Kringloopcentrum 't Trefpunt in Marum Kringloopcentrum 't Trefpunt in Marum

Openingstijden:

woensdag- en vrijdagmiddag 13.00 - 16.00 uur, donderdagavond 19.00 - 21.00 uur, zaterdag 10.00 - 16.00 uur

Inbreng van goederen:
Wij kunnen helaas geen grote goederen ontvangen in verband met de beperkte ruimte.Graag hele en schone goederen inleveren op

maandag 09.00 - 12.00 en 13.00 - 16.00 uur, zaterdag 13.00 -  16.00 uur

Adres:
Kruisweg 28
Marum

Contact:

Janneke van Kammen
Tel. 0594-643430 of 06-53494500

lees meer »
 
Gift voor actie schoenendoos. Gift voor actie schoenendoos.
Gift voor actie schoenendoos

Deze actie is een jaarlijks terug komend gebeuren. In deze spannende tijden zijn kinderen in noodsituaties en armoede extra kwetsbaar. Daarom doen we in Marum samen met scholen en kerken en vele ondernemers mee. Kinderen spelen hier ook een rol in, want de schoenendozen worden gevuld ook mede door kinderen. Wat is het mooi om een doos te maken waarvan je weet dat die naar een ver land gaat en kinderen daarmee erg blij mee kunnen maken. Het Trefpunt heeft een cheque overhandigd van 1000 euro op 19-10-2023
v.l.n.r.Marjanne v.d.Horn vrijwilligster Aukje van Dellen en Marga Burgler
 
Gift voor stichting Wensenambulance Gift voor stichting Wensenambulance
Gift voor stichting Wensenambulance

De wensenambulance kreeg een cheque van 1000 euro. Wat doen deze mensen goed werk en ook geheel vrijwillig ze brengen terminale zieke overal waar ze heen zouden willen als allerlaatste wens. Wat waren ze blij verrast met de overhandiging.

 
 
Gift voor Ma-Run Gift voor Ma-Run
Ma-Run
Het is al de 7de keer dat de Ma-Run is gehouden. Ieder jaar is er weer een nieuw doel. Het is een mooi initiatief van vrijwilligers die zich inzetten om Marum in beweging te krijgen zowel individueel als in groepsverband. Wij van Trefpunt doen ook al 7 jaar mee. Dit jaar was het doel voor Curringerveld een prachtig natuurgebied waar veel educatieve momenten zijn voor groot en klein. Wij hebben een cheque van 1000 euro gegeven, maar het definitieve eind bedrag was 5.233 euro een mooi bedrag.

Vrijwilligster r Janneke gaf de cheque aan 2 vrijwilligers van het Curringerveld
 
Gift voor Gambia Baboucar Gift voor Gambia Baboucar
Gambia Baboucar en family stuurt regelmatig dozen vol met lakens etc. naar Gambia per boot en doet dit op eigen initiatief. Tegen de tijd dat de dozen aankomen, zorgt deze mevr. dat ze in Gambia is om zo alles persoonlijk aan te reiken. Er is veel nodig in het land zo moet er een watervoorziening komen. Deze mevr. kreeg een cheque van 1000 euro.

Vrijwilligers l.Brechtje en r Gea hebben de chque overhandigd
 
Gift aan daken voor Armenië Gift aan daken voor Armenië
Daken voor Armenië
Een groep Noordermannen zijn dit najaar naar Armenië vertrokken om daar samen met mensen in Hartagyugh( Armenië) te helpen hun huis wind- en waterdicht te maken. De Noordermannen doen meer ze werken ook samen met het landbouwproject aan een zelfstandige economie in het dorp. Het doel van Noordermannen is dat de bevolking na verloop van tijd de draad zelf weer op kunnen pakken en het leven voor hen weer hoop -en zinvol mag zijn.

Vrijwilligster Janneke r gaf de cheque aan de Noordermannen
 
Gift voor World Servants Gift voor World Servants
World Servants hebben we gesponsord met een cheque van 1000 euro.
 
Gift voor stichting Imarika Gift voor stichting Imarika
Stichting Imarika  
Deze stichting is een organisatie die zich vol passie inzet voor de kansarme kinderen in de Mukuru sloppenwijk van Nairobi, Kenia. Samen met het Imarika Initiative in Kenia, werken we aan het creëren van een betere toekomst voor deze bijzondere kinderen.
In Kenia staan kinderen met een beperking voor enorme uitdagingen. De regering heeft moeite om passende zorg en educatie te bieden, waardoor deze kinderen vaak aan hun lot worden overgelaten. Dit legt een zware last op de moeders, die worstelen met de zorg voor hun kinderen en het gezin. Stichting Imarika Nederland heeft als missie om verandering te brengen in het leven van deze kinderen en hun families. We streven ernaar om een positieve gemeenschap te creëren waarin ze zich geliefd en ondersteund voelen. Onze focus ligt op het bieden van dagopvang, ergo- en fysiotherapie en het verspreiden van waardevolle kennis binnen de gemeenschap.

Links Anja gaf de cheque aan Ada Bosker

 
 
Gift voor opendoor Foundation Gift voor opendoor Foundation
Opendoor Foundation:
Op 16 september, Benefietconcert voor Oekraïne mocht vrijwilliger Reenie van der Velde namens "het Trefpunt" in Marum een cheque overhandigen van € 1000, -
De cheque is bedoel voor de "Grunningse Rieders.
Zij helpen bij de renovatie van een hospice in oorlogsgebied.
In een klein dorpje plm. 50 km buiten Ternopil.
Een hospice waar ruim 20 mensen, de laatste periode van hun leven doorbrengen.
Echter de omstandigheden, de omgeving is hier erg erbarmelijk en mensonterend. 
Een schrijnend toestand.
De gift werd in grote dankbaarheid ontvangen door dhr. J.P.W Slotema en dhr. G
Poelman.

 
 
Gift aan Messiaanse gemeente in Israël Gift aan Messiaanse gemeente in Israël
Messiaanse Gemeente in Israël:
In april 2023 heeft een groep mensen uit Marum, Israël bezocht.
Zij kwamen ook bij een Messiaanse kerk in Kyriath Shmona. Deze plaatst ligt in het uiterste noorden van Israël.
Het Joods Messiaanse voorgangerechtpaar Israel en Marti Ilutz vertelden de bezoekers dat hun gemeente erg aan het groeien is.
Van een huiskamer, naar een loods waar 100 christenen samen komen. Nu moeten ze verhuizen naar een grotere loods, waar 200 christenen op een industrieterrein samen kunnen komen. 
Op de Israël dag 23 september in Nijkerk, waren Israel en Marti Ilutz aanwezig om een cheque van €1000, - te ontvangen. Kitty, Doetie en Reenie, vrijwilligers van "het Trefpunt", uit Marum hebben deze cheque aangeboden.

v.l.n.r.Kitty,Doetie,dhr.Israël en Reenie
 
 
Gift voor GranniesforGrannies Gift voor GranniesforGrannies
In juni hebben we al een cheque van 1000 euro mogen overhandigen aan deze stichting die zich inzet voor de kansarme mensen in Uganda. Ze zijn bezig om mensen die zich inzetten voor de gemeenschap een goed onderkomen aan te bieden zo is het een win win situatie. Er wordt goed gekeken wie er in aanmerking komt voor zo’n huisje die voor 3,500 euro wordt neergezet.

Belinda rechts heeft de cheque overhandigd


 
 
Gift voor zorgboerderij Drentheland Gift voor zorgboerderij Drentheland
Zorgboerderij Drentheland is een particulier bedrijf en is niet verbonden aan een instelling. Op de zorgboerderij kunnen mensen terecht met een begeleidingsvraag. Volwassenen en kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, psychische beperking, ADHD of Autisme behoren o.a. tot de doelgroep.

Er is plaats voor 6 personen per dag zodat er vraaggericht gewerkt kan worden. Door deze kleinschaligheid is er ruimte voor persoonlijke aandacht en kunnen we inspringen op ieders specifieke wensen en behoeften. De nadruk ligt daarbij op de mogelijkheden en niet op de beperkingen: voor iedere hulpboer is er een zinvolle en passende taak is op de boerderij. Het plezier van de cliënt staat hierbij altijd voorop, want leren moet vooral leuk zijn.
De begeleiding en het programma worden afgestemd op het niveau van de cliënt. Voor sommige cliënten is het goed om een vaste taak te hebben, terwijl een ander weer behoefte heeft aan afwisseling en telkens nieuwe uitdagingen. Vanzelfsprekend hebben we hierover ook regelmatig contact met de ouders of verzorgers.

Op de veelzijdige boerderij zijn melkgeiten, paarden, koeien, kippen, varkens en allerlei soorten kleinvee. Ook is er een kaasmakerij met winkel, een (moes)tuin, een werkplaats en een gezellige kantine. Dit zorgt voor een gevarieerd aanbod aan activiteiten en ontspannings/belevingsmogelijkheden. Twee vrijwilligers van het Trefpunt hebben een zoon die bij de Zorgboerderij Drentheland werkt in Een west en hebben een cheque overhandigd van 1000 euro. Ze waren zeer verblijd met zo’n groot bedrag en hebben een paard uit de wei gehaald om op de foto te gaan. Op de website van de kringloop kunt u de foto’s zien van de overhandiging.

Begeleidster Hilde Venema kreeg de cheque van Aukje van Dellen.Op de traktor zit Klaas Pieter en daarachter een cliënt met het paard uit de wei
 
Gift voor De Sprank Gift voor De Sprank
Twee begeleiders van onze gemeente zijn werkzaam zijn bij de christelijke stichting Sprank aan de Bernhardpassage te Roden. De stichting biedt ondersteuning aan mensen met een beperking. De Bernhardpassage is een locatie van Sprank in Roden waar 7 mensen wonen met een licht verstandelijke beperking, autisme of niet aangeboren hersenletsel.  Allen hebben ze hun eigen appartement. Ze krijgen begeleiding bij het wonen. Dit jaar (in de maand mei) bestaat Sprank 50 jaar. Naast een receptie wilde ze ook  wat leuks met de bewoners gaan doen in het kader van 50 jaar Sprank. Het Trefpunt heeft een cheque van 1000 euro overhandigd aan de bewoners en begeleiders. Ze waren erg verrast met de cheque en opperde al leuke uitstapjes die ze konden maken.
 
Wil Paping gaat het Pieterpad lopen in 10 dagen voor zieke nicht Wil Paping gaat het Pieterpad lopen in 10 dagen voor zieke nicht
U zult het wel gelezen hebben in De Krant van 18 april.                                                               Wil Paping gaat in 10 dagen achter elkaar het Pieterpad lopen voor zieke nicht. Mijntje Perk is 42 jaar oud en altijd zeer sportief geweest tot in 2019 het leven van Mijntje veranderde in een lichamelijk wrak. Door de ziekte van Lyme kan ze niets meer en ligt 24 uur per dag met pijn op bed en is afhankelijk van de zorg van familie en vrienden. Chronische Lyme heeft haar leven volledig stil gelegd. In mei 2020 wezen bioresonantie en uitgebreid labonderzoek bij een erkend laboratorium in Nederland op de ziekte van Lyme. Ook uit Duitse en Amerikaanse laboratoriumonderzoeken blijkt de Borrelia-bacterie,die de ziekte veroorzaakt,wel degelijk aanwezig te zijn. Erkenning vanuit de reguliere zorg krijgt ze niet. Labonderzoek dat niet via de reguliere weg in Nederland is aangevraagd wordt namelijk niet erkend. Hierdoor draait Mijntje zelf voor de kosten en is ze al 4 jaar aan haar lot overgelaten. Nu na 4 jaar kan Mijntje de kosten niet meer alleen dragen en heeft haar neef Wil een crowdfunding opgezet zodat Mijntje de behandelingen kan ondergaan die ze nodig heeft. Mijntje heeft zoveel vecht- en levenslust, maar alles is afhankelijk van genezing en herstel. Wil Paping kreeg een cheqeu van 1000 euro overhandigd.                                                                            Wilt u ook een donatie schenken NL95RABO0385715838  t.n.v WFC Perk


Links Wil Paping met zijn rugzak waar alles in zit voor de 10 dagen midden Marleen van Vuuren ook een nicht van Mijntje woonachtig in Marum rechts Hinke van de Greft die de cheqeu overhandigde.
 
Alpe d'HuZes/KWF-fonds voor onderzoek naar kanker Alpe d'HuZes/KWF-fonds voor onderzoek naar kanker
Iedereen heeft of krijgt er wel mee te maken in zijn familie/vriendenkring. Nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen te maken met kanker in zijn leven. Gelukkig zijn er steeds meer vormen van kanker goed te behandelen en zelfs te genezen. Toch sterven er nog mensen aan kanker en is onderzoek nog steeds heel erg nodig.                                                                                                                                                                                                                              Alex van Kammen  gaat op 1 juni 6 keer de berg  ‘Alpe d’Huez beklimmen op zijn mountainbike. Alex doet dit om geld in te zamelen voor het Alpe d’HuZes/KWF-kankerfonds voor onderzoek naar kanker.  Het Trefpunt heeft hem een cheqeu van 1000 euro overhandigd.                                                                                                                          U kunt Alex ook nog steunen door de QR code te scannen.


Alex van Kammen kreeg de cheqeu overhandigd van Janneke van Kammen
 
 
Gift voor nieuwe fietsen Crescendo in Opende Gift voor nieuwe fietsen Crescendo in Opende
Crescendo in Opende is een fietsende fanfare die al 50 jaar muziek op de fiets maakt. Ze treden zowel in het binnenland als in het buitenland op. Na 50 jaar hebben ze nu nieuwe fietsen. De oude fietsen zijn verscheept naar Amerika waar de fanfare ook op gaat treden. Het is een hele hap in de begroting om zoveel fietsen aan te schaffen. Trefpunt heeft een cheque van 1000 euro overhandigd om zo het gat een klein beetje te dichten. Als dank kreeg de winkel een bos bloemen.

Froukje Boekema heeft de cheque overhandigd aan Martin Groen van Crescendo
 
Gift voor stichting Vaarwens Gift voor stichting Vaarwens

GEDREVEN DOOR WATER 15 jaar vaarwens

Een dag, een schip, voor één ernstig zieke en zijn/haar naasten

Sinds 2007 maken we individuele gratis dagtochten met mensen die in hun laatste levensfase verkeren. 

Ons doel:
Stel... u hebt de slechte tijding gekregen dat u ongeneeslijk ziek bent.
Stel... u loopt thuis rond om uw laatste zaken te regelen, of u zit in een rolstoel, in een ziekenhuis, in een hospice en u kunt er nog een dag uit om alleen met uw naasten een geheel verzorgde vaardag te maken op een heerlijk schip.
Stichting Vaarwens regelt het allemaal. GRATIS!
Onze resultaten:
Inmiddels hebben vele honderden ongeneeslijk zieke en uitbehandelde mensen ervaren hoe het is om er nog één keer een dag uit zijn in een geweldige omgeving en ambiance. Op deze site staan alle vaardagen omschreven met veel fotomateriaal.
Kijk en overtuig u van de emotionele waarde van dit prachtige doel.

Ons bereik:Gasten tm 2017
Onze gasten komen van Groningen tot Goes en van Hengelo tot Haarlem, dus opereren we landelijk. De schepen varen altijd centraal in waterrijk Nederland en is voor iedereen binnen enkele uren bereikbaar. Op het kaartje kunt u ons bereik zien.

Ons verzoek:
Help ons de vaardagen te kunnen blijven schenken en doneer mee aan een dag ontzorging.

Uw donatie:
De stichting draait nagenoeg volledig op vrijwilligers en uw donatie wordt volledig benut voor de stichtingskosten en om de schepen te kunnen laten varen. Stichting Vaarwens heeft de ANBI status, voor uw fiscale aftrek.
Onze tegenprestatie:
Een vaardag wordt volledig en kosteloos voor de gasten verzorgd.
Daarbij behoort o.a. de gehele organisatie, eventueel ambulance transport, eventuele verpleging, de catering, de onkosten voor het inzetten van het schip etc...
De stichting drijft op (inmiddels ongeveer) 90 vrijwilligers, aangestuurd door het bestuur en de oprichters Inge de Graaf en Evert Stel.

Deze stichting heeft een gift van 1000 euro mogen ontvangen van 't Trefpunt.

De gift is op een speciale dag op de boot overhandigd door Vrijwilligster Anja Jacobs.

 
Gift voor Keniassupport Gift voor Keniassupport
In februari 2023 zijn wij Durk en Tineke Boschma en Ankie van Houten weer in Kenia op bezoek geweest in het kindertehuis Lioness Cubs Home.
We komen hier inmiddels al 14 jaar en hebben veel kinderen op zien groeien tot jong volwassenen.
De regering heeft nu een ander beleid waardoor alle weeshuizen dicht moeten.
De kinderen moeten zo spoedig mogelijk herenigd worden met familie of opgenomen worden in een pleeggezin.
Hierin ligt een belangrijke taak voor de sociaal werker.
Wij zijn blij met deze verandering omdat het veel beter voor de kinderen is.
Het weeshuis is nu veranderd in een rescue centre waar kinderen worden geplaatst door de politie, kinderbescherming of rechter.
Vlak voordat wij kwamen zijn er 5 kinderen teruggegaan naar familie. Nu waren er nog acht baby's en drie grotere kinderen. Er is plaats voor 20 kinderen
     Een kleine greep uit het dagelijks leven in het kindertehuis; 
    De verzorgsters[ mamma's worden ze genoemd] slapen allemaal met 2 of 3 baby's in een groot bed.
     Pas als de kindjes 1 jaar zijn slapen de kinderen met z'n tweeen in 1 bedje.
De timmermannen zijn druk bezig om bedjes te timmeren.
Overdag slapen de baby's op een bed zonder volwassenen. Ze gebruiken geen kinderwagens,buggy's ,ook geen commodes aankleedkussens enz.
Alle kleine kinderen worden op de rug gedragen.
Deze keer hebben wij samen met de social worker Mwalewa de grote kinderen bezocht die wij al 14 jaar kennen en inmiddels bij familie wonen.
Het was een prachtig weerzien .
We hebben veel rondgereisd en kleine dorpjes bezocht waar we gastvrij en hartelijk werden ontvangen. Waar nodig worden deze kinderen financieel ondersteund op gebied van scholing en gezondheidszorg.
Het was zo mooi om te zien hoe gelukkig de kinderen zijn bij hun familie.
  Wij willen Het Trefpunt heel erg bedanken voor deze gift.
   Het geld is zeer welkom en zal goed besteed worden. Het kost ongeveer 3500 euro per maand om het kindertehuis draaiende te houden en deze kwetsbare kinderen een betere toekomst te geven
Mocht u meer informatie willen over het werk van Keniasupport dan kunt u altijd mailen naar durkboschma17@hotmail.com
 of bellen naar 06-27546946.
Wilt u een donatie doen dan kan dat op NL90 RABO 0121 7642 81.
   Stichting Kenia Support.De gift is overhandigd door vrijwilliger Aukje van Delden (l)aan het bestuur van Kenia Support Ankie en Tineke Boschma


 
 
Gift voor de Friese Rijders Gift voor de Friese Rijders
Wekelijks gaat er een vrachtwagen met goederen richting grens van Oekraïne.Het zijn de Friese rijders die zich vrijwillig  inzetten voor de medemens. Er is een periode geweest dat ze als ze terug kwamen ook mensen uit het oorlogsgebied mee terug namen. Ze vervoeren kleding medicatie verband en eten. De laatste tijd nemen ze ook generatoren mee voor de Oekraïnse bevolking,omdat er velen in de kou zitten.
Er is een cheqeu van 1000 euro overhandigd.
De cheqeu is door vrijwilligster Anja overhandigd aan dhr.Jongsma en Hovius.
 
Gift aan Jarige Job Gift aan Jarige Job
Stichting Jarige Job is landelijk actief en werkt samen met maatschappelijke organisaties die zich inzetten voor de meest kwetsbare kinderen van de Nederlandse samenleving. In Nederland vieren 61.000 kinderen hun verjaardag niet. Uit onderzoek blijkt dat deze kinderen worden uitgesloten omdat ze opgroeien in armoede. Ze zitten niet op een sport, kunnen niet op muziekles. Ze kunnen niet mee wanneer er een schooluitje is. Ze vieren hun verjaardag niet en worden ook niet uitgenodigd door klasgenootjes op een verjaardagsfeestje. Stichting Jarige Job maakt een einde aan dit verjaardagsleed en trakteert deze kinderen op een leuke verjaardag. Jarige Job geeft geen geld, maar een verjaardagsbox ter waarde van 35 euro. De voedselbank in Grootegast werkt ook nauw samen met de Jarige Job en speciaal voor deze doelgroep heeft de Kringloop 't Trefpunt een gift geschonken van 1000 euro. 
Vrijwilliger Anja Jacobs heeft de cheqeu overhandigd
 
Gift aan de voedselbank. Gift aan de voedselbank.
Er is een gift overgemaakt van 1000 euro naar de Voedselbank het Westerkwartier
 
Gift aan Giro 555 Gift aan Giro 555
Er is 2000 euro overgemaakt naar Giro 555 voor de slachtoffers van Turkije en Syrië.

Er is 2000 euro overgemaakt naar Giro 555 voor de slachtoffers van Turkije en Syrië.
 
Gift aan de bewoners van het synagogeplein de Zijlen te Leek Gift aan de bewoners van het synagogeplein de Zijlen te Leek
Op Valentijnsdag zijn we bij bewoners van stichting de Zijlen aan het synagogeplein in Leek geweest. We hadden een doel om daar naar toe te gaan. Eerst koffie met bewoners en begeleiding er werd gezellig gekletst en toen kwam de cheque uit de tas te voorschijn 1000 euro voor ontspanningsdoeleinden op het dakterras. Deze werd met open armen ontvangen, waarna er gelijk gebrainstormd werd wat ze zouden willen aanschaffen. Van een luie stoel naar een tafeltennistafel of een picknick tafel. Er was 1 bewoner die wilde wel een jacuzzi. Later nog met zijn allen op de foto. Als dank kregen we een hart met chocolaatjes voor de vrijwilligers.

 
 
Gift aan stichting de Regenboog voor Gambia Gift aan stichting de Regenboog voor Gambia
Na jarenlang onderzoek en verkenningsreizen is de stichting in januari 2013 notarieel gestart. Er is gestart voor scholing voor de kansarme kinderen van Gambia. Kinderen hebben immers de toekomst. Ze zijn begonnen met het bouwen van een Primary school op het terrein naast de kerk. Uitgangspunt hierbij is wel, dat de gemeente zelf de bouw ter hand neemt om de personele lasten te besparen. De Stichting zorgt voor de fondsen voor aankoop van (bouw-)materialen, know-how en biedt hulp bij het verkrijgen van de benodigde bouwtekeningen en vergunningen. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een prachtig gebouw met voldoende capaciteit, om voor jaren het beoogde onderwijs te kunnen geven. De hulp zal niet bij alleen het helpen in de sfeer van goed onderwijs blijven. Ook de algemene gezondheidszorg baart de stichting grote zorg, reden waarom het bestuur op dat gebied zeker een bijdrage wil leveren en zich zal inspannen hier initiatieven vanuit de bevolking te ondersteunen. Een voorbeeld hiervan is de bouw van een Medisch Centrum in Bullock, nadat we hiertoe een verzoek kregen van het Ministry of Health van The Gambia. Dit project is na een plaatselijk bezoek tijdens één van onze verkenningsreizen aangenomen, waarna de lokale bevolking is begonnen met de realisatie onder (bege-)leiding van een aannemer. Het is al ver gevorderd en op dit moment zijn ze nu bezig met een veranda om het medisch verblijf (zodat bezoekers niet in de brandende zon hoeven te staan). Als dit af is staat er een nieuw medisch verblijf op het verlanglijstje dit zal zijn op een afgelegen plek zodat ook daar de bevolking medische zorg kunnen krijgen. De stichting krijgt donaties uit zeer verschillende hoeken en ook heeft de stichting een kringloop in de kerk van Pesse die iedere zaterdag geopend is waar vrijwilligers actief zijn. De stichting biedt nog steeds verkenningsreizen aan zodat er met eigen ogen gezien kan worden wat de resultaten zijn.’t Trefpunt heeft een cheque van 1000 euro overhandigd. Wilt u meer weten kijk op de website www.deregenboogvoorgambia.nl
v.l.n.r Michel van Kruchten Janneke van Kammen Jettie Victorie en Geli van Kruchten
 
Gift aan Hospice Vredeborgh Gift aan Hospice Vredeborgh
Het Hospice in het centrum van Leek heeft 3 gastenkamers. Mensen kunnen in de laatste fase van hun leven afscheid nemen in een ‘bijna zoals thuis’ situatie. Een omgeving die vertrouwd is, die privacy biedt, die geborgenheid geeft aan de gast om de laatste levensfase zo goed mogelijk door te komen. Het hospice biedt huisvesting, begeleiding, gastvrijheid en verpleegkundige zorg aan mensen die afscheid gaan nemen van hun leven. Zorg voor de gast en voor de naasten, omdat het thuis niet meer kan. Het team van het hospice bestaat uit professioneel opgeleide vrijwilligers, een coördinator van de vrijwilligers en verpleegkundigen van een thuiszorgorganisatie. Het hospice bestaat nu 5 jaar en er is sprake van een uitbreiding naar een vierde gastenkamer. De garage naast het pand zouden ze graag aangepast willen hebben voor het opleiden van de vrijwilligers. Het hospice bestaat alleen uit giften dus heeft het even tijd nodig om dit te kunnen realiseren. ‘t Trefpunt  heeft een cheque van 1000 euro overhandigd. Meer weten zie www.hospicevredeborgh.nl
Marian de Vroomen (r) kreeg de cheque overhandigd van vrijwilligster Gré Slomp
 
Gift voor stichting Madalief Gift voor stichting Madalief
Al meer dan 20 jaar zet de stichting Madalief zich in voor moeders en kinderen op de hoogvlakte van Madagaskar. Wat begon als een klein lokaal initiatief is jaren later uitgegroeid tot vele projecten waarbij veel gezinnen en scholen worden geholpen. De Marumse Remi Doomernik is vanaf het begin betrokken en reist nog steeds een keer per jaar naar Madagaskar. In 2010 opende de stichting naast het gezinsvervangende huis waar toen 20 kinderen werden opgevangen een hotel binnen de stichting. Met de winst van dit hotel konden nog meer projecten worden opgezet. Zo worden anno 2023 meer dan 100 gezinnen in de omgeving ondersteund met voedsel, schoolgeld en medische kosten. Ook zijn, nu corona voorbij is, de schoolkantines op de 7 basisscholen in de omgeving weer gestart en sinds begin dit jaar krijgen meer dan 1500 kinderen weer drie keer in de week een gezonde maaltijd op school. 
Madagaskar is een van de armste landen van de wereld. En nu slaat ook hier de inflatie hard toe. Dat er door corona jarenlang geen inkomsten waren vanuit het toerisme, en dat het land ook dit jaar weer geteisterd wordt door cyclonen, maakt het leven voor veel mensen een kwestie van overleven. De stichting is heel blij  met de gift van Kringloopcentrum 't Trefpunt in Marum. Het geld kan in deze moeilijke tijden heel goed gebruikt worden om de kinderen van Madagaskar een betere toekomst te geven. 
Meer weten over de stichting zie Stichting Madalief
www.madalief.nl
facebook.com/Stichtingmadalief


Vrijwilliger Doetie Reinders(r) heeft de cheqeu van 1000 euro uitgereikt aan Remi Doomernik
 
 
De Vaste Prik De Vaste Prik
De Vaste prik is een vrijwilligersgroep die handwerkt voor een goed doel. Ze komen eens per week bij elkaar. Wanneer er weer een verzameling klaar is dan wordt het uitgestald en daarna verzonden. Het is een groep die soms ook wol krijgt,maar over het algemeen kopen de vrijwilligers zelf het garen. Het Trefpunt helpt ze een handje om wat garen in te kunnen slaan. Ze hebben een cheque gekregen van 500 euro zodat ze weer even vooruit kunnen.

v.l.n.r.Martje Louwes en Tineke Venema
 
Pakjesboot 22 Pakjesboot 22
De pakjesboot is een organisatie bestaande uit verschillende vrijwillige instanties waaronder Leergeld,Humanitas,Platform kerken en voedselbank in het Westerkwartier. Vorig jaar was de Sinterklaasactie “de Pakjesboot” een groot succes. Ook dit jaar hopen de organisaties misschien wel 700 kinderen in de het Westerkwartier te verblijden. De armoede is groot en er zijn veel gezinnen die onder,op,of net boven de armoedegrens leven. Hoe mooi is het als deze gezinnen toch een cadeau kunnen krijgen. Wij als Kringloop wilde daar zeker aan mee doen en hebben een gift aan gereikt van 1000 euro.

V.l.n.r. Alie Berends,Jannie Zuur,Jan Oomkens,vrijwilliger van Humanitas,Hans Koenders en Dinni Smid
 
Wilhelminahoeve in Opende Wilhelminahoeve in Opende
De Wilhelminahoeve in Opende biedt specialistische begeleiding en zorg aan dementerende ouderen in een omgeving die passend is bij de individuele vraag en behoefte. De Wilhelminahoeve is een zorgboerderij waar mensen kleinschalig wonen logeren en deelnemen aan dagbesteding in een unieke omgeving waar je gewoon jezelf kunt zijn. Er is door een vrijwilliger die daar een familielid heeft wonen een cheque overhandigd van 1200 euro voor verschillende doeleinden.

v.r.n.l. Brechtje Struiksma, schoondochter en begeleiders van de Wilhelminahoeve.
 
Joodse Schooltje in Leek Joodse Schooltje in Leek
Door een fraude is het Joodse schooltje getroffen en de bankrekening werd leeg geplunderd. Ze hadden juist gespaard om veranderingen aan te brengen en het joodse schooltje op te knappen. Wat een schrik is dit geweest mede ook dat er sprake was dat het misschien wel dicht zou moeten. Er is een crowdfunding opgestart en gelukkig zijn er veel mensen die hier gehoor aan hebben gegeven. Het Trefpunt heeft hier ook een cheque van 1000 euro aan overhandigd.

Marretje Scheerhoorn heeft de cheque op 05-11-2022 overhandigd aan het bestuur van het Joodse Schooltje.
 
Voedselbank Voedselbank
Het worden steeds moeilijker tijden en voor sommige mensen is het erg moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. De voedselbank krijgt meer aanmeldingen van mensen in nood. Iedere gift die ze krijgen is mooi meegenomen. Het 't Trefpunt heeft een cheque van 1000 euro overhandigd op 03-11-2022 aan Willem Top.
 
Stichting Sparrow Stichting Sparrow
Deze stichting is heel breed van het aanbieden qua hulp etc.aan kinderen die in de armoede grens leven.
Zij geloven dat goed onderwijs niet afhankelijk mag zijn van status of rijkdom. Met stichting Sparrow geven zij kinderen in extreme armoede de kans om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Via hun studiehuis, met een team van leerkrachten en maatschappelijk werkers, geven ze op maat gemaakte begeleiding. Hun doel is dat ieder kind een beroepsdiploma kan halen. 
Naast het studiehuis wat er is zijn er nieuwe toekomstplannen om een tweede studiehuis te gaan bouwen. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Er is al een ideale plek gevonden. De koop hoopt de stichting begin volgend jaar af te kunnen ronden, maar hier zijn wel kosten aan verbonden. De kosten zijn hiervoor 45.000 euro. Op dit moment is de helft van het bedrag binnen. Trefpunt heeft een cheque overhandigd van 1000 euro .
Meer weten over stichting Sparrow
www.stichtingsparrow.nl

Froukje Boekema heeft de cheqeu  overhandigd aan Remco Iris en Ellie Pijper op 01-11-2022
 
Actie schoenendoos Actie schoenendoos
Deze actie is een jaarlijks terug komend gebeuren. In deze spannende tijden zijn kinderen in noodsituaties en armoede extra kwetsbaar. Daarom doen we in Marum samen met scholen en kerken en vele ondernemers mee. Kinderen spelen hier ook een rol in, want de schoenendozen worden gevuld ook mede door kinderen. Wat is het mooi om een doos te maken waarvan je weet dat die naar een ver land gaat en kinderen daarmee erg blij mee kunnen maken. Het Trefpunt heeft een cheque overhandigd van 1000 euro op 31-10-2022

 
 
World Servants World Servants
Gelukkig kan er weer worden gereisd. De World Servants gaat met een groep jongeren uit het Westerkwartier volgend jaar zomer naar Sierra Leone. De jongeren die meegaan verzinnen allerlei acties om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Ze zijn van plan om in Sierra Leone te gaan bouwen aan verandering. Eva Borkhuis één van de groep van het Westerkwartier kreeg een cheque van 1000 euro aangeboden van het Trefpunt.

De cheqeu werd overhandigd door Froukje Boekema aan Eva Borkhuis op 29-10-22.
 
Stichting PodiuM

Stichting PodiuM
Voor de tweede maal ligt er op de Haar een boomstammetje over de weg om melkwagens te hinderen. Als de Duitse Patrouille hier voor de tweede maal last van heeft besluiten zij om het groepje mannen op het erf van Eeuwe de Jong op te pakken. Vervolgens pakken ze nog een aantal mannen op bij de boerderij van Andries Hartholt. In totaal 16 mannen, die in eerste instantie worden opgepakt om even bang gemaakt te worden. Als Majoor Mechels die dag arriveert op de Radarstelling Trimunt omdat hij eropuit is gestuurd om in het Westerkwartier orde op zaken te stellen, weet hij precies wat er met de zestien moet gebeuren. Op 3 mei 1943 zijn 16 mannen gefusilleerd op Trimunt. Precies tachtig jaar later gaan wij dit verhaal op exact dezelfde plek vertellen. Met een script van Nico van der Wijk, bekend van o.a. de voorstelling Issy & Sophius, gaan we dit beladen onderwerp vormgeven zodat we dit verhaal levend houden.
De openluchtvoorstelling 16 gaat door! We zijn zeer blij dat op 3 mei 2023 om 20:00 uur de première opgevoerd zal gaan worden. In dezelfde week zal de voorstelling nog minimaal 5 keer opgevoerd worden.
Met het organiseren van een dergelijke voorstelling worden er veel kosten gemaakt. Een overzicht hiervan hebben we opgenomen in een projectplan en dit hebben we gebruikt om een bijdrage te vragen aan verscheidene instanties en overheden. Met de huidige toezeggingen is 85% van de begroting gedekt. Hierdoor hebben we voldoende vertrouwen dat er een sluitende begroting gemaakt kan worden. We gaan de komende tijd nog wel op zoek naar de resterende € 25.000. Er is een cheque overhandigd van 1000 euro op 25-10-22.
Verdere informatie kunt u vinden op
www.stichting–podium.nl
 
 
Gift voor MaRun Gift voor MaRun
Op 24 september was er in Marum weer de MaRun het jaarlijkse evenement wat dit jaar gelukkig weer door kon gaan. Dit jaar een nieuwe start in het centrum waar ondanks het mindere weer toch veel inschrijvingen waren. Het doel waar dit jaar is voor gekozen is Camping Polemonium ons wel bekende Appie Wijma. Veel gezinnen die financiële problemen hebben er al gebruik van mogen maken en hiervan mogen genieten van een geheel vrijblijvende week vakantie. Waar ze ook nog met gevulde tassen naar huis gaan. De cheque is overhandigd aan Arnold Boekema door Janneke van Kammen die de 1000 euro bij de cheque opschreef. Géén 1,00  zoals in de Krant staat geschreven. Het totale bedrag was 4.953 euro. Appie vertelde dat hij dit geld wil gaan gebruiken voor zonnepanelen aangezien de energie kosten steeds  hoger worden.

 
 
Gift voor stichting Uganda Child of Hope t.b.v.Roemenie Gift voor stichting Uganda Child of Hope t.b.v.Roemenie
Op 23 september is er een cheque overhandigd aan stichting Uganda Child of Hope t.b.v. Roemenie 
De cheque werd overhandigd tijdens een BBQ in Sliedrecht die werd georganiseerd voor Roemenie waarbij ook de dominee aanwezig was. Er waren zo’n 90 personen die zich hadden opgegeven. Er hebben veel sponsors aan mee gedaan waarbij het bedrag mooi opliep. Jaarlijks gaat er een groepje vrijwilligers om daar te kijken wat er nodig is. Zo gaan ze daar ook ter plaatse voedselpakketten uitdelen die ze daar in de winkels kopen. Voor dit bedrag willen ze daar gaan kijken of ze een unit kunnen plaatsten waar inwoners kunnen douchen en ook een Bijbelstudie etc. kunnen doen. Het totale bedrag met onze cheque erbij was 7.400 euro. De cheque is overhandigd door Janneke van Kammen aan Gerard de Waard.

v.r.n.l.  Dick Gerard  Peter  Jos en Janneke
 
Gift aan Noodfonds Gift aan Noodfonds
Tijdens het startweekend 16 september is er een cheque overhandigd aan Stichting Noodfonds. Deze zet zich in voor mensen die te maken krijgen met de enorme energie rekeningen die ze niet meer kunnen betalen. De cheque is overhandigd door Luit Brondijk aan Hans Koenders.

 
 
gift aan Swim Challenge team DamsterDrait gift aan Swim Challenge team DamsterDrait
Met de gift aan het Swim Challenge team DamsterDrait van € 1000,-- wordt het UMCG Kanker Researchfonds gesteund bij het  kankeronderzoek in het UMCG. Het kankeronderzoek heeft als doel kanker te voorkomen, maar ook om meer genezing mogelijk te maken en de kwaliteit van een leven met kanker te verbeteren.           De Swim Challenge is op zaterdag 27 augustus  voor dag en dauw in de haven van Zoutkamp gestart. In teams van maximaal zes personen wordt in estafettevorm door het Reitdiep naar Groningen gezwommen, 35 kilometer dwars door het prachtige Groninger landschap.                                                                                Gonda  van der Ploeg is lid van het team DamsterDrait en zegt zelf hierover: Deze uitdaging is peanuts vergeleken bij de uitdaging die een kankerpatiënt moet leveren. Ik hoop op deze manier een kleine bijdrage te kunnen leveren aan onderzoek richting genezing van deze vreselijke ziekte.                                                      De gift is door vrijwilligster Janneke van Kammen aan Gonda vd Ploeg overhandigd.
 
gift voor Hermanshoeve gift voor Hermanshoeve
Deze gift van € 1000,-- is voor de bewoners van de Hermanshoeve. De Hermanshoeve bestaat 15 jaar, zaterdag 14 mei is dit feestelijk gevierd. Als kado voor de bewoners, om een keer leuke dingen te doen, heeft Wim Tonnis, een bewoner van de Hermanshoeve, samen met zijn moeder de gift overhandigd aan twee begeleidsters
 
 
gift voor beklimmen van de Mont Ventoux sponsoring M.S. gift voor beklimmen van de Mont Ventoux sponsoring M.S.
Deze gift was voor ondersteuning voor onderzoek naar de ziekte M.S. Marco Pettinga heeft 2e Pinksterdag mee gedaan met het beklimmen van de Mont Ventoux. Marco is hardlopend de Mont Ventoux, met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,5 %,  opgegaan. Marco werd extra gestimuleerd omdat een familielid deze ziekte heeft. Hij gaf aan: ik ben dan voor één dag gesloopt maar mijn ene dag gesloopt is niets in vergelijking met iemand met M.S. Een geweldige prestatie om op deze manier geld in te zamelen om het onderzoek voor M.S. te ondersteunen. Vrijwilligster Anja Jakobs, ook een familielid van Marco, heeft de gift van € 1000,-- overhandigd.
 
Gift voor Stichting Rit & Rock Gift voor Stichting Rit & Rock
Deze gift van € 1000,-- is gegeven aan Stichting Rit & Rock voor de Molukken, ieder kind verdient een goede start. Stichting Rit & Rock is een stichting in Middelburg, zij ondersteunen scholen en organisaties, die zich inzetten voor kansarme kinderen op de Molukken (Indonesië). Samen met donateurs, vrijwilligers en sponsors streven zij naar dit gezamenlijke doel, door o.a. evenementen te organiseren. De gift van ’t Trefpunt wordt besteed aan nieuw lesmateriaal op de christelijke basisschool in Hukuanakota en voor ondersteuning van dagverblijf Wisuda Paud Melati. Deze projecten waren één van de goede doelen van Wereldgebedsdag dit jaar. Willy Aijal, die ook hiervoor in de plaatselijke commissie zit, heeft over de projecten tijdens de kerkdienst verteld. Vrijwilligster Gea Sahertian heeft de gift overhandigd aan Willy Aijal.
 
gift voor de stichting HBM voor vluchtelingen uit Oekraïne. gift voor de stichting HBM voor vluchtelingen uit Oekraïne.
Deze gift is voor de stichting HBM voor vluchtelingen uit Oekraïne. Harjanne de Boer heeft via haar hond Bram contacten met deze stichting. Harjanne heeft al jaren contact met een vrouw, waar haar hond vandaan komt. Deze vrouw woonde eerst in Nederland en is verhuisd naar Roemenië. Het is een stichting, die volledig draait op vrijwilligers. Deze stichting vangt straathonden op, die het niet meer redden op straat. HBM staat voor HondenBrokkenMakers. De farm waar zij honden opvangt is niet ver van grens met Oekraïne. Nu is de farm een noodopvang voor mensen met huisdieren, die vaak moeilijker een opvangplek vinden. De vrouw heeft ook nog een oud huis in de buurt, wat ook tot beschikking staat voor vluchtelingen. Ook sturen ze hulpgoederen naar de grens van Oekraïne. De gift van € 1000,-- is overhandigd door vrijwilligster Hilda Barelds aan Harjanne de Boer met Bram.


 
 
gift voor voedselpakketten en hulpgoederen voor Roemenië gift voor voedselpakketten en hulpgoederen voor Roemenië
Vrijwilligster Janneke van Kammen heeft een gift aan haar broer overhandigd. Janneke haar broer is voor stichting Oost Europa werkgroep Middelharnis met 3 anderen naar Roemenië geweest. Naar Uioara de Sus, een dorpje in het district Alba. Zij hebben daar aan de kansarme gezinnen voedselpakketten en goederen uitgedeeld.
 
 
gift voor team Jalou gift voor team Jalou
’t Trefpunt heeft weer een gift van € 1000,-- kunnen geven voor team Jalou. In juni 2020 kreeg Sianne te horen dat dochtertje Jalou, van 2 jaar, blastoomkanker had. In juni 2021 is haar dochtertje overleden aan deze ziekte. Sianne heeft nu samen met haar nichtje 100 km geschaatst in Falun in Zweden voor KIKA, onder de naam team Jalou.
De moeder van Sianne heeft de gift overhandigd.
 
gift aan Stichting Hart voor Swaziland voor Kerstviering gift aan Stichting Hart voor Swaziland voor Kerstviering
Anne van der Zaag, die in Almere heeft gewoond, is verhuisd met zijn gezin naar Swaziland en heeft de stichting Hart voor Swaziland opgericht.’t Trefpunt ondersteunt deze stichting met een gift van € 1000,--.                             Deze gift is overhandigd door Geert Kooiker, één van onze vrijwilligers, aan Kor v.d. Velde, voorzitter van de zending- en evangelisatiecommissie van de PKN Ontmoetingskerk in Marum. De Z & E commissie steunt ook projecten van Hart voor Swaziland. Het project deze keer is om volwassenen en vooral kinderen met de kerstdagen een onvergetelijke dag te bezorgen, zodat ze even de lastige corona periode en onrusten kunnen vergeten. Het Kerstfeest is daar inmiddels al gevierd en een reactie van de familie vd Zaag was: de kinderen hebben het verhaal van de geboorte van Jezus gevierd en een geweldige dag gehad. Ook de volwassenen hebben genoten.                    De kinderen waren blij verrast met kerstcadeautjes, lekker eten en allerlei leuke activiteiten.                                        Het activiteitencentrum heet Jubala, wat betekent plaats van plezier. Deze naam is heel toepasselijk voor deze bijzondere feestdag.                  
 
gift aan Leger des Heils gift aan Leger des Heils

Deze gift van € 1000,-- is voor het Leger des Heils. Onze vrijwilligster, Janneke van Kammen, zelf ook werkzaam bij het Leger des Heils, heeft deze gift overhandigd aan de manager team opvang Assen. Deze gift wordt besteed voor bijvoorbeeld de aanschaf van een sjoelbak, een biljarttafel, maar ook tuingereedschap voor het werken in de tuin. Dit alles om het bezig zijn en de creativiteit van de bewoners te bevorderen.
 
 
gift voor actie Schoenendoos gift voor actie Schoenendoos
Deze gift is voor actie Schoenendoos. Ook nu zijn er miljoenen kinderen  die het in 2021 heel moeilijk hebben. De slogan van dit jaar is: “vul de schoenendoos, geef een schat”. Voor kinderen in o.a. landen van Afrika is speelgoed niet zo vanzelfsprekend als bij ons in Nederland. Vanuit Nederland en Belgie worden jaarlijks 50.000 schoenendozen versierd en gevuld met speelgoed, knuffels schoolspullen en toiletartikelen. Deze dozen gaan naar weeshuizen, vluchtelingenkampen, sloppenwijken en ziekenhuizen. Onze vrijwilligster Aukje van Dellen heeft een gift van € 1000,-- overhandigd aan Marjan vd Horn. Marjan coordineert samen met Marja Burgler en Monique van Dijk dit jaar de actie Schoenendoos vanuit de Ontmoetingskerk in Marum