PKN
Protestantse gemeente Marum e.o.
 
Kringloopcentrum 't Trefpunt in Marum Kringloopcentrum 't Trefpunt in Marum

Openingstijden:

woensdag- en vrijdagmiddag 13.00 - 16.00 uur, donderdagavond 19.00 - 21.00 uur, zaterdag 10.00 - 16.00 uur

Inbreng van goederen:
Wij kunnen helaas geen grote goederen ontvangen in verband met de beperkte ruimte.Graag hele en schone goederen inleveren op

maandag 09.00 - 12.00 en 13.00 - 16.00 uur, zaterdag 13.00 -  16.00 uur

Adres:
Kruisweg 28
Marum


 

Contact:

Ria  Kooiker, T (0594) 64 34 91 

lees meer »
 
gift voor de stichting HBM voor vluchtelingen uit Oekraïne. gift voor de stichting HBM voor vluchtelingen uit Oekraïne.
Deze gift is voor de stichting HBM voor vluchtelingen uit Oekraïne. Harjanne de Boer heeft via haar hond Bram contacten met deze stichting. Harjanne heeft al jaren contact met een vrouw, waar haar hond vandaan komt. Deze vrouw woonde eerst in Nederland en is verhuisd naar Roemenië. Het is een stichting, die volledig draait op vrijwilligers. Deze stichting vangt straathonden op, die het niet meer redden op straat. HBM staat voor HondenBrokkenMakers. De farm waar zij honden opvangt is niet ver van grens met Oekraïne. Nu is de farm een noodopvang voor mensen met huisdieren, die vaak moeilijker een opvangplek vinden. De vrouw heeft ook nog een oud huis in de buurt, wat ook tot beschikking staat voor vluchtelingen. Ook sturen ze hulpgoederen naar de grens van Oekraïne. De gift van € 1000,-- is overhandigd door vrijwilligster Hilda Barelds aan Harjanne de Boer met Bram.


 
 
gift voor voedselpakketten en hulpgoederen voor Roemenië gift voor voedselpakketten en hulpgoederen voor Roemenië
Vrijwilligster Janneke van Kammen heeft een gift aan haar broer overhandigd. Janneke haar broer is voor stichting Oost Europa werkgroep Middelharnis met 3 anderen naar Roemenië geweest. Naar Uioara de Sus, een dorpje in het district Alba. Zij hebben daar aan de kansarme gezinnen voedselpakketten en goederen uitgedeeld.
 
 
gift voor team Jalou gift voor team Jalou
’t Trefpunt heeft weer een gift van € 1000,-- kunnen geven voor team Jalou. In juni 2020 kreeg Sianne te horen dat dochtertje Jalou, van 2 jaar, blastoomkanker had. In juni 2021 is haar dochtertje overleden aan deze ziekte. Sianne heeft nu samen met haar nichtje 100 km geschaatst in Falun in Zweden voor KIKA, onder de naam team Jalou.
De moeder van Sianne heeft de gift overhandigd.
 
gift aan Stichting Hart voor Swaziland voor Kerstviering gift aan Stichting Hart voor Swaziland voor Kerstviering
Anne van der Zaag, die in Almere heeft gewoond, is verhuisd met zijn gezin naar Swaziland en heeft de stichting Hart voor Swaziland opgericht.’t Trefpunt ondersteunt deze stichting met een gift van € 1000,--.                             Deze gift is overhandigd door Geert Kooiker, één van onze vrijwilligers, aan Kor v.d. Velde, voorzitter van de zending- en evangelisatiecommissie van de PKN Ontmoetingskerk in Marum. De Z & E commissie steunt ook projecten van Hart voor Swaziland. Het project deze keer is om volwassenen en vooral kinderen met de kerstdagen een onvergetelijke dag te bezorgen, zodat ze even de lastige corona periode en onrusten kunnen vergeten. Het Kerstfeest is daar inmiddels al gevierd en een reactie van de familie vd Zaag was: de kinderen hebben het verhaal van de geboorte van Jezus gevierd en een geweldige dag gehad. Ook de volwassenen hebben genoten.                    De kinderen waren blij verrast met kerstcadeautjes, lekker eten en allerlei leuke activiteiten.                                        Het activiteitencentrum heet Jubala, wat betekent plaats van plezier. Deze naam is heel toepasselijk voor deze bijzondere feestdag.                  
 
gift aan Leger des Heils gift aan Leger des Heils

Deze gift van € 1000,-- is voor het Leger des Heils. Onze vrijwilligster, Janneke van Kammen, zelf ook werkzaam bij het Leger des Heils, heeft deze gift overhandigd aan de manager team opvang Assen. Deze gift wordt besteed voor bijvoorbeeld de aanschaf van een sjoelbak, een biljarttafel, maar ook tuingereedschap voor het werken in de tuin. Dit alles om het bezig zijn en de creativiteit van de bewoners te bevorderen.
 
 
gift voor actie Schoenendoos gift voor actie Schoenendoos
Deze gift is voor actie Schoenendoos. Ook nu zijn er miljoenen kinderen  die het in 2021 heel moeilijk hebben. De slogan van dit jaar is: “vul de schoenendoos, geef een schat”. Voor kinderen in o.a. landen van Afrika is speelgoed niet zo vanzelfsprekend als bij ons in Nederland. Vanuit Nederland en Belgie worden jaarlijks 50.000 schoenendozen versierd en gevuld met speelgoed, knuffels schoolspullen en toiletartikelen. Deze dozen gaan naar weeshuizen, vluchtelingenkampen, sloppenwijken en ziekenhuizen. Onze vrijwilligster Aukje van Dellen heeft een gift van € 1000,-- overhandigd aan Marjan vd Horn. Marjan coordineert samen met Marja Burgler en Monique van Dijk dit jaar de actie Schoenendoos vanuit de Ontmoetingskerk in Marum
 
 
Gift voor man in Brazilië om prothese te kunnen kopen Gift voor man in Brazilië om prothese te kunnen kopen
Ook nu hebben we nog een gift van € 200,-- kunnen geven. Een man, die in Brazilië woont en die familie in Marum heeft wonen, lijdt een ernstige vorm van diabetes. Zijn ene been is tot de knie geamputeerd. Hij heeft een prothese nodig om weer te kunnen lopen en werken.
Gift is overhandigd aan het in Marum wonende familielid Rose Rooks
 
Gift actie Schoenendoos 2020 Gift actie Schoenendoos 2020
Deze gift is overhandigd aan Koster Monique van de Ontmoetingskerk en dhr Berend Jakobs, tijdens het inladen van de dozen voor actie Schoendoos 2020
 
gift voor minima camping Polemonium gift voor minima camping Polemonium
gift voor minima camping Polemonium in Opende
 
Gift KWF kankerbestrijding Gift KWF kankerbestrijding
Gift KWF kankerbestrijding
Alex van Kammen zou fietsen voor het K.W.F. maar dat ging niet door. Hij heeft zelf een alternatieve route van 200 km gefietst voor het K.W.F. en hem is namens 't Trefpunt een gift van € 500,-- overhandigd door zijn schoonmoeder Antje Beimers.
 
 
Gift KWF kankerbestrijding Gift KWF kankerbestrijding
Gift KWF kankerbestrijding
 
Gift voor Boarnsterhim State in Aldeboarn Gift voor Boarnsterhim State in Aldeboarn

Gift voor Boarnsterhim State in Aldeboarn.

Dit is een woonvoorziening voor ouderen, die intensieve zorg nodig hebben. In deze woonvoorziening wonen momentueel circa 19 bewoners met een fysieke of psychische beperking. Zij sparen al een tijd voor een duofiets, waarmee de bewoners met medewerkers, vrijwilligers of mantelzorgers er op uit kunnen en genieten van de natuur. Martje Grondsma-Wiersma heeft een gift van € 1000,-- overhandigd aan haar dochter, werkzaam op Boarnsterhim State.
 
 
Gift voor de Woonhaven Gift voor de Woonhaven

Gift voor de Woonhaven in Marum.

De Woonhaven heeft een gift van € 500,-- gekregen voor de bewoners om een keer iets extra’s te kunnen organiseren. Deze gift is overhandigd door Ina Huistra en Rika v.d. Heide aan 2 bewoonsters.
 
 
Gift voor de Zijlen Gift voor de Zijlen

Gift voor de Zijlen in Marum.

Er is een gift voor de bewoners van De Zijlen overhandigd van € 500,-- door Cees Haites aan Leon Westerhof. De gift is bedoeld om een keer iets extra’s te kunnen doen met de bewoners.
 
 
Gift voor Stichting Huisgezin de Tike. Gift voor Stichting Huisgezin de Tike.

Gift voor Stichting Huisgezin de Tike.

Namens ’t Trefpunt heeft Anja Jakobs een gift van € 500,-- overhandigd aan Stichting Huisgezin. Pieter en Annemarie willen als gezin een opvangplek zijn. Niet slechts een paar dagdelen per week, maar vierentwintig uur per dag. Juist voor kinderen, die kwetsbaar zijn, gedragproblemen hebben of uit een problematische gezinssituatie afkomstig zijn. In hun gezin willen ze harmonie, stabiliteit en perspectief bieden. Ook zijn er nu  tienermoederappartementen voor jonge moeders om te wonen. Pieter en Annemarie hebben ook veel ondersteuning van vrijwilligers, ook daar zijn ze heel dankbaar voor. Voor meer informatie zie de site van Stichting Huisgezin.      
 
 
Gift aan Geuko Gift aan Geuko
Gift aan Geuko voor behandeling van de zeldzame polio-achtige ziekte AFM in New Orleans

Geuko heeft een zeldzame aandoening, hij heeft een polioachtige ziekte, het (entrovirus d68) is te linken aan AFM. De testen lieten een beeld zien van hersenvliesontsteking, maar er waren symptonen, die daarbij niet helemaal klopten. Het virus valt het ruggemerg aan, waardoor de zenuwen, die de spieren en de armen, nek en rug aansturen worden aangetast. De signalen van de hersenen komen daardoor niet meer in de spieren. Hij kan zijn linkerbeen niet meer bewegen, alleen zijn enkel en zijn tenen. Zijn rechterbeen kan hij nog voor 60 % bewegen, maar lopen lukt niet meer. Een medicijn tegen dit virus is er niet. De ziekte is pas enkele jaren bekend, daarom hebben artsen nog niet veel onderzoek kunnen doen. In Amerika zijn ze bekender met de ziekte, alleen voor de behandeling en revalidatie is er veel geld nodig. Het is de bedoeling als het geld er is, hij naar New Orleans gaat. Om dit ook mee mogelijk te maken hebben vrijwilligsters Ina en Belinda een gift van € 1500,-- overhandigd aan Geuko.
 
 
Gift voor Stichting Madelief Gift voor Stichting Madelief


Gift voor Stichting Madelief.

Vrijwilligster Doetie Reinders heeft een gift van € 1000,-- overhandigd aan Remi Doomernik van de Stichting Madelief in Madagaskar. Deze stichting heeft allerlei projekten. Deze gift zal worden besteed aan het bouwen van een huis voor moeders, die in de stad Ambositra in een klein appartement wonen met eigen kinderen en kinderen, die op straat leven.

Een voorbeeld van een een alleenstaande moeder, die zelf 3 kinderen heeft en 5 straatkinderen opneemt in haar gezin en heeft veel te weinig ruimte in dat appartement. Voor € 1000,-- kan er een huis gebouwd worden aan de rand van de stad. Toen zij daar woonde heeft zij nog 2 meisjes opgenomen, die tijdelijk in een pleeggezin waren opgenomen, daarna ving zij steeds meer kinderen op. Zij kreeg een team van ondersteuning om zich heen, zodat de kinderen in een veilige en stabiele omgeving opgroeien.
 
Gift voor Kenia support Gift voor Kenia support
Kenia support u allen denk ik wel bekent heeft in december een gift van 't Trefpunt mogen ontvangen van 1000 euro. De gift is voor het project "Laat kinderen studeren". Durk en Tineke Boschma & Romke en Lotty de Vries en Fokke & Ankie van Houten zijn nauw betrokken bij dit project. Het is jaren geleden door Tineke ontstaan die vrijwilligerswerk wilde doen in arme landen. In Kenia  worden  kansarme kinderen van de straat geholpen en verblijven in een weeshuis. Durk en Tineke bezoeken al vele jaren achter elkaar Kenia om zo ook te kijken hoe het er bij staat. Ze helpen dan in het weeshuis en hebben gesprekken met de personen die daar de verantwoording hebben. Door de financiële steun kunnen deze kinderen naar school en krijgen ze onderwijs zodat ze ook door kunnen groeien. Als u meer wilt weten kunt u op de website https://keniasupport.nl meer lezen.  v.l.n.r. Aukje van Dellen en Tineke Boschma
 
Gift voor actie schoenendoos Gift voor actie schoenendoos
Gift voor actie4kids
Miljoenen kinderen hebben het in 2019 nog steeds heel moeilijk. De slogan voor Actie4kids is “Voor jou van mij”: jouw speelgoed en geld delen met een kind, dat waarschijnlijk nog nooit een cadeautje heeft gehad. Stichting Actie4kids doen er nog een cadeautje bij: het goede nieuws van het evangelie in de vorm van een boekje met Bijbelverhalen. ’t Trefpunt heeft dit doel met € 1000,-- ondersteund. Jong en oud kunnen door het vullen van een schoenendoos laten zien dat er iemand is op de wereld, die aan hen gedacht heeft.De cheque werd overhandigd aan Anneke de Vries door Aukje van Dellen en Klaas Pieter van Dellen 2 vrijwilligers van het Trefpunt
 
gift voor invalidentoilet bij Appies-tuuntje gift voor invalidentoilet bij Appies-tuuntje
De gift is in ontvangst genomen door Appie en zijn zoon
 
Gift voor camera's. Gift voor camera's.
Het terrein van de Kringloop heeft in de laatste periode een opknapbeurd gehad. Zo is de tuin aangepakt door vrijwilligers een straatje gelegd en een stuk muurtje verwijdert en een nieuw muurtje geplaatst.In het kader van de veiligheid zowel van de Kringloop als het terrein van de Kerk zijn er rondom en op het terrein camera's geplaatst.
Het 't Trefpunt heeft hier een cheque van 1000 euro overhandigd.
De  gift is door Berend Jakobs overhandigd aan Dick Tillema (lid van de vrijwilligersgroep van de Ontmoetingskerk)
 
Gift voor vluchtelingen Lesbos Gift voor vluchtelingen LesbosMeer dan 13.000 getraumatiseerde vluchtelingen zitten momenteel muurvast in vluchtelingenkamp Moria, op Lesbos. Er is eigenlijk maar plek voor 3.000 mensen. Er zijn in het bijzonder veel vrouwen en kinderen uit conflictgebieden in het grootste vluchtelingenkamp op het Griekse eiland te vinden. 

Door de grote overbevolking in het kamp slapen velen in de open lucht en er is een schreeuwend tekort aan medische zorg. Bij de kliniek in het kamp worden mensen met minder acute gezondheidsklachten inmiddels weggestuurd.

Een aantal vrijwilligers uit het westerkwartier hebben zich ingezet voor de vluchtelingen en gaan er zelf heen om hulp te bieden. Zo hebben ze gevraagd voor slaapzakken en dekbedden etc.
Kringloop 't Trefpunt heeft hun een cheque overhandigd van 1000 euro zodat ze dat ter plaatste kunnen besteden.


De gift is door Anja Jakobs overhandigd aan een vrijwilligster van de Stichting Because we Care voor hulp op Lesbos

 
Gift voor de Voedselbank Gift voor de Voedselbank
Met een groepje vrijwilligers van 't Trefpunt is er een rondleiding geweest bij de voedselbank in Grootegast.Er komen weer feestdagen aan en wat is het een mooi gebaar wanneer gezinnen of alleengaande iets extra's in hun pakket kunnen kriigen.
Kringloop 't Trefpunt heeft een cheuque overhandigd van 1000 euro.
De gift is door Pietje Pruim en Boukje Boonstra overhandigd aan een vrijwilligster                             van de voedselbank

 
 
Gift voor Amref Flying Doctors Gift voor Amref Flying Doctors
Stichting Amref Flying Doctors zet zich in om de gezondheid van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen in Afrika structureel te verbeteren.
Kringloop 't Trefpunt heeft een cheque van 1000 euro overhandigd.

De gift is in ontvangst genomen door iemand van Amref, flying doctors
 
Gift voor Stichting Oost-Europa te Middelharnis Gift voor Stichting Oost-Europa te Middelharnis
Er gaan vele mensen naar Roemenië om daar kans arme gezinnen te ondersteunen in de kleine dingen die wij zo vaak als gewoon ervaren. Dit jaar zijn er gezinnen bezocht die een voedselpakket kregen en waarbij met eigen ogen gezien werd dat er in de huizen waar vaak met velen wonen geen watervoorzieningen zijn o.a. douche toilet etc.Deze mensen zetten zich persoonlijk in om dat samen met de inwoners te realiseren.
Kringloop 't Trefpunt heeft een cheuque van 1000 euro overhandigd.

De gift is door Bauktje Heijs en Janneke van Kammen overhandigd aan dhr de Waard
 
Gift voor Zorgboerderij Drenthe land Gift voor Zorgboerderij Drenthe land
Zorgboerderij te Eén is een plek waar deelnemers een dagbesteding kunnen doen.Om eens voor de deelnemers iets extra's te kunnen doen is er een cheque van 500 euro overhandigd.
De gift is door Aukje van Dellen overhandigd aan een vrijwilligster van Zorgboerderij Drentheland
 
Gift voor jaarlijks loopevenement  MaRun Gift voor jaarlijks loopevenement  MaRun
 
Gift voor Tomashuis te Niebert Gift voor Tomashuis te Niebert
De zorginstelling Tomashuis te Niebert heeft een cheque van 500 euro overhandigd gekregen om voor de bewoners iets extra's te ondernemen.

De gift is door Anja Jakobs overhandigd aan de bewoners van het Thomashuis
 
Swim Challenge Swim Challenge

Swim Challenge heeft gezwommen om geld bij elkaar te sponseren voor onderzoek en behandeling voor kanker. Ze kregen van 't Trefpunt een cheque van 500 euro overhandigd.
De gift is door Bregtje van Breden overhandigd aan team Martini (Andre Grondsma, Johan van Breden, Andre Grondsma, Henk van der Laan, Jan Mulder en Anno Jaap Grondsma), deelnemers aan de Swim Challenge
 
ondersteuning actie, opgestart door vrienden van Tjalling Hijlkema ondersteuning actie, opgestart door vrienden van Tjalling Hijlkema
 
’t Trefpunt geeft een gift voor ontmoetingsplek in Arpasel in Roemenie ’t Trefpunt geeft een gift voor ontmoetingsplek in Arpasel in Roemenie
Een groep jongeren gaat elk jaar naar Roemenie vanuit de Chr. Gereformeerde  kerk in Kornhorn. Ze hebben al verschillende projecten gedaan voor de zustergemeente in  Arpasel  o.a een doktershuis gebouwd. Deze keer gaat het om het diaconiehuis , dit huis staat er al maar moet zo ingericht worden dat het vooral voor oudere mensen een ontmoetingsplek wordt waar ze spelletjes kunnen doen of andere leuke dingen. Ook is het de bedoeling dat mensen er kunnen eten. Voor de winter moeten mensen  er ook kunnen slapen. Om de kosten zo laag mogelijk te houden wordt het materiaal in Roemenie gekocht.
’t Trefpunt ondersteunt dit goede doel met € 1000,--
 
Gift Punt voor Parkinson Gift Punt voor Parkinson
Punt voor Parkinson is een specialistisch centrum voor mensen met de ziekte van Parkinson of atypisch parkinsonisme in Groningen. Het doel is om patiënten de beste zorg te kunnen bieden vanuit één locatie, waarbij we maximale samenwerking en integratie nastreven met alle zorgverleners in de regio.
De Stichting Vrienden van Punt voor Parkinson werft fondsen die ten goede komen aan de doelstellingen van Punt voor Parkinson: optimale zorg bieden, vernieuwend onderzoek doen en goed onderwijs verzorgen op het gebied van de ziekte van Parkinson en atypische parkinsonismen.
Dankzij uw gift staan zijn we in staat om extra onderzoek te verrichten en weer een stuk dichter bij ons doel te komen!


Vrijwilligsters Boukje Boonstra en Bregtje van Breden hebben namens ’t Trefpunt een gift van € 1000,-- overhandigd aan 2 medewerkers aan Punt van Parkinson
 
 
Gift Stichting Hart voor Swaziland Gift Stichting Hart voor Swaziland
Anne van der Zaag, met zijn gezin woonachtig in Swaziland, heeft de stichting Hart voor Swaziland opgericht. ’t Trefpunt ondersteunt deze stichting met een gift van € 1000,--
Door het bieden van praktische hulp verbetert de woonsituatie van Swazigezinnen, zodat ze een veilige plek hebben om te wonen, kinderen gezonder op kunnen groeien en de gezinnen de mogelijkheid krijgen om geheel of gedeeltelijk in hun eigen onderhoud te voorzien. Denk hierbij aan: verbouwingen, onderhoudswerkzaamheden, sanitaire voorzieningen, aanleggen van een groentetuin, een kippenhok bouwen, etc. en het omzien naar kwetsbare (jonge) mensen in Swaziland. We doen dit door het geven van praktische hulp in armoedige woonsituaties (HOME), het uitdelen van Gods Woord en Liefde (HOPE), en het brengen van plezier in moeilijke leefomstandigheden (HAPPINESS).


Geert Kooiker heeft de gift overhandigd aan pastoraal medewerker Harjanne de Boer, zij heeft vanuit de Protestantse kerk Marum contact met Anne van der Zaag
 
Kringloopwinkel ’t Trefpunt laat grote wens in vervulling gaan Kringloopwinkel ’t Trefpunt laat grote wens in vervulling gaan
Een grote wens van de ongeneeslijk zieke dhr Albert Elzinga uit Grootegast is uitgekomen. Samen met zijn gezin, zijn vrouw en twee kinderen, zijn zij naar de musical The Lion King in Scheveningen geweest. Zij hebben genoten van een prachtige dag. Om dit mogelijk te maken heeft ’t Trefpunt uit Marum de familie ondersteunt met een gift van € 1000,--.

Dhr. en mevr. Elzinga
 
Gift voor WorldServants groep Marum Gift voor WorldServants groep Marum
Groep World Servants Marum bouwt aan verandering
De actiegroep Marum gaan niet allemaal bouwen voor 1 project, in hun zomervakantie, maar aan 4 projecten in verschillende landen. De groep gaat verdeeld over een aantal projecten, namelijk:
  • Klaslokalen bouwen voor beter onderwijs in Laminaya, (Sierra Leone),
  • Bouwen van lerarenwoningen, latrines en verschoningsruimte voor meisjes in Kamalimba (Malawi),
  • Bouwen van klaslokalen in El Paradiso (Bolivia), omdat beter onderwijs betekent een betere toekomst
  • Woningen bouwen voor medisch personeel in Mawlamyine (Myamar), voor het lepra ziekenhuis, zodat ze getrainde verpleegsters en artsen kunnen aantrekken om de kwaliteit van zorg, die geboden wordt te verbeteren.
Meer info zie site www.worldservantsmarum.nl
Rianne Radema, die zelf in 2009 ook al een keer met World Servants meegeweest is, heeft namens    ‘t T refpunt Marum een gift van € 1000,-- overhandigd


Bij de foto van links naar rechts Sjoukje Nijhof, Marthi ter Veer, Marjanne Boonstra, Willem ter Veer, Daniel v.d. Velde, Jan Douwe Boonstra en Rianne Radema. Op de foto ontbreekt Sacha Scholtens.
 
 
Gift voor de Hermanshoeve Gift voor de Hermanshoeve
Vrijwilligster Aukje van Dellen (rechts op de foto) heeft een gift overhandigd van € 500,--  aan begeleidster Gelbrich van de Hermans Hoeve. De gift gaat gebruikt worden voor de aanleg van een ontmoetingsplek in de tuin van de Hermans Hoeve.  Met de aanleg wordt deze maand gestart, zodat de bewoners er in de zomermaanden al gebruik van kunnen maken.
 
gift voor Stichting Hartekind gift voor Stichting Hartekind
Stichting Hartekind wil, met het financieren van wetenschappelijk onderzoek, de overlevingskansen en dagelijkse kwaliteit van leven van deze hartekinderen verbeteren, zodat ze gewoon kind kunnen zijn, met als motto:  "Kind zijn, HART nodig!"
Zij zetten zich in voor onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen. Op naar een betere wereld voor alle hartekinderen.
Om een steentje bij te kunnen dragen aan de financiering van onderzoeken heb ik  (Wim Wildeman)besloten om de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee te gaan schaatsen. 25 januari 2019 starten we met circa 30 medeschaatsers om zoveel mogelijk geld bij elkaar te schaatsen voor velocity onderzoek uitgevoerd door het LUMC en het Wilhelmina Kinderziekenuis / UMCU. 


Wim vertelt  op zijn site waarom hij mee gaat schaatsen:
https://www.pifworld.com/fundraisers/UrPdOz8Lo5w/wim-wildeman

Vrijwilligster Froukje Boekema heeft een gift van € 500,-- overhandigd aan Wim Wildeman niet voor de prestatie, die hij gaat leveren, maar voor de kinderen die het zo hart nodig hebben dat er goede onderzoeken gedaan kunnen worden. 

 
 
Gift voor Stichting CliniClowns Gift voor Stichting CliniClowns
Stichting CliniClowns is bij veel mensen vooral bekend van de clowns die kinderen in het  ziekenhuis bezoeken. Maar zij doen veel meer dan dat!
De clowns komen overal waar behoefte is aan afleiding, plezier en ontspanning voor zieke en gehandicapte kinderen en hun gezin of instelling. Ze ontmoeten de kinderen thuis, in zorginstellingen, kinderdagverblijven, behandelcentra en op scholen. Daarnaast organiseert de stichting evenementen op maat en kunnen kinderen de clowns online ontmoeten via de CliniClowns App. 
De CliniClowns spelen door heel Nederland; ook in de Friese ziekenhuizen. Ze brachten ruim 1,2 miljoen kinderen vrolijkheid en lichtheid. Een ontmoeting met een CliniClown heeft effect: kinderen ervaren bijvoorbeeld minder stress en angst. Het geheim? Dat zit ‘m in de kracht van verbeelding
En dan zijn er nog de reacties van het ziekenhuispersoneel die vertellen hoe de sfeer op de afdeling positief verandert zodra de CliniClowns verschijnen. Deze 'ondersteuning' van het werk, maakt dat CliniClowns al meer dan 25 jaar welkom zijn in de ziekenhuizen en andere zorginstellingen.

Vrijwilliger Ron Gaarkeuken heeft een gift van € 1000,-- aan een CliniClown overhandigd
 
 
gift voor de operatie kosten van Anetta in Roemenie. gift voor de operatie kosten van Anetta in Roemenie.
Anetta van 14 jaar uit Vista (Roemenië), heeft een ernstige vorm van scoliose wat zeven jaar geleden bij haar is ontdekt. Scoliose is een vergroeiing/kromming van de wervelkolom. Anetta heeft alle medische behandelingen ondergaan in een ziekenhuis in Kolozsvár (Cluj-Napoca) maar alles zonder succes, omdat er in Roemenië geen specialist voor deze ziekte te vinden was. Daarom bezochten ze twee jaar geleden voor het eerst een ziekenhuis in Boedapest (Hongarije), waar een chirurg werkt die hierin gespecialiseerd is. Anetta draagt op dit moment een brace (harnas), maar ook dit heeft geen effect op de doorgroei van de kromming, wat haar op dit moment erg veel pijn geeft. Bij de laatste onderzoeken in september 2018 bleek dat de kromming héél snel groeit en wel zo ernstig dat een operatie aan de wervelkolom niet langer kan uitblijven. De kromming heeft nu een zeer kritisch punt bereikt. Dat wil zeggen, een rib bedreigt het functioneren van één van de longen en het zal niet lang meer duren dat de rib in haar long zal steken met dodelijke afloop ! Volgens de specialist dr. Béla Fazekas moet er zo snel mogelijk ingegrepen worden. Dit is een zeer complexe operatie waarbij een deel van de wervelkolom wordt vervangen met een implantaat en uiteraard is er een lange periode van revalidatie nodig. 

De operatie alleen kost € 20.000,= exclusief alle extra kosten wat de operatie met zich mee zal brengen en de revalidatie. Aangezien Anetta in Roemenië woont en ze niet verzekerd is in Hongarije moeten alle onderzoeken, operaties en behandelingen uit eigen zak betaald worden. (denk aan alle zorgkosten in het ziekenhuis, medicijnen, vervoerskosten, een bed voor de ouders in het ziekenhuis en verdere verblijf – en nabehandelingkosten). Dit hoge bedrag was een enorme schok, niet alleen voor Anetta’s ouders, maar ook voor alle mensen om haar heen. De fonds werving loopt via de diaconie van de gkv Oldehove.


Marja Burgler heeft namens ’t Trefpunt een gift van € 1000,-- overhandigd aan deze diaconie
 
Gift voor Make-A-Wish Gift voor Make-A-Wish
Make-A-Wish wil álle kinderen met een ernstige, levensbedreigende ziekte kracht geven voor de toekomst. Dat doen ze door hun allerliefste wens te vervullen.
Vrijwilligster Dinie Smid heeft een gift van € 500,-- overhandigd aan haar kleindochter Romy Smid, die meegedaan heeft aan de Beauty Queen wedstrijd van Make a Wish
 
Gift voor Worldgranny Gift voor Worldgranny
Grannies2Grannies Friesland bestaat uit een aantal grootmoeders uit Friesland, Drenthe en Overijsel die zich betrokken voelen bij de situatie van grootmoeders (grannies) in Afrika en die beseffen hoe groot het verschil is met hun eigen rol als grootmoeder. De rol van grootmoeders in ontwikkelingslanden is veel minder vrijblijvend en gezellig dan de rol van de meeste grootmoeders in Nederland. Deze grootmoeders  vroegen zich af hoe zij iets konden betekenen voor de grannies in de derde wereld. Zij kwamen in contact met een Nederlandse organisatie die Worldgranny heet. Onder de vlag van deze organisatie kozen ze voor een project in Uganda. Daar wonen veel grannies die de permanente zorg hebben voor hun kleinkinderen. Bovendien wonen ze in vaak in erbarmelijke krotten, nauwelijks geschikt voor menselijke bewoning. De doelstelling van Grannies2Grannies Friesland is geld bijeenbrengen om huisjes te bouwen voor deze categorie grannies.

Twee afgevaardigden van World Grannies Friesland kregen een cheque van € 1000,--.
 
Gift voor de Moeder Teresa Stichting Gift voor de Moeder Teresa Stichting
De Moeder Teresa Stichting Ulft is een onafhankelijke stichting, die hulp verleent aan de allerarmsten in Oost-Europa, met name Roemenië. Zij doet dit zonder onderscheid te maken naar afkomst, geloof en/of politieke richting. Onze doelstelling is hulpverlening bieden aan arme mensen die zichzelf niet meer kunnen helpen. De stichting probeert de allerarmsten middelen aan te bieden die hen in staat stellen een betere toekomst voor zichzelf en hun gezinnen te bewerkstelligen. Zij doen dit in de eerste plaats door het geven van basale hulpverlening: het uitdelen van onder meer voedsel en kleding daar waar de nood het hoogst is. Daarnaast probeert de stichting door middel van structurele hulpverleningsprojecten mensen kansen te bieden om zelf een menswaardiger bestaan op te kunnen bouwen. Uit eerbied en bewondering voor het werk van Moeder Teresa dragen wij haar naam en hoewel wij als onafhankelijke stichting zelf geen godsgeloof uitdragen, zijn zij net als Moeder Teresa van mening dat het hun plicht is de allerarmsten te helpen.

Om ook te helpen wordt door de breiclub “de vaste prik” uit Marum warme kleding gebreid en heeft ’t Trefpunt een gift van €1000,--overhandigd aan dhr. en mevr. Wenting, afgevaardigden van de stichting Moeder Teresa.
 
Gift voor actie4kids Gift voor actie4kids
Miljoenen kinderen hebbenhet in 2018 nog steeds heel moeilijk. De slogan voor Actie4kids is “Voor jou van mij”: jouw speelgoed en geld delen met een kind, dat waarschijnlijk nog nooit een cadeautje heeft gehad. Stichting Actie4kids doen er nog een cadeautje bij: het goede nieuws van het evangelie in de vorm van een boekje met Bijbelverhalen. ’t Trefpunt heeft dit doel met € 1000,-- ondersteund. Jong en oud kunnen door het vullen van een schoenendoos laten zien dat er iemand is op de wereld, die aan hen gedacht heeft.

Vrijwilligster Gre Slomp (rechts) overhandigd de gift aan Anneke de Vries, betrokken bij de organisatie Actie4kids
 
Gift voor Stichting Internationale Kinderhulp Nederland Gift voor Stichting Internationale Kinderhulp Nederland
Stichting Internationale Kinderhulp Nederland ondersteunt de Amerikaanse organisatie International Children’s Care. ICC  beheert 13 kinderdorpen in 13 verschillende landen. Samen dragen ze bij aan de zorg voor ruim 500 wees- en verlaten kinderen in de wereld. Zonder genoemde ondersteuning zouden deze kinderen op straat leven of in de prostitiutie belanden. Aan de stichting IKN is door ‘t Trefpunt een gift van € 1000,-- overhandigd. Elk kind heeft recht op een warme gezinssituatie, waar ze kind kunnen zijn en veilig op kunnnen groeien (zie ook www.internationalekinderhulp.nl).


 
 
Gift voor Zorginstelling Zienn in Leek Gift voor Zorginstelling Zienn in Leek
Zorginstelling  Zienn(die nauw samenwerkt met stichting Kopland uit Groningen) heeft een cheque van € 500,- ontvangen om speeltoestellen aan te schaffen voor de jonge kinderen van de moeders die daar verblijven. Crisisopvang Leek geeft tijdelijk onderdak aan volwassenen en gezinnen die -om welke reden dan ook- op straat (zijn) komen te staan of hun woonsituatie (hebben) moeten verlaten. Voor kinderen kan de verhuizing naar de Crisisopvang ingrijpend zijn. Ze hebben hun thuis en soms ook vrienden en familie achter moeten laten. De opvang en school zijn nieuw en er is misschien veel gebeurd wat moeilijk te begrijpen is.  Daarom zijn er in Leek begeleiders speciaal voor kinderen. Aan de hand van de methodiek Veerkracht helpen zij kinderen zich weer goed te voelen.
Begeleidsters van Zienn  kregen de cheque aangereikt door vrijwilligsters Minie de Boer en Gre Slomp
 
 
Gift voor Appie Wijma’s minicamping Gift voor Appie Wijma’s minicamping


Dat Appie Wijma een man met een groot hart is , is allang geen geheim meer. Aan een deel van zijn terrrein te hebben afgestaan en omgebouwd tot voedseltuin, waar verse groente voor diverse voedselbanken in de provincie Groningen worden verbouwd, is Appie nu bezig met het realiseren van een camping voor de minima. Hij wil er zijn voor de mensen, die het financieel minder hebben. Zo is het plan om aan de overzijde een camping te creëren waar mensen met een minimum inkomen een onbezorgde week op vakantie kunnen. 't Trefpunt heeft hem een gift van € 1000,- aangeboden voor een toilet unit.  Inmiddels is de unit al geplaatst.

De gift aan Appie Wijma is overhandigd door Bauktje Heijs (links) en Janneke van Kammen, beide vrijwilligsters van 't Trefpunt
 
Sulawesi Noodhulp na Tsunami Sulawesi Noodhulp na Tsunami
Aardbeving en Tsunami eisen vele slachtoffers. Noodhulp is gestart. Help ook! Lokale partners zorgen voor voedsel en schoon drinkwater. Gift gegeven via Kerk in Actie
 
 
Gift voor Algemeen Rouwcentrum Gemeente  Marum Gift voor Algemeen Rouwcentrum Gemeente  Marum

Het rouwcentrum in Marum had een zeer verouderde geluidsinstallatie wat tijdens diensten vaak tot storing leidde . Na 20 jaar is de geluidsinstallatie mede door een Cheque van 't  Trefpunt van 750 euro volledig vernieuwd. De voorzitter Theo Sutman kreeg de cheque van Ria Kooiker overhandigd.
 
 
Gift voor jaarlijks loopevenement  Ma-run Gift voor jaarlijks loopevenement  Ma-run

Er is ook dit jaar weer een loopevenement geweest van stichting Ma-run. Het doel waar voor werd gelopen is voor de Hospice in Leek die afhankelijk zijn van giften en vrijwilligers die daar ook werkzaam zijn. Gelukkig is na een korte sluiting van de Hospice de deuren weer open gegaan.
Er zijn veel inschrijvingen geweest dit jaar en de weersomstandigheden waren goed. Er waren verschillende groepen bij waaronder ook een groep vrijwilligers van de PKN gemeente te Marum. Na afloop van de loop hebben ze van 't Trefpunt een cheque van 1000 euro overhandigd.
Het team vrijwilligers van de PKN gemeente te Marum
 
 
Zwemmen voor de spierziekte MS Zwemmen voor de spierziekte MS

Steven en Lisa de kleinkinderen van een vrijwilliger van 't Trefpunt  zouden gaan zwemmen voor een goed doel. Ze hadden zich goed voorbereid, maar mochten uiteindelijk niet het water in i.v.m. een bacterie. Ze kregen een cheque van 500 euro van 't  Trefpunt overhandigd.
Steven en Lisa Boekema op de voorgrond.Opa en vader op de achtergrond.
 
 
Zwemmen met Maarten van der Wijden Zwemmen met Maarten van der Wijden
Maarten van de Wijden heeft gezwommen om geld op te halen voor onderzoek naar kanker en wat een prestatie heeft hij geleverd. Iedereen heeft dit kunnen volgen op de televisie en in het nieuws.
Jolanda Wiersinga heeft van dichtbij familieleden verloren aan kanker en haar opa is genezen van blaaskanker. Ze is werkzaam bij de GGD Friesland en heeft zich ingezet met haar team om geld in te zamelen voor onderzoek naar medicijnen voor behandeling voor kanker. Vanuit de VEILIGHEIDSREGIO FRYSLÂN is een team samengesteld dat op 20 augustus, 2 km met Maarten mee gaat zwemmen in Leeuwarden. Helaas het mee zwemmen is niet doorgegaan maar het geld inzamelen is wel gelukt.
Jolanda kreeg van t´Trefpunt een cheque mee van 500 euro.

Jolanda kreeg de cheque aangereikt door Lenie en Piet Wiersinga.
 
Reactie op een geschonken gift van Suridocs Reactie op een geschonken gift van Suridocs
Nogmaals onze dank. De ambulance is na verscheping na enkele weken aangekomen in Suriname rond februari jl. 

De verscheping verliep vlekkeloos. 

Na aankomst moesten we een paar weken wachten voordat we hem konden ophalen om het nodige eraan te sleutelen. 


De ambulance had namelijk heel lang gestaan in onze loods. Ook moesten we onderdelen aankopen bij een distributeur in de V.S hetgeen ook de nodige tijd in beslag nam. Maar nu is het eindelijk gelukt. 

Inmiddels heeft het team al diverse keren met de ambulance uit kunnen rukken.

Zonder jullie hulp was het niet gelukt om het voor elkaar te krijgen. Nogmaals onze dank voor de gulle donatie !

 

Mede namens onze overige bestuursleden

 

R.P. voorzitter stichting Suridocs

 
 
 
Gift voor Actie-Sri-Lanka Gift voor Actie-Sri-Lanka
Stichting Actie Sri -Lanka
De stichting heeft ten doel om de behoeftige inwoners van Sri Lanka in hun levensonderhoud te ondersteunen, een en ander in de meest ruime zin des woords en daartoe al datgene te doen wat met het vorenstaande verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn. :
·        - In de planperiode zal de nadruk liggen op watervoorzieningen voor scholen.
·        - Het blijk namelijk in de praktijk dat de overheid wel scholen bouwt van relatief grote omvang doch zonder een bijpassende watervoorziening.
·        - De stichting heeft de afgelopen jaren bij meerdere scholen succesvol een dergelijke voorziening tot stand kunnen brengen.
·        - Dit wordt door de leerkrachten van de scholen, leerlingen en ouders van leerlingen als zeer waardevol ervaren.
·        - Daarnaast zullen er privéwoningen worden gebouwd voor de meest nooddruftige inwoners.
·        - Ook aanpassingen in privéwoningen bijvoorbeeld ten behoeve van een gehandicapt kind maken onderdeel uit van de planvorming.
·        Het echtpaar Cruiming heeft een winkelruimte in de bloemistenzaak te Haulerwijk waarin ze van alles verkopen wat ten bate is voor Actie Sri-lanka om zo de kansarme oudere en kinderen te helpen in Sri-Lanka.
't Trefpunt heeft een cheque overhandigd van 500 euro.                          Wanneer je meer wilt weten van de stichting kun je kijken op de site stichting actie-Sri-Lanka

Links het echtpaar Cruiming die de cheque kregen overhandigd van de vrijwilligers rechts Alie Berends en daarnaast Aukje van Dellen
 
 
Gift aan stichting Tamar Center Gift aan stichting Tamar Center
Tamar Center is een stichting die hoop,genezing en nieuw leven bieden aan vrouwen die noodgedwongen werkzaam zijn in de seksindustrie in Pattaya Thailand. Er wordt tweemaal per jaar een training van drie maanden aangeboden voor de vrouwen en ladyboys die hebben gekozen om de prostitutie te verlaten. Tijdens deze training krijgen de deelnemers counseling,Bijbelonderwijs en beroepstraining(kapper,bakker,kok,naai- en handwerk).Het doel van deze training is om hen innerlijke heling aan te bieden en om hen een nieuwe beroepsvaardigheden te leren. Zo zijn ze in staat om voor zichzelf, maar in veel gevallen ook voor hun kinderen, te kunnen zorgen. Zo bieden gediplomeerde van de training een baan aan in één van hun ondernemingen en helpen hen met aanvullend onderwijs. De kinderopvang biedt een fijne veilige plek voor de kinderen van de vrouwen die bij ons werken. Vrouwen die de prostitutie willen verlaten zijn elk moment welkom bij Tamar Center. Er wordt voorzien in huisvesting en individuele zorg voor alle deelnemers. De stichting investeert ook in preventiewerk om te voorkomen dat er meer mensen naar Pattaya afreizen voor sekstoerisme Verder bezoekt de stichting ook scholen en dorpen om te vertellen over de valkuilen en gevaren van het werken in de seksindustrie. Er is een gift van 1000 euro overhandigd van 't Trefpunt aan de organisatie die jaarlijks daar naar toe gaat.

De cheque is overhandigd door vrijwilligster Aukje van Dellen rechts aan mevr.B.Tolsma
 
Gift aan stichting KIKA Gift aan stichting KIKA
Kringloop 't Trefpunt heeft een gift geschonken van 1000 euro aan" Samen voor KIKA"
Kanker bij kinderen
Er zijn veel verschillende soorten kinderkanker. Daarnaast hebben veel soorten nog subklassen. Om de precieze diagnose te kunnen stellen, moet een kind daarom eerst diverse onderzoeken ondergaan.

De meest voorkomende vorm van kinderkanker is bloedkanker, ook wel  leukemie genoemd. Bij deze vorm van kinderkanker is er sprake van een ongeremde deling van lymfocyten (een bepaald soort witte bloedcellen). Daardoor is er geen ruimte meer om gezonde bloedcellen aan te maken.
Wist je dat er een groot verschil is tussen kanker bij kinderen en bij volwassenen? 
•    Het soort kanker is anders.
Sommige soorten kanker komen vooral of alleen bij kinderen voor, terwijl andere vooral of alleen bij volwassenen voorkomen. Zowel kinderen als volwassenen kunnen bijvoorbeeld leukemie krijgen. Er zijn van dit type kanker echter verschillende soorten. De meest voorkomende soort bij kinderen is acute lymfatische leukemie. Aan de andere kant komt chronische lymfatische leukemie vooral voor bij mensen ouder dan 60 jaar.
•    Een kinderlichaam verschilt heel veel en reageert anders dan een volwassen lichaam. 
Veel medicijnen zijn alleen getest bij volwassenen. De hoeveelheid van een medicijn die aan een kind wordt gegeven wordt vaak berekend aan de hand van het gewicht van een kind ten opzichte van het gewicht van een volwassene. Kinderen zijn echter geen kleine volwassenen. Hierdoor kunnen kinderen heel anders reageren op medicijnen dan volwassenen. 
•    De behandelingen en de genezingskansen zijn ook verschillend. 
Het is niet zo dat een kinderlichaam minder aankan dan een volwassen lichaam. Over het algemeen kunnen kinderlichamen chemotherapie juist beter aan dan het lichaam van een volwassene. Daarom worden kinderen soms zwaarder behandeld dan volwassenen om een zo groot mogelijke kans op overleving te geven.
Behandeling van kinderkanker
Artsen behandelen kinderkanker met medicijnen, operaties of bestralingen. Ook worden soms verschillende methoden gecombineerd. De uiteindelijke behandeling hangt af van de vorm van de kanker. De duur van zo’n behandeling varieert van enkele dagen tot jaren.
Helaas is er ook een keerzijde aan verschillende behandelingen. Veel medicijnen maken niet alleen de tumorcellen, maar ook de gezonde cellen kapot. Hierdoor kunnen er direct of op latere leeftijd orgaanbeschadigingen optreden. Voorbeelden hiervan zijn hartproblemen, groeistoornissen, onvruchtbaarheid of ontwikkeling van andere tumoren.
KiKa steunt daarom ook onderzoeken naar vermindering van bijwerkingen en effecten op latere leeftijd. Dankzij resultaten van afgerond onderzoek neemt de genezingskans door een succesvolle behandeling toe.
In Leek zijn ze zeer actief voor KIKA en wordt er veel georganiseerd er worden ook beren verkocht voor KIKA. De beer staat symbool voor steun in liefde voor kinderen in moeilijke tijden. Ze zijn te koop in verschillende maten en kleuren de site is  info@easyleek.nl    

Links Tineke Venema één van de vrijwilligers overhandigd de cheque aan Jetty Hagenauw in haar winkeltje in Leek waar ook de beren te koop zijn.        
 
Gift aan fam. Borkhuis voor stichting KWF Gift aan fam. Borkhuis voor stichting KWF
Het gezin Borkhuis heeft meegedaan met de beklimming van  Alp’dHuZes en hebben zo geld ingezameld voor onderzoek naar kankerbestrijding. De familie zelf heeft ook te maken gehad met kanker. Wanneer je het overkomt staat je onbezorgde leven op de kop. Gelukkig is het goed afgelopen en beseffen ze des te meer dat het niet voor iedereen het geval kan zijn. Ze hebben zich daarom ingezet om met het hele gezin mee te doen om geld in te zamelen voor onderzoek naar een medicijn. Na afloop van de tocht kregen we bericht van de familie dat ondanks de weersomstandigheden niet helemaal super waren er toch een goed resultaat is neergezet. Zo zijn er twee die 2maal de top hebben gelopen en twee die het hebben gefietst en één die zelfs  4 maal naar de top is gefietst. Kringloop 't Trefpunt heeft een cheque van 1000 euro overhandigd. In totaal heeft het gezin als team High Five bijna 5000 euro ingezameld.

De gift is overhandigd door vrijwilliger Jeltje Pruim aan de familie Borkhuis.
 
Klimmen tegen MS Klimmen tegen MS
Multiple Sclerose is de meest invaliderende aandoening onder jonge mensen, zelfs kinderen, in Nederland. MS is een slopende ziekte. Er is nog maar weinig bekend om mensen met MS te helpen. Daarom is er onderzoek nodig. En dat kost geld. Door jouw inzet als deelnemer of vrijwilliger kunnen we ons samen sterk maken voor een MS-vrije wereld. Wij bieden je een sportieve uitdaging in een onvergetelijk evenement. We zorgen voor verzorging en onderhoud van je materiaal, begeleiding, voeding, kortom we doen er alles aan om jouw evenement optimaal te organiseren. Dat doen we al meer dan 8 jaar. Deelnemen aan Klimmen tegen MS is een ervaring die je nooit meer zal vergeten. Die ervaring maken wij voor jou en samen met jou. Kleinschalig en persoonlijk! Jij bent het die met alle andere deelnemers, Klimmen tegen MS tot zo’n bijzonder evenement maken. Op zondag 10 juni 2018 bedwingen we gezamenlijk de top van de Mont Ventoux. 't Trefpunt heeft een cheque ter waarde van 1000 euro gegeven aan de klimmers die hebben meegedaan.

Links Gerda en daarnaast Ria.
 
Gift aan Make a Wish Gift aan Make a Wish
Make a Wish heeft een cheque van 1000 euro mogen ontvangen voor het organiseren van wensen die erge zieke kinderen nog zouden willen ondernemen. Je zou maar ergens in Nederland aan het knokken zijn tegen je ziekte. In plaats van lekker buiten spelen liggen ze in bed of in het ziekenhuis. Soms raken ze hun haren kwijt of worden ze misselijk van al die medicijnen. Met weinig moeite kun je heel veel voor ze betekenen. Wanneer je dan na zo'n wens de blije gezichtjes ziet daar word je zelf ook blij van.

Ron Gaarkeuken één van de vrijwilligers heeft de cheque overhandigd aan Make a Wish.
 
Gift aan stichting Jarige Job Gift aan stichting Jarige Job
Stichting Jarige Job is landelijk actief en werkt samen met maatschappelijke organisaties die zich inzetten voor de meest kwetsbare kinderen van de Nederlandse samenleving. In Nederland vieren 61.000 kinderen hun verjaardag niet. Uit onderzoek blijkt dat deze kinderen worden uitgesloten omdat ze opgroeien in armoede. Ze zitten niet op een sport, kunnen niet op muziekles. Ze kunnen niet mee wanneer er een schooluitje is. Ze vieren hun verjaardag niet en worden ook niet uitgenodigd door klasgenootjes op een verjaardagsfeestje.
Stichting Jarige Job maakt een einde aan dit verjaardagsleed en trakteert deze kinderen op een leuke verjaardag. Jarige Job geeft geen geld, maar een verjaardagsbox ter waarde van 35 euro.
De voedselbank in Grootegast werkt ook nauw samen met de Jarige Job en speciaal voor deze doelgroep heeft de Kringloop 't Trefpunt een gift geschonken van 1000 euro.


links is Willem de Vries die de cheque overhandigd aan dhr. Poelman van de voedselbank te Grootegast
 
Gift aan World Servants Gift aan World Servants
World Servants is landelijk bekend doordat jongeren die vanuit verschillende kerken in hun eigen vakantie er willen staan voor kansarme om samen met de plaatselijke bevolking klaslokalen,latrines en lerarenwoningen te bouwen. De jongeren die meegaan proberen door middel van acties zoveel mogelijk geld bij elkaar te verzamelen. In Drachten staat een groep van 50 jongeren van de Bethelkerk klaar om in de zoemer van 2018 te gaan bouwen in Malawi. Ze gaan in 2 groepen naar het dorp Kalumamba. Ze krijgen van 't Trefpunt uit Marum een cheque van 1000 euro mee.

Grytsje Hovius heeft de cheque overhandigd aan Anna Rina Pol één van de jongere die met de groep mee gaat.
 
Gift aan stichting Door of Hope Gift aan stichting Door of Hope
                                                                                                                           In 2013 keerde Camara niet alleen als uitgeprocedeerde asielzoeker terug naar zijn geboorteland Guinee maar ook als jongeman met een missie. Zijn hart gaat specifiek uit naar kansarme weeskinderen en jongeren. Bij terugkomst in zijn land werd Camara geconfronteerd met de armoede en corruptie. Vooral kinderen en jongeren zijn hier de dupe van. Zijn  verlangen is dan ook om een veilige en geborgen plaats te creëren voor kansarme kinderen en jongeren om hen op te vangen te huisvesten en in het onderwijs te ontwikkelen, zodat ze hun talenten gaan gebruiken in de opbouw en ontwikkeling van hun land. Camara heeft het huis van zijn vader geërfd en zijn droom is om het huis op te bouwen tot een woning. Naast dit huis wil hij een opvangcentrum en huisvesting voor weeskinderen en jongeren met onderwijsruimtes, een samenkomstruimte en een medisch kliniek. Daarnaast wil hij ook een winkel voor verkoop en reparatie van ICT en bruikbare goederen als kleding, schoeisel, huishoudelijke artikelen. Hierdoor worden naast de donaties ook inkomsten gegenereerd om de onkosten van het opvangcentrum te dekken en om door te kunnen groeien. Vrienden en bekenden vanuit Nederland ondersteunen Camara in zijn missie en hebben zo de  stichting Door of Hope opgezet.Het Trefpunt heeft een gift van 1000 euro geschonken.

Vrijwilligers hebben de cheque overhandigd aan Cor van der Kruijt.
 
Gift aan stichting Oosteuropa Werkgroep Middelharnis

Gift aan stichting Oosteuropa Werkgroep Middelharnis
Er is een gift van 1000 euro naar de Stichting Oosteuropa Werkgroep Middelharnis gegaan.
Het gaat om een ds. echtpaar Cornel Fedor die werkt in 4 verschillende gemeente en zich inzet voor tientallen gezinnen die in Roemenie onder armoedige omstandigheden leven. Ieder gezin heeft zo zijn eigen achtergrond en benodigdheden.
Door financiële hulp kunnen de gezinnen met elkaar helpen aan de wederopbouw.

 
Gift aan de Open Hof Gift aan de Open Hof
De Open Hof is een veilige plek in de binnenstad van Groningen waar mensen terecht kunnen die buiten de samenleving staan. Een huis met een huiskamer waar ruimte is voor een gesprek een kopje koffie een broodmaaltijd en een luisterend oor. De open Hof is een veilige plek voor dak - en thuislozen,drugsgebruikers,heroïneprostituees,alcohol en andere verslaafden. Voor een project van vers fruit heeft 't Trefpunt een cheque gegeven van 600 euro.
Brechtje Struiksma-Wijnalda die de gift overhandigde aan de Open Hof.
 
Gift aan de Brug Gift aan de Brug
De Brug regio Westerkwartier heeft een groep wedstrijdzwemmers die regelmatig naar wedstrijden in de regio gaan. Dit jaar is een bijzonder jaar want ook voor ons is dit een Olympisch jaar. Begin juni worden de Special Olympics Nationale Spelen georganiseerd in de Achterhoek, 1200 sporters uit geheel Nederland die 3 dagen met elkaar sporten in verschillende takken van sport. Voor onze sporters een belangrijk evenement waar al lang naar uitgekeken wordt en waar hard voor wordt getraind. Door een aantal deelnemers wordt al het hele jaar voor de deelnemersbijdrage gespaard. 
Nu zijn wij 14 april uitgenodigd voor een Benelux zwemwedstrijd in Raalte. In de loop van de jaren zijn er vriendschappen ontstaan met andere verenigingen in eigen land, en ook in het buitenland, door deelname aan (inter)nationale wedstrijden. Deze wedstrijd is voor onze zwemmers een moment om deze vriendschappen te versterken en uit te breiden. Daarnaast zijn deze wedstrijden erg belangrijk voor het vergroten van het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid. Voor een gezonde leefstijl is het belangrijk dat deelnemers met een verstandelijke beperking kunnen participeren in een, zo nodig,  aangepast sportaanbod.
Twee evenementen in een jaar is voor onze sporters financieel best een zware belasting. Onze deelnemers hebben vaak alleen een wajong uitkering of een PGB (persoons gebonden budget). Met de financiële ondersteuning van 500 euro voor verblijfkosten en reiskosten van 't Trefpunt kunnen de deelnemers deze sportieve uitdaging aan.


 
gift aan Ambasiekana gift aan Ambasiekana

Ambasiekana wat veel geluk betekend. Het  is een stichting in de stad Bandiagara wat ligt in het midden van Mali. Het gaat om een particulier initiatief dat in samenwerking met een lokale organisatie is opgezet. Het doel van de stichting is: het bevorderen van onderwijs voor kinderen in Mail en het verminderen van vroegtijdige schoolverlating door jonge alleenstaande moeders.
 
Met de opbrengst van sponsoractiviteiten kan er voor de kinderen schoolspullen en/of maaltijden verstrekt worden. Omdat de afstanden vaak groot zijn en er geen openbaar vervoer aanwezig is kunnen kinderen uit kleinere dorpen niet vaak deelnemen aan de school. Door het aanbieden van opvang overdag(inclusief maaltijden) en indien nodig tijdens de schoolweek (overnachting) kunnen deze kinderen wel naar school.
 
Voor de toekomst wil de stichting een eigen opvanghuis bouwen.
Om de activiteiten vanuit een centraal punt te kunnen organiseren, wil de stichting een eigen opvanghuis in Bandiagara realiseren. Het is de stichting tot op heden nog niet gelukt om de sponsoring rond te krijgen. Tot die tijd worden de kinderen onder gebracht in gastgezinnen.
Onderwijs is voor kinderen ontzettend belangrijk en kan het verschil betekenen voor hun verdere toekomst.
Kringloop 't Trefpunt heeft een gift van 1000 euro overhandigd.
Wilt u meer weten kijk op de site van Ambasiekana Mali

 Onderstaand bedank bericht staat op de site van Ambasikana
 Wat zijn wij als stichting blij met zoveel lieve mensen om ons heen! Wij werden opnieuw verrast door een donatie van kringloopcentrum het Trefpunt uit Marum. Deze organisatie doneert meerdere malen per jaar aan goede doelen. Een van de vrijwilligers van het Trefpunt, Dinie Smid, heeft ons project onder de aandacht gebracht en enthousiast verteld wat wij doen voor de kinderen in Mali. Het Trefpunt besloot daarom een cheque aan ons te overhandigen met het fantastische bedrag van €1.000! Met deze geweldige gift kunnen we weer vele kinderen in Mali toegang bieden tot onderwijs en daarmee hun kans voor een betere toekomst vergroten. Wij willen het Trefpunt dan ook enorm bedanken voor deze geweldige donatie. Speciaal woord van dank voor Dinie, die dit samen met de vrijwilligers tot stand heeft gebracht. Hartverwarmend!


v.l.n.r. Tina van der Velde, Dinie Smid, Barou Dolo en Ria Blaak
 
Gift om de tuin op te knappen Gift om de tuin op te knappen
Wij zijn gevraagd door de kerk om een bijdrage te leveren om de tuin rondom het 't Trefpunt op te laten knappen. Het is allemaal wat veroudert en vergt veel onderhoudt wat door de vrijwilligers van de kerk wordt bijgehouden.
Wij als vrijwilligers van het Trefpunt vinden het ook belangrijk dat het aanzicht en de toegang goed toegankelijk moet zijn. Zodra de wintertijd voorbij achter de rug is gaat de klus beginnen. Er is een gift van 750 euro overhandigd.

Luit Brondijk van commissie van beheer en koster Monique van Dijk.
 
 
Gift aan weeshuis in Oekraine. Gift aan weeshuis in Oekraine.
In december 2017 is er een koor vanut de Oekraine naar Nederland gekomen om een aantal uitvoeringen te geven. Ze hebben ook een optreden in Marum gegeven. Ze verbleven bij gastgezinnen. Van een aantal koorleden wisten we dat zij in een weeshuis werkte zodoende hebben ze tijdens een bezoek aan t 'Trefpunt een cheuque van 1000 euro overhandigd gekregen.

Ria Kooiker heeft de cheque overhandigd aan de koorleden.
 
Gift aan Actie4kids (Schoenendoosactie 2017) Gift aan Actie4kids (Schoenendoosactie 2017)
Ook deze jaarlijkse actie is bij u allen wel bekend. Wat is het toch mooi om zo'n schoenendoos te vullen en dan te bedenken hoe blij een kind kan zijn wanneer  die nadat het is verzonden open maakt. Dit jaar gaan de schoenendozen naar de landen West Afrika ,Oost Europa,Midden Oosten en de kinderen van vluchtelingen in Europa. Kringloop 't Trefpunt verzameld het hele jaar door speelgoed etc. wat geschikt is om in de dozen te stoppen. Ook dit jaar zijn Daan en Anneke de Vries de coördinerende ondersteuners hierin voor Marum. Ze hebben een gift van 500 euro gekregen.
Afgelopen zaterdag 2 december 2017 zijn de dozen weggebracht naar de transportplaats.

Hieronder Aukje van Dellen die het hele jaar aktief is om spullen te verzamelen voor de schoenen dozen. Ze heeft de cheque overhandigt aan Anneke en Daan de Vries.
 
Gift aan stichting Kenia Support Gift aan stichting Kenia Support
Kenia Support:
Zoals u allen inmiddels wel bekend.  Het werk van de drie gezinnen die zich voor dit doel inzetten met hart en ziel waaronder Fokke en Ankie van Houten,Durk en Tineke Boschma,Romke en Lotty de Vries. Als kerk steunen we ook een kind waar de kindernevendienst iedere zondag geld voor inzamelt. Op dit moment zijn Tineke en Durk vertrokken naar Kenia en kregen ze een cheque van 1000 euro mee van 't Trefpunt.
 
 
 
 
Gift aan stichting kinderhulp in Oeganda Gift aan stichting kinderhulp in Oeganda
Als stichting zijn we sinds 2012 zeer nauw betrokken bij het kinderdorp "Balamu Children's Village" in Oeganda. Het doel van de stichting is het opvangen van  wees en straatkinderen. Er wordt hen naast de basisbehoeften zoals onderdak,voeding en scholing ook geborgenheid geboden. Het dorp wordt ondersteund met het verbeteren van hun leef-,woon- en onderwijsvoorzieningen. Inmiddels zijn er 5 huizen gebouwd,2 hiervan zijn in gebruik als familiehuis en 3 als lagere school. Dit heeft een zeer positief effect gehad op het functioneren van het kinderdorp. Ruim 450 kinderen,ook uit de omgeving,volgen hier les en krijgen een warme maaltijd. De stichting wil graag het volgend familiehuis afbouwen en ook een toilet unit, en een noodzakelijke muur realiseren, voor bescherming tegen het regenwater. Wilt u meer weten kunt u kijken op de site www.stichtingkinderhulpoeganda.nl  Het 't Trefpunt heeft een gift overhandigd van 1000 euro.

Geertje Hoeksta kreeg de cheque overhandigd
 
Gift aan Stichting Mensenkinderen Gift aan Stichting Mensenkinderen
Moldavië het armste land van Europa. Het merendeel van de bevolking moet zien rond te komen van 1 euro per dag. Binnenkort wordt het weer winter in Moldavië. Want winter betekend extreme kou, honger lijden en hopen dat niemand ziek wordt. De winter is daarom een  grote vijand. De bange vraag die arme gezinnen telkens weer stellen is of ze de arme wintermaanden kunnen overleven. Mensenkinderen trekt het lot van deze mensen aan. Met hulp van lokale(kerkelijke)vrijwilligers geven we hen 4 maanden lang een uitgebreid voedselpakket. Voor 20 euro geeft u een arm gezin een voedselpakket.
Het 't Trefpunt heeft 1000 euro geschonken  om zo de arme gezinnen te ondersteunen.


De vrijwilligers die voor de kringloop de symbolische cheque hebben overhandigd aan Bram van Sichting mensenkinderen
 
Gift aan stichting Shout for Joy Gift aan stichting Shout for Joy
Mijn naam is Marieke van der Leeden, geboren en getogen in Sliedrecht, maar al weer acht jaar woonachtig in het Afrikaanse land Burundi. Daar ben ik heen gegaan met het verlangen om de (wees)kinderen liefde en hoop te geven voor de toekomst en heb daarom, samen met een thuisfront commissie, hiervoor de stichting Shout for Joy opgericht. Eerst een aantal jaar gewerkt bij een kindertehuis, daarna op een Christelijke Engelstalige school en nu wil ik met een team van de lokale kerk (Christian Life Ministries) gaan uitreiken naar de straatkinderen.
Onder de naam 'Embrace' - dat staat voor een plek waar kinderen omarmd zullen worden en hun unieke talenten en gaven kunnen ontdekken - willen wij uitreiken naar een groep kinderen die op dit moment nog op straat leeft.
 
Ons doel is om een plek te creëren waar zij gezonde maaltijden zullen ontvangen, persoonlijke zorg en medische hulp, liefde en support en hun de kans te bieden om tenminste de basisschool educatie af te ronden. Daarnaast zal gekeken worden naar andere mogelijkheden om een inkomen te genereren, zodat zij niet langer op straat hoeven te leven en positief naar de toekomst kunnen kijken. Wij zullen voornamelijk uitreiken naar kinderen met een fysieke beperking en de kwetsbare meisjes die op straat leven.
 
Als de kinderen nog één of beide ouders hebben, zullen zij aan het eind van de middag naar huis gaan. Voor de weeskinderen wordt er gekeken of er in de toekomst een huis gehuurd kan worden waar zij een thuis zullen krijgen waarbij een Burundese moeder voor hen zal zorgen.
 
Een huis met tuin is inmiddels beschikbaar gesteld om in september 2017 aan dit project te beginnen. Daarom zijn we op dit moment op zoek naar sponsors die kunnen helpen om de aanschaf van meubilair, keukengerei en schoolbenodigdheden te kunnen bekostigen.
Wanneer u meer wilt weten kunt u kijken op de website: www.shoutforjoy.nl
't Trefpunt heeft een gift van 1000 euro geschonken aan bovenstaand doel.
v.l.n.r.Eric Tubbing,Linda Blokland en Janneke van Kammen
 
Gift aan KNGF voor blinde geleide hond Gift aan KNGF voor blinde geleide hond
Tijdens een passage avond is er een spreker geweest die zelf een eigen hond heeft van stichting KNGF. Dhr. Hans Dekker heeft al jaren een blinde geleide hond. Het is inmiddels zijn 3de hond en gaat met zijn hond Missie overal naar toe. Er komt veel bij kijken om in aanmerking te komen voor een hond.Er zijn in Ndereland zo'n 500 honden. Naast alle plasticdoppen die worden gespaard en door Bauktje Jakobs worden doorgegeven heeft de stichting ook 500 euro mogen ontvangen.

v.l.n.r.Dhr. Hans Dekker, Missie,Bauktje Jakobs,Janneke van Kammen
 
Gift aan MaRun Gift aan MaRun
Er zijn ongetwijfeld mensen die hebben meegedaan met de MaRun zo kon er 5 of 10 km(hard) gelopen worden. De opbrengst was dit jaar voor een wensenambulance. Er is een gift van 't Trefpunt geschonken van 1000 euro.
 
 
Gift voor Kom naar Voren

Gift voor Kom naar Voren
                                                                                                                               In oktober is er een muzikale voorstelling geweest in de kerk ter gelegenheid van het 500 jaar protestantisme. Doordat de toegang vrij toegankelijk was voor iedereen heeft het 't Trefpunt een gift van 250 euro geschonken.


 
 
Gift aan Rode Kruis voor St. Maarten Gift aan Rode Kruis voor St. Maarten
Bedankt voor je donatie!

Hi 't Trefpunt Marum,

Bedankt voor je donatie aan Giro 5125 Help getroffenen Orkaan Irma. Indien je doneert middels een afschrijving, zal er binnen 5 werkdagen €1000,- van je rekening worden afgeschreven. 
Namens het Rode Kruis hartelijk dank voor de gift.

Bovenstaande gift is geschonken aan het Rode Kruis voor de St. Maarten actie.

 
 
Gift aan Suridocs. Gift aan Suridocs.
Stichting Suridocs uit Drachten kreeg een cheque van 1000 euro.


Jannie Wiersinga overhandigde de cheque aan 1 van de 4 artsen van Suridocs dhr. Plein.

Wie zijn zij en wat doen zij. Het zijn 4 artsen van Surinaamse afkomst en zijn allen werkzaam in Ziekenhuis Ny Smellighe in Drachten die deze stichting hebben opgericht. Zij bieden ondersteuning diagnostiek en behandeling  bij de meest voorkomende ziekte in Suriname dit door te helpen bij het opzetten van een diagnostisch centrum voor diabetisch en hart en vaatziekte. Ze schenken apparatuur en medische goederen. Geven ondersteuning aan een huisartsenpost. Geven acute zorg op de IC. Waar nodig is delen ze ook nog voedselpakketten uit. De zorg is zeer breed die ze bieden en daar om beurten heen gaan en meehelpen. Wilt u meer weten over dit project kunt u kijken op de site     http://wwwsuridocs.nl                    
 
 
 
Gift aan stichting Hermanshoeve. Gift aan stichting Hermanshoeve.
De Hermanshoeve Woonzorg boerderij bestaat dit jaar 10 jaar en kreeg in juli 2017 een gift van 250 euro.


Gelbrich Helfferich links kreeg de cheque van vrijwilligster Aukje van Dellen.
 
Laatste wens voor Tamara Postuma Laatste wens voor Tamara Postuma
Tamara Postuma die aan borstkanker lijdt had nog 1 laatste wens. U heeft er vast wel eens wat over gelezen of op tv Noord gezien zo waren er verschillennde aktie's bijvoorbeeld ook 1  om auto's te laten wassen.Hier hebben veel mensen gehoor aan gegeven.
Het 't Trefpunt heeft een gift geschonken van 2000 euro.

Het allerlaatste nieuws is dat het geld is ingezameld en de wens van Tamara in vervulling kan gaan. Zo kan Tamara met haar gezin naar Canada.
 
Gift voor stichting Lima. Gift voor stichting Lima.
Stichting Lima is een zorgboerderij die passende dagbesteding bieden aan jong en oud in Marum kreeg 500 euro overhandigd.


Bewoners van stichting Lima met begeleiding kregen de cheque overhandigt van Bregtje van Breden
 
Gift aan stichting Sajith Gift aan stichting Sajith
Stichting Sajith die 1000 euro kreeg overhandigd heeft als doelstelling hulp te bieden aan hen die deze hulp nodig hebben in Sri-Lanka. De medewerkers gaan dit jaar zelf naar Sri Lanka om met eigen ogen te zien wat er met de giften worden gedaan. Zo was er ook dit jaar geld nodig voor een rolstoel doordat een jongen het huis niet meer uit kon komen en daardoor jaren aan huis gekluisterd was.                                                                                                                                                
In Sri Lanka is er namens het bestuur van de stichting iemand die mede beoordeeld waar hulp daadwerkelijk nodig is. Hierbij wordt met name gedacht aan kleine doelen en projecten. Vanuit het bestuur van de stichting gaat men regelmatig naar Sri Lanka om te kijken naar de vorderingen van de projecten. Op die manier blijven eveneens de contacten in stand. De bestuursleden, zetten zich geheel belangeloos in voor de stichting. Verder delen ze samen de kosten die gemaakt moeten worden om een stichting in stand te houden, zoals b.v. kosten voor een bankrekening, onderhoud website, kosten Kamer van Koophandel. Het spreekt voor zich dat de kosten van de reizen naar Sri Lanka ook voor eigen rekening zijn. Nieuwsgierig geworden kijk op de website http://www.stichtingsajith.nl
Tweede van links Ymkje de Jong met een familie echtpaar die dit jaar mee gaan kreeg de cheque overhandigd van Bregtje van Breden.
 
Trefpunt heeft gift overgemaakt naar Giro 555 Trefpunt heeft gift overgemaakt naar Giro 555
Wij als vrijwilligers van 't Trefpunt hebben besloten een gift van 1000 euro over te maken naar Giro 555.
Hieronder een bedankje van de organisatie.

Bedankt!

Namens de samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 wil ik u hartelijk danken voor uw gift van €1000,00 voor de actie "Help slachtoffers hongersnood".
Dankzij uw steun kunnen we levensreddende hulp bieden aan de slachtoffers van vier grote hongerrampen. De samenwerkende hulporganisaties zijn met man en macht aan het werk om zoveel mogelijk mensen te helpen. Zij delen voedsel en schoon drinkwater uit, laten ondervoede kinderen aansterken met therapeutische voeding en bieden medische hulp. Samen redden we meer levens.

 
 
Gift aan stichting Het Kopland Vrouwenopvang in Groningen Gift aan stichting Het Kopland Vrouwenopvang in Groningen
Cecielle Keizer van stichting Het Kopland ontving onlangs van Kringloopwinkel 't Trefpunt uit Marum een cheque. Een zeer welkome, maar op zich niet direct een bijzondere cheque. Toch zit er wel een bijzonder verhaal aan vast: Een bezoekster van de kringloop vertelde over de vrouwenopvang, onderdeel van Het Kopland. Zelf heeft ze van deze organisatie de juiste hulp ontvangen. Ze opperde dat deze stichting wel wat ondersteuning voor een campagne kon gebruiken. Deze campagne heet: Groningen Geeft Thuis.
 
Groningen Geeft Thuis!
Het Kopland is er voor iedereen die het door sociale omstandigheden even niet redt. Het Kopland helpt met begeleiding, behandeling en opvang: voor vrouwen en kinderen, gezinnen en jongeren. De  stichting heeft ook een veilige plek voor vrouwen (en hun kinderen) die te maken hebben met huiselijk geweld. Een veilig thuis hebben in tijden van nood is ontzettend belangrijk, voor iedereen. En soms is het van levensbelang. De vrouwenopvang is meer dan alleen opvang, en  helpen ook verder. Alle vrouwen en kinderen worden begeleid naar een veilig, eigen thuis. Zodat ze een nieuwe start kunnen maken. Voor specifiek deze vrouwenopvang loopt een campagne: Groningen geeft thuis.
De vrouwenopvang gaat verhuizen van een monumentaal pand naar een moderne, nieuwe locatie in een bruisende woonwijk in de stad. Hier is meer ruimte om dat vernieuwde leven op te bouwen. Vooral voor kinderen is een woonwijk prettiger wonen dan de stad. Het pand wordt nu gebouwd. Voor de inrichting is men afhankelijk van giften. Vandaar de cheque van het Trefpunt van 500 euro.
 
Keizer (projectcoördinator Groningen Geeft Thuis): “Wat deze gift zo bijzonder maakt, is dat het eigenlijk een initiatief is van een oud-bewoonster. Dat is toch een mooie vorm van goedkeuring voor het werk dat we doen”
                                 
Met de campagne Groningen Geeft Thuis wordt er geld ingezameld. Dit doet de stichting onder andere door het werven van fondsen. Maar particulieren en bedrijven kunnen ook acties opzetten. En op deze manier wordt er gevraagd om anderen een  thuis te geven.
Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer weten of eventueel doneren kijk dan op www.groningengeeftthuis.nl


Cecielle kreeg de ceque overhandigd van vrijwilligster Bregtje Struiksma-Wijnalda.
 
 
Gift voor Stichting Het Huisgezin febr. 2017 Gift voor Stichting Het Huisgezin febr. 2017
Stichting Het Huisgezin
 
Sinds 2011 is het werk van Pieter en Annemarie als opvanggezin ondergebracht in een stichting, die de naam Het Huisgezin draagt.Het echtpaar is er voor kinderen die kwetsbaar zijn en gedragsproblemen hebben of uit een problematische gezinssituatie komen. Ze willen stabiliteit en perspectief bieden aan kinderen die ze opvangen. Dit betekend dat zij er fulltime voor de kinderen er zijn. Naast de opvang van pleegkinderen, 24 uur per dag, willen Pieter en Annemarie Smaling nu ook tienermoeders gaan opvangen. Voor deze tienermoeders zijn straks 5 kamers beschikbaar. De locatie is gevestigd in De Tike.
Het motto is Elk kind heeft recht om kind te zijn.
Het Huisgezin werkt samen met professionele hulpverleners, zoals Jeugdhulp en Fier Fryslân in Leeuwarden, zodat ook kinderen met een ‘rugzakje’ in het gezin kunnen worden opgevangen. Het bestuur van de stichting ondersteun hun werk. Verder is het echtpaar die zelf hun eigen baan hebben opgezegd afhankelijk van giften die geschonken worden.

Het  Trefpunt heeft een cheque van 500 euro overhandigd op de locatie.

De overhandiging is gedaan door vrijwilligster Anja Jakobs aan Pieter Smaling.
Bent u nieuwsgierig geworden naar hun werk en wilt u graag meer weten of doneren bezoek de website www.hethuisgezin.nl
 
 
Gift aan stichting Lepra febr. 2017 Gift aan stichting Lepra febr. 2017
Wat is Lepra?
Lepra is een besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door de leprabacterie en wordt overgebracht door hoesten of niezen. De leprabacterie tast de zenuwen aan, met als gevolg dat er verlammingen kunnen ontstaan en handen en voeten gevoelloos raken. Hierdoor kan iemand niet meer voelen of hij of zij zich verbrand of wondjes oploopt. Grote wonden, infecties, blindheid en ernstige verminkingen zoals klauwhanden of stompvoeten zijn het gevolg.
Door hun handicaps komen leprapatiënten vaak zonder werk te zitten. Ook worden zij, uit angst voor besmetting, door hun omgeving vaak vermeden of zelfs verstoten. Het taboe, of stigma, rond lepra is nog steeds erg groot. De leprabacterie heeft een lange incubatietijd. Dat wil zeggen dat de leprabacterie zich maar één keer in de twee weken deelt, in tegenstelling tot andere bacteriën die zich bijvoorbeeld elke minuut vermenigvuldigen. Hierdoor kan het jaren duren voordat er symptomen ontstaan en een patiënt in de gaten krijgt dat er iets mis kan zijn.
Een snelle uitbraak van lepra zal daardoor niet voorkomen, maar iemand die besmet is kan wel jaren ongemerkt de bacterie blijven verspreiden. Hierdoor is het moeilijk om de ziekte volledig onder controle te krijgen.
 
Behandeling
Lepra kan genezen worden door een medicijnkuur. Het is belangrijk dat de patiënt daar zo vroeg mogelijk mee begint, om ernstige handicaps te voorkomen. Daarom trainen we gezondheidsmedewerkers: hoe eerder zij lepra herkennen, hoe sneller zij er wat aan kunnen doen.

't Trefpunt heeft een gift gegeven van 1000 euro.


De gift is door Bregtje Struiksma-Wijnalda overhandigd aan dhr.B.van Wilgen coordinator van Kring Groningen die samen met zijn vrouw eerst een rondleiding kregen in 't Trefpunt

Tijdens de cheque overhandiging kregen we te horen dat er net een nieuw medicijn is uitgevonden om zo nog eerder de lepra op te sporen. Wat fijn dat er zo wereldwijd mensen geholpen kunnen worden.
 
Gift voor Muskathlon in Uganda febr. 2017 Gift voor Muskathlon in Uganda febr. 2017
 
Uganda:

De Muskathlon wordt georganiseerd door de christelijke mannenbeweging De 4e Musketier. De Musketiers lopen en fietsen in Uganda. De 4e Musketier heeft Uganda als bestemming gekozen, vanwege het vele onrecht dat mensen wordt aangedaan en de extreme armoede waarin mensen leven. Er heerst corruptie, de buitenlandse schuld is erg hoog en veel mensen in het land hebben te kampen met ondervoeding, malaria en aids. Daarnaast is er een extreem hoge kindersterfte. Wij willen de mensen in Uganda graag steunen via deze mooie uitdaging.
 
Compassion: bevrijdt kinderen van armoede.

Samen met de christelijke organisatie Compassion willen we in dit gebied een verschil uitmaken.  Compassion investeert het sponsorgeld in projecten voor arme moeders, baby’s en kinderen. Deze organisatie helpt in Uganda de meest kwetsbare gezinnen, via lokale kerken. Kinderen die een sponsor krijgen, kunnen daardoor naar school en worden sociaal, emotioneel en geestelijk gevormd, en krijgen medische zorg en aanvullende voeding.

Muskathlon:

Er is een cheque van 500 euro overhandigd aan Harry Maring uit Zuidhorn die in mei 2017 een halve marathon gaat lopen in Uganda. Samen met een groep van meer dan 100 mannen en vrouwen gaat Harry een halve marathon rennen om kinderen en arme gezinnen die in armoede leven te ondersteunen. Het is voor Harry een grote uitdaging en het zal zeker zwaar zijn om in een ander klimaat en zeker andere omstandigheden te gaan rennen. De training is al in volle gang en de hoop is om zoveel mogelijk geld op te halen.
Ben je nieuwsgierig geworden en zou je donatie of een kindje willen sponsoren kijk dan op www.muskathlon.com /harrymaring

De cheque is overhandigd door Anneke Steursma aan Harry Maring in de koffieruimte van 't Trefpunt.
 
 
We kunnen terug zien op een zeer goed jaar. We kunnen terug zien op een zeer goed jaar.
Het jaar 2016 ligt achter ons. We kunnen terug zien op een zeer goed jaar. De bezoekers weten het 't Trefpunt steeds beter te vinden. Er komen meer goederen binnen die dan weer een plekje in de winkel krijgen en zo weer voor een tweede of derde leven de deur uit gaan voor een mooi klein prijsje. Hierdoor konden wij ook aan vele goede doelen schenken.
                                                                                                                    
Namens alle vrijwilligers hartelijk dank en ook in het nieuwe jaar 2017 staan wij weer voor u klaar.
 
't Trefpunt heeft met een kraam op de Kerstmarkt in Marum gestaan. 't Trefpunt heeft met een kraam op de Kerstmarkt in Marum gestaan.
De kringloop heeft  op de Kerstmarkt gestaan met een kraam. Er werd dit jaar voor het eerst een Kerstmarkt gehouden in Marum. Het 't Trefpunt stond hier ook met een kraam. Er kwamen verrassende reacties van verschillende mensen dat er mooie spullen bij waren en dat ze zeker een keer de winkel zouden gaan bezoeken.Het is mooi dat we op zo'n manier onze bekendheid kunnen uitbreiden.
 
 
Gift voor dagbesteding stichting de Hermanshoeve dec. 2016 Gift voor dagbesteding stichting de Hermanshoeve dec. 2016
De dagbesteding van de Hermanshoeve heeft een cheque van 500 euro mogen ontvangen. Het is bijzonder dat er zulke mooie dingen worden gemaakt door de bewoners en dat er op verschillende locaties deze ook te koop mogen staan. De cheque komt zeker goed van pas om weer materialen aan te kunnen schaffen zodat de dagbesteding weer verder kan met het ontwerpen van nieuwe producten.

De cheque is overhandigd door vrijwilligster Aukje van Delden en Baukje Boonstra.
 
Giften in december 2016 aan Zorglocaties binnen Marum. Giften in december 2016 aan Zorglocaties binnen Marum.
De locaties De Woonhaven en de  De Zijlen mochten in december beide een cheque van 500 euro ontvangen uit handen van een vrijwilliger. Als locatie is het fijn om zo rond de feestdagen wat extra's te mogen ontvangen. Er kwamen leuke reactie op zo was er een locatie die aangaf dat er goed bekeken werd waar het geld voor gebruikt ging worden en dat ze dit ons nog lieten weten. Iedere locatie heeft wel iets op het verlanglijstje staan.
Hieronder een impressie van foto's van locaties met bewoners en vrijwilligers van het 't Trefpunt.

Hierboven de bewoners van de Woonhaven en het team. Achter staat Ina Huistra die de cheqeu overhandigd.

Bregtje Struiksma-Wijnalda heeft de cheque overhandigd aan de bewoners van De Zijlen.
 
Gift aan woonvoorziening Thomashuis te Niebert in dec 2016 Gift aan woonvoorziening Thomashuis te Niebert in dec 2016
In december is er een gift van 500 euro overhandigd voor de bewoners van het Thomashuis. Het is mooi dat er rond de feestdagen wat extra's gedaan kan worden met de bewoners.
De gift is overhandigd door Fennie Tillema aan een bewoonster van het huis.
In december is er een gift van 500 euro overhandigt voor de bewoners van het Thomashuis. Het is mooi dat er rond de feestdagen wat extra's gedaan kan worden met de bewoners.
De gift is overhandigd door Fennie Tillema aan Tineke van de Lageweg een bewoonster van het huis.
 
Bijeenkomst voor alle vrijwilligers van 't Trefpunt Bijeenkomst voor alle vrijwilligers van 't Trefpunt
Eind november is er een gezellige avond geweest met alle vrijwilligers. Onder het genot van een hapje en een drankje is er gezellig bij gepraat en konden we luister naar verhalen van Martje Grondsma. Tussendoor hebben we een dobbelsteenspel gespeeld wat bij iedereen op de lachspieren werkte.
Had je een cadeau kon je het zo weer kwijt zijn of je moest het weggeven.

De avond werd afgesloten met voor iedere vrijwilliger een presentje.
 
Gift aan het Leger des Heils Gift aan het Leger des Heils
In November is er een gift van 500 euro door 't Trefpunt  overhandigt aan woonlocatie Noach te Engwierum. Hier wonen 24 deelnemers met verschillende diagnoses. Deze cheque is bedoelt voor allerlei activiteiten. Zo kunnen er o.a. sportpassen aangeschaft worden zodat de deelnemers kunnen sporten.
De cheque is overhandigt aan 1 van de deelnemers van de locatie door vrijwilligster van 't Trefpunt Bauktje Heijs.
 
Gift aan Actie4kids (Schoenendoosactie 2016) Gift aan Actie4kids (Schoenendoosactie 2016)

In november heeft de Kringloop een gift van 500 euro geschonken aan actie4kids. Door extra geld en donaties kunnen er meer inkopen worden gedaan om zo nog meer schoenendozen te vullen, deze worden opgestuurd naar kinderen in Afrika,Azië,Oost Europa en zo mogelijk naar het Midden-Oosten. Daam en Anneke de Vries staan ieder jaar weer klaar om dit project aan te gaan zowel op scholen als in de kerk. Dit jaar is er door Marum in totaal 1.377 euro over gemaakt naar Actie4 kids en zijn er 275 schoenendozen gevuld.
Ik wil sluiten met het bericht wat Anneke en Daam zeggen dat het geweldig is om ieder jaar weer meer dozen te kunnen vullen, maar het belangrijkste is dat elke doos telt.
De gift door  't Trefpunt is overhandigt door Aukje van Delden die overigens het hele jaar spullen verzamelt van ingebrachte goederen die in de schoenendozen kunnen.
Aukje van Delden met Anneke de Vries achter de ingepakte schoenendozen.
 
Gift aan Stichting vrienden van de Hoorn Gift aan Stichting vrienden van de Hoorn

In september is er weer een jaarlijkse Ma-run geweest. Het is een terugkomend evenement. Er wordt 5 of 10 kilometer hard gelopen. Kringloop 't Trefpunt heeft hieraan een gift geschonken van 500 euro. Deze opbrengst wordt gebruikt voor aanschaf van een duofiets waarbij de bewoners van De Hoorn in beweging kunnen komen en blijven. De definitieve opbrengst van de MaRun 2016 is € 2.750,- geworden!! De cheque is door Dini Smid- Boerema  en Froukje Boekema via Arnoud Boekema overhandigt aan Margriet Bakker-Slot van stichting vrienden van de Hoorn te Marum
 
Gift voor stichting Madalief Gift voor stichting Madalief

Er is door Trefpunt in augustus een gift van 1000 euro geschonken aan stichting Madalief. Deze stichting is geboren uit liefde voor kinderen en heeft als doel om de kansarme kinderen in Madagaskar een betere toekomst te bieden.
De cheque is door Wiepie Vogelenzang overhandigt aan de dochter van Thea Meesters die secretaresse is van de stichting.
Wilt u meer weten over stichting Madalief dan kunt u kijken op de site www.madalief.nl
 
Gift Kringloopcentrum 't Trefpunt aan Kenia Support Gift Kringloopcentrum 't Trefpunt aan Kenia Support
Kenia support u allen denk ik wel bekent heeft in juli een gift van 't Trefpunt mogen ontvangen van 1000 euro. De gift is voor het project "Laat kinderen studeren". Durk en Tineke Boschma & Romke en Lotty de Vries zijn nauw betrokken bij dit project. Het is jaren geleden door Tineke ontstaan die vrijwilligerswerk wilde doen in arme landen. In Kenia  worden  kansarme kinderen van de straat geholpen en verblijven in een weeshuis. Durk en Tineke bezoeken al vele jaren achter elkaar Kenia om zo ook te kijken hoe het er bij staat. Ze helpen dan in het weeshuis en hebben gesprekken met de personen die daar de verantwoording hebben. Door de financiële steun kunnen deze kinderen naar school en krijgen ze onderwijs zodat ze ook door kunnen groeien. Als u meer wilt weten kunt u op de website https://keniasupport.nl meer lezen.v.l.n.r.Romke en Lottie de Vries en Tineke en Durk Boschma
 
Gift voor Bukumbi Gift voor Bukumbi
Sinds april 2015 werken Fred en Tijda als vrijwillige lekenmissionarissen in Bukumbi hospital, een klein missieziekenhuis van de White Fathers dicht bij Mwanza en het Victoriameer in Tanzania. Ze zijn hier voor de komende jaren gestationeerd. Tijda als fysiotherapeute en Fred als IT-er. Daarnaast is Tijda ook begonnen met het opleiden van een fysiotherapie assistente zodat, het werk voortgezet kan worden bij hun vertrek.
Het Bukumbi missieziekenhuis, dat al meer dan 100 jaar bestaat, heeft het de laatste jaren mede door slecht management, financieel erg zwaar gehad. Door het opzetten van een gedegen 5-jaren plan, het vervangen van de medical doctor in charge en het inzetten van een aantal zeer gedreven en ervaren nonnen hopen de White Fathers het tij te keren.
Het ziekenhuis heeft 130 bedden met matrassen die de naam matras eigenlijk niet verdienen. Ze zijn vies en versleten. Door matrassen vanuit Nederland te versturen komen er veel te hoge kosten bij van vervoer en invoerrechten. Zo werd er gekeken naar sponsoren die het ziekenhuis aan nieuwe matrassen wilde helpen. Eén matras is 75 euro. Kringloop "Trefpunt" heeft een gift geschonken van 600 euro voor 8 nieuwe matrassen. 

Bovenstaand stukje is al eerder gepubliceerd maar heeft een vervolg  gekregen.

Fred en Tijda zijn in Nederland geweest en hebben aan een groepje vrijwilligers de foto's laten zien van de nieuwe matrassen en de ontwikkelingen waar ze aan werken. De matrassen zijn allemaal rond en gefinancieerd. Er heerste een probleem dat de kinderen niet meer naar school konden door de lokalen er verwaarloosd uit zagen en er geen banken en stoelen waren.Fred en Tijda hebben de lokale bevolking erbij betrokken en door het geld wat zij krijgen kopen ze hout en daar maakt de bevolking de banken en stoelen van en zorgen ze dat er weer deuren in het lokaal komen.
Fred en tijda hebben een gift van 500 euro gekregen en werd overhandigd
door Sonja


v.l.n.r.Fred Sonja en Tijda
 
 
Kringloop 't Trefpunt geeft gift aan Mensen Kinderen. Kringloop 't Trefpunt geeft gift aan Mensen Kinderen.
Deze stichting helpt de zwarte schapen in Albanië, want je zult maar het zwarte schaap zijn!! Wie zijn de zwarte schapen??
De zwarte schapen van Albanië hebben het erg zwaar. Naast afkeuring en minachting wanneer je als gehandicapt kind wordt geboren ben je daar een last voor de maatschappij. Arme gezinnen kunnen niet altijd de kosten dragen zoals medicijnen en hulpmiddelen, met als gevolg dat de levensomstandigheden van deze gezinnen verslechteren.
Stichting Mensenkinderen zoeken deze zwarte schapen op en bieden hulp door de gezinnen waarvan ze deel uitmaken om twee drachtige schapen te geven. Dit is een geweldige steun! Immers de schapen geven melk en produceren wol. Dat kan zo'n arm gezin goed gebruiken, maar ook voor de toekomst, want als het meezit heeft het gezin binnen enkele jaren een mooie schaapskudde en zijn ze volkomen zelfvoorzienend.
Het Trefpunt heeft een gift na afloop van de dienst op eerste Pinksterdag overhandigt van 540 euro. Dit is omgerekend voor 6 drachtige schapen.De gift is door Goke Postmus overhandigd.
lees meer »
 
Open dag bij kringloopcentrum 't Trefpunt op zaterdag 16 april Open dag bij kringloopcentrum 't Trefpunt op zaterdag 16 april
Het Trefpunt vierde op zaterdag 16 april haar 6 jarig bestaan.
 
's Morgens werd er een modeshow voor kinderen en volwassen gelopen. De meeste geshowde kleding werd verkocht.'s Middags gaven twee medewerkers van het Rode Kruis diverse demonstraties. Het is goed om te weten hoe te handelen in acute gevallen. Er kon ook geoefend worden. Helaas werkte het weer niet erg mee zodat er niet zoveel bezoekers waren. Na de demonstratie werden de vrijwilligers verrast door een gift met een symbolisch bedrag van 1000 euro die door Janneke van Kammen werd overhandigt. De gift is specifiek bedoeld voor regio Noord.
Ondanks het slechte weer is er in de winkel toch nog voor 220 euro verkocht en buiten inclusief catering voor 250 euro omgezet.

Het was een leuke, maar bijzondere “koude” dag!


v.l.n.r.Hans Koenders ( voorzitter van rode kruis Westerkwartier) Janneke van Kammen, twee vrijwilligers van het Rode Kruis en Ria Kooiker
 
Overhandiging gift voor World Servants. Overhandiging gift voor World Servants.
World Servants staat landelijk bekend dat er veel groepen jongeren en volwassenen geheel vrijwillig ontwikkelingshulp gaan bieden in vaak de armste landen ter wereld. Zo is dit jaar Daniel van der Velde die in de zomervakantie van 2016 naar Malawi wil gaan om daar mee te bouwen aan scholen etc. Scholen en het geloof is in Malawi in de meeste gevallen onbekend. Daniel probeert d.m.v. verkoop en acties zo geld bij elkaar te verzamelen om zo de reis mogelijk te maken. In de ontmoetingskerk staat een tafel met verschillende dingen die verkocht kunnen worden.Vaak staat Daniel daar achter. De gehele opbrengst is bestemd voor World Servants. Voor de reis alleen al is een bedrag van 2500 euro nodig.

Daniel ontving van 't Trefpunt een symbolische gift van 500 euro die door zijn moeder werd overhandigt.
 
Kringloopcentrum "Trefpunt" geeft gift voor Actie Schoenendoos. Kringloopcentrum "Trefpunt" geeft gift voor Actie Schoenendoos.

Actie schoenendoos is na meer dan 20 jaar een begrip geworden door heel Nederland. Ieder jaar worden er bestemmingen gekozen waar kansarme kinderen de gevulde dozen in ontvangst mogen nemen. Dit jaar is er voor Siërra Leone,Togo,Roemenie,Oekraïne en Moldavië gekozen. Na meer dan 20 jaar is Actie4kids nog steeds nodig. Ook nu nog leeft 1 op de 2 kinderen wereldwijd in armoede. De slogan van Actie4kids is “Voor jou van mij”. Jij mag jouw speelgoed en geld delen met een kind, dat waarschijnlijk nog nooit een cadeautje heeft gehad. We horen vaak dat kinderen weer naar school kunnen gaan door de schriften en pennen uit de schoenendozen. Er is ook gekeken wat er gedaan kan worden voor de stroom vluchtelingen naar Europa. Er is samen met stichting Gave een rugtas actie georganiseerd voor Nederlandse asielkinderen. Er zullen 2500 kinderen dit jaar voor de Kerst een rugtasje met speelgoed ontvangen. Verder is er gekeken naar de vluchtelingen binnen de grenzen van Europa die op doortocht zijn. Het is niet zinvol om hun nog extra bagage mee te geven in de vorm van een gevulde schoenendoos. Er is daarom gekeken naar een land waar vluchtelingen met hun kinderen voor langere tijd verblijven. Er is gekozen voor Irak, een land waar meer dan 4 miljoen vluchtelingen voor langere tijd verblijven in kampen. Delen van Irak zijn goed bereikbaar en er zijn lokaal goede partners om de dozen uit te delen. Naast de gevulde dozen waar scholen en kerken aan hebben meegedaan zijn er ook transportkosten nodig. Aukje van Dellen (vrijwilligster van het Trefpunt) heeft de cheque van 500 euro overhandigt voor de transportkosten aan Prospère de Vries. Hij zit in groep 6 van de basisschool de Bron en is de zoon van Daan en Anneke de Vries, zij verzorgen de actie schoenendoos in Marum. Ook kinderen van de Bron hebben meegeholpen om schoenendozen klaar te maken. Kleuterjuf Aukje heeft dit op de Bron aangestuurd. Voor verdere informatie kunt u kijken op www.actie4kids.org

v.r.n.l. Aukje van Dellen Vrijwilligster van 't Trefpunt Prospere de Vries achter hem Anneke de Vries en daarnaast Juf Aukje met de leerlingen van De Bron
 
 
Gift van € 500 aan de Voedselbank. Gift van € 500 aan de Voedselbank.
Tijdens het startweekend in september van zowel scholen als kerken is er een MaRun geweest. De opbrengst hiervan was voor de voedselbank. Hieraan deden veel deelnemers aan mee zoals ook de voorganger Ds. Klomp van de ontmoetingskerk. Kringloopcentrum "Trefpunt"heeft een gift van € 500  geschonken die Ds. Klomp heeft overhandigd aan Arnold Boekema de voorzitter van de organisatie MaRun. De totale opbrengst van de MaRun inclusief de gift van Trefpunt is uiteindelijk geëindigd op € 3.123,67

v.l.n.r.Arnoud Boekema en DS. Marcus Klomp
 
 
Gift van € 600 voor 8 matrassen aan Bukumbi hospital. Gift van € 600 voor 8 matrassen aan Bukumbi hospital.
Sinds april 2015 werken Fred en Tijda als vrijwillige lekenmissionarissen in Bukumbi hospital, een klein missieziekenhuis van de White Fathers dicht bij Mwanza en het Victoriameer in Tanzania. Ze zijn hier voor de komende jaren gestationeerd. Tijda als fysiotherapeute en Fred als IT-er. Daarnaast is Tijda ook begonnen met het opleiden van een fysiotherapie assistente zodat, het werk voortgezet kan worden bij hun vertrek.
Het Bukumbi missieziekenhuis, dat al meer dan 100 jaar bestaat, heeft het de laatste jaren mede door slecht management, financieel erg zwaar gehad. Door het opzetten van een gedegen 5-jaren plan, het vervangen van de medical doctor in charge en het inzetten van een aantal zeer gedreven en ervaren nonnen hopen de White Fathers het tij te keren.
Het ziekenhuis heeft 130 bedden met matrassen die de naam matras eigenlijk niet verdienen. Ze zijn vies en versleten. Door matrassen vanuit Nederland te versturen komen er veel te hoge kosten bij van vervoer en invoerrechten. Zo werd er gekeken naar sponsoren die het ziekenhuis aan nieuwe matrassen wilde helpen. Eén matras is 75 euro. Kringloop "Trefpunt" heeft een gift geschonken van 600 euro voor 8 nieuwe matrassen. Wat is het toch bijzonder dat er overal ter wereld nog vrijwilligers aan het werk willen zijn die omzien naar de medemens. Jannie Bruinsma ( vrijwilligster van kringloopcentrum "Trefpunt") heeft de gift van 600 euro voor 8 matrassen overhandigd aan de vrienden (Fred & Tijda) van haar dochter.

v.l.n.r. Jannie Tijda en Fred
 
Kringloopcentrum 't Trefpunt bestaat 5 jaar Kringloopcentrum 't Trefpunt bestaat 5 jaar
Wat gaat de tijd toch snel. Vijf jaar geleden is een klein groepje vrijwilligers gestart met een kringloopcentrum in de pastorie. In deze tijd is er veel gedaan en ontstaan en aan vele goede doelen binnen en buiten de kerk geschonken.


Doordat we dit jaar 5 jaar bestaan is er eenmalig twee maal een bedrag geschonken zowel binnen als buiten de kerk van 5000 euro.Wij zijn dankbaar dat we dit zo al 5 jaar kunnen doen en hopen dat we nog lang met de Kringloop door kunnen gaan. Wij willen alle bezoekers bedanken voor alle goederen die worden ingebracht, maar ook die worden gekocht. Verder ook de vele vrijwilligers die altijd klaar staan om een steentje bij te dragen. Wij hopen nog lang zo door te blijven gaan om de vele goede doelen zowel binnen als buiten de kerk te ondersteunen.
lees meer »
 
Gift voor Kerk TV Gift voor Kerk TV
De eerste schenking van 5000 euro was voor de kerk T.V.
Wat is het toch mooi dat een ieder hiervan gebruik kan maken waar ook ter wereld. Zo kunnen alle diensten uitgezonden worden zowel de ere diensten rouw- en trouwdiensten.
Wilt u een dienst meemaken of heeft u een dienst gemist dan kan u naar de site gaan Protestantse gemeente Marum-Noorwijk en zo een datum aanklikken bij kerkdienst gemist.
De familie Koenes heeft de gift overhandigd voor de kerk TV aan Boeke Boekema, voorzitter van de commissie Kerk TV.
 
Gift voor Stchting Joshua de Jong Gift voor Stchting Joshua de Jong
De tweede schenking van 2 maal 2.500 euro is naar Stichting Joshua de Jong gegaan.
Hiervan is 2.500 naar de stichting voor onderzoek van Duchenne Parents Project. Joshua lijdt aan een progressieve spierziekte Duchenne. Er is nog veel onderzoek nodig voor deze spierziekte.
De volgende 2.500 is naar de ouders van Joshua gegaan. Het gezin woont in Marum. Er waren aanpassingen in huis noodzakelijk zodat er een verbouwing heeft plaats gevonden. Zo is het mogelijk dat Joshua zo lang mogelijk comfortabel thuis bij zijn ouders en zusje kan wonen.
Mocht u meer willen weten over de spierziekte Duchenne dan kan u op de site kijken https://www.duchenne.nl/

Vrijwilligster Jikke de Haan heeft de gift overhandigd aan de fam de Jong, wonende aan de Hoornweg.
 
 
Gift voor Musical Mozes. Gift voor Musical Mozes.

Het gaat goed met de kringloopwinkel 't Trefpunt.

Zoals u allen wel weet is de musical Mozes uitgevoerd. Wij hebben daar allemaal van genoten. Leni Huizinga lid van de commissie "musical Mozes" heeft een cheque van 500 euro overhandigt gekregen van Adri Castelein die zelf ook in de musical heeft meegespeeld.
 


De vrijwilligers van ‘t Trefpunt wil een ieder bedanken die het mogelijk hebben gemaakt dat deze gift overhandigd kon worden.
 
 
 
Gift Gift

Afgelopen keer mocht de familie Kleefstra uit Marum, vrijwilligers bij de stichting Groningen – Friesland – Drenthe, een cheque van 500 euro in ontvangst nemen.

De familie Kleefstra adopteert een gezin uit Roemenië, een 23 jarige zoon van dit gezin moet een oogoperatie ondergaan en de kosten voor deze operatie zijn € 200,= waarnaast de overige € 300,= ten goede komen aan de stichting.


Wij willen alle vrijwilligers en bezoekers van het kringloopcentrum hartelijk bedanken voor deze mooie gift.

 
 
Hulp voor vervolgde christenen in Syrië en Irak Hulp voor vervolgde christenen in Syrië en Irak

Fiktoria Elias, vrijwilligster bij Kringloopcentrum 't Trefpunt, heeft een gift overhandigd van € 1000,-- voor vervolgde Christenen aan een medewerkster van de Stichting Open Doors.
In Syrië en Irak zijn er veel mensen die dringend hulp nodig hebben.
Een groep die veelal vergeten wordt, is de christelijke minderheid in deze landen.
Stichting Open Doors wil deze specifieke groep ondersteunen.
Het 't Trefpunt wil met deze gift laten zien dat we in 2015 ook met deze mensen meeleven en we hopen dat zij snel in vrede en vrijheid mogen leven.
 

 
 
Kringloopcentrum 't Trefpunt Kringloopcentrum 't Trefpunt

Stage loopster Elise Cruiming heeft een gift van € 1000,-- overhandigd aan Miranda Jonkman, 11 jaar, uit Den Horn.
Miranda heeft het initiatief genomen om mobiele telefoons in te zamelen voor haar broer Rene, die lijdt aan de ziekte Fanconi-Anemie. Het geld wordt besteed voor medisch onderzoek dat er op termijn toe moet leiden dat er alsnog een goede medicatie voor deze ziekte ontwikkeld kan worden.

 

Er heeft inmiddels ook een benefiet concert voor dit doel plaatsgevonden in de Kruisweg in Marum.

 
Stichting Sparrow Stichting Sparrow
Stichting Sparrow is een christelijke organisatie die werkzaam is in de Filippijnen; ‘Gods liefde delen en mensen op een praktische manier helpen hun levensstandaard te verhogen’ is hun motto. Ieder kind heeft recht op onderwijs, door middel van het scholingsproject draagt Sparrow bij aan dit kinderrecht. Omdat medische zorg voor mensen onder de armoedegrens vaak onbereikbaar is is er een medisch fonds opgericht waardoor mensen ieder half jaar een beroep op tandarts of arts kunnen doen en in ernstige situaties medische zorg krijgen. Daarnaast worden elke week bijbelstudies georganiseerd.  Jan en Gerrie Renkema hebben een gift van € 500,-- overhandigd aan familie van hen, Remco en Elly Pijper uit Niekerk, zij zijn nauw betrokken bij stichting Sparrow.Meer informatie over stichting Sparrow; www.sparrowfoundation.nl
 
De Omdenkers De Omdenkers

“Het armoedeprobleem heeft woorden nodig. Anders blijft het een stil verhaal dat alleen wordt gekend door hen die het overkomt” aldus Laurens Umans, regisseur van het stuk ‘De Omdenkers’. In de Onderweg van februari hebt u al kunnen lezen over deze theatervoorstelling.  In het stuk acteren mensen die in armoede en sociaal isolement leven. Het theaterstuk legt iets essentieels bloot; iedereen die het ziet wordt aan het denken gezet over menselijk falen en menselijke kracht. Vrijwilligster Bregtje Struiksma heeft een gifttoezegging van € 350,00 overhandigd aan initiatiefneemster Gerda Alserda.

 

 
 

 
Giften Giften

Overzicht van de giften die door u mogelijk zijn gemaakt en door de vrijwilligers van het Kringloopcentrum overhandigd mochten worden.

lees meer »
 
 
 
Welkom Jelmer!
De vacature die ontstaan is door de pensioenering van mevr. Harjanne de Boer-Lodewijks wordt met ingang van 1 juni 2022 ingevuld met de komst van dhr. Jelmer Visser uit Steenwijk. Daarmee is het pastorale team weer compleet. Jelmer heeft hier stage gelopen, een periode waar we goede herinneringen aan hebben. We zijn blij dat we hem hier mogen verwelkomen. De viering waarbij hij in de bediening zal worden gesteld zal plaatsvinden op DV zondag 12 juni 2022.
 
Onze nieuwe predikant


Ineke van den Beukel, predikant van de Protestantse Gemeente Marum e.o.
Sinds 29 augustus 2021 ben ik predikant van deze mooie gemeente.
Na het VWO in Rotterdam en de studie theologie in Kampen ben ik (jeugd-)predikant geweest in Ureterp, predikant in Britsum, Cornjum, Jelsum net boven Leeuwarden, daarna in een stadswijk van Leeuwarden en tot voor kort 9,5 jaar in Haulerwijk en Waskemeer.

Klik hier voor de volledige tekst.
 
 
Appostel app
Of het nu om collectebonnen of een digitale collecte gaat, met Appostel worden alle mogelijkheden ondersteund.
Klik hier voor uitleg van de app Appostel.
 
Facebook

Volg ons ook op 

 
Afscheid van mevr. Harjanne de Boer-Lodewijks van PG Marum e.o.
Onze kerkelijk werker, Harjanne de Boer-Lodewijks, heeft op zondagmorgen 6 maart formeel afscheid genomen van de PG Marum e.o. Ze gaat na een dienstverband van 12 ½ jaar met pensioen. In een feestelijke kerkdienst, waarin ook haar kleinkinderen prachtig gezongen hebben, werd ze dank gezegd voor al het pastoraal werk dat ze vol passie gedaan heeft in onze gemeente. Helemaal weggaan doet ze niet, zo nu en dan zal ze nog een kerkdienst leiden en als vrijwilliger blijft ze actief in het kerkenwerk.
Klik hier voor de foto's.

 
 
wijdekerk
 
Webshop
Klik op een onderdeel

COLLECTEBONNEN

Vrijwillige bijdrage Onderweg
 

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.