicemail in. Dan wordt je zo spoedig mogelijk teruggebeld.