wensenlijst van de voedselbank voor de maand oktober wensenlijst van de voedselbank voor de maand oktober
Houdbare melk
Maaltijdsoep in blik
Ranja
Kapucijners (blik of pot)
Broodbeleg (zoet)
Pasta + mix
Dit zijn de wensen van de voedselbank. Andere houdbare spullen zijn uiteraard ook welkom.
Tevens kunnen we de punten van Douwe Egberts inleveren. Hiervoor kunnen bij een bepaald aantal punten pakken koffie worden verzilverd.
Ook de zegels van de Poiesz kunnen worden ingeleverd. Hiervoor kan men dan weer levensmiddelen ophalen.

U kunt uw spullen afleveren bij de familie Kooiker, Rozenlaan 7. Er staat een mand klaar waar u uw spullen in kunt doen.
Vanaf nu kunt u ook uw spullen weer inleveren in de Ontmoetingshal van de kerk.

Houdbare melk
Maaltijdsoep in blik
Ranja
Kapucijners (blik of pot)
Broodbeleg (zoet)
Pasta + mix

Vanaf nu kunt u ook uw spullen weer inleveren in de Ontmoetingshal van de kerk.

Omzien naar elkaar Omzien naar elkaar
Omzien naar elkaar
Omzien naar elkaar is er om u te helpen, maar ook om de mantelzorgers te ontzien.
 Te denken valt aan het brengen van een bezoekje aan iemand die er alleen voor staat, een stukje wandelen, rijden naar het ziekenhuis of dokter.
Misschien lukt het nog niet om zelf weer boodschappen te doen.
Er zijn vast nog wel meer dingen te benoemen en problemen waar u even niet uitkomt.
U kunt dan contact opnemen met Pietsje Reitsema-Zijlstra, tel. 0594-642414    mobiel  06-24904794.
E-mailen mag ook : : genp.reitsema@ziggo.nl.
U kunt ook contact opnemen met uw wijkdiaken.

Nu is er natuurlijk ook de andere kant van Omzien naar elkaar!
Als we aanvragen krijgen, is het ook nodig dat wij vrijwilligers hebben die de hulp kunnen bieden!!
En wij hebben de afgelopen weken een aantal aanvragen gekregen.
We zijn nu dus op naar mensen die ons willen helpen.
Meld u aan bij Pietsje Reitsema-Zijlstra.
Ook als u denkt, het komt mij nu niet uit, maar over een poosje misschien wel, meld u aan!
Wij kunnen dan een lijst maken met vrijwilligers.

Omzien naar elkaar Omzien naar elkaar
Corona-crisis

Veel ouderen moeten in deze corona crisistijd binnen blijven.

Als boodschappen halen dan een probleem wordt kunt u
contact opnemen met:

Pietsje Reitsema tel. 0594-642414 of met uw wijkdiaken.

Uiteraard kunt u ook voor andere dingen bij haar tercht, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan huisarts of ziekenhuis en u zit zonder vervoer.
Om een mantelzorger te ontzien en eens een wandelingetje met iemand te maken (als dit weer mag).

De diaconie

Oproep Oproep
Bezoek gemeenteleden!
Enkele gemeenteleden verblijven langdurig buiten onze kerkelijke gemeente.
Vaak kijken zij uit naar een bezoekje.
Vindt u het leuk/gezellig om deze gemeenteleden eens te bezoeken, spreek mij dan een keer aan bij de kerk, tijdens het koffiedrinken of bel naar 0594-549970.
Een mailtje sturen is ook prima! dijkstra4@home.nl

Namens de diaconie, Grietje Dijkstra-Wagenaar

Inzamelen Inzamelen
Inzamelen van brillen/ cartridges/mobieltjes/vreemd geld
Gebruikte brillen, oude mobieltjes en/of overgehouden vakantiegeld kunt u kwijt in de offerkist.
De brillen gaan naar Afrika, de mobieltjes worden ingeleverd bij de Stichting Opkikker en het munt- en papiergeld gaat naar Kerk in Actie waar het jaarlijks een mooi bedrag oplevert dat weer gebruikt wordt voor goede doelen.
De offerkist staat naast de ingang van de kerkenraadskamer.
Tevens kunt u uw lege cartridges inleveren voor Kerk in Actie. De doos hiervoor staat in de hal.

Lektuurkast Lektuurkast

We willen een ieder van u graag attenderen op de lektuurkast in de ontmoetingshal.
Deze lektuur mag u geheel vrijblijvend meenemen om thuis rustig door te lezen.

Klik op een onderdeel

Onze nieuwe predikant

Ineke van den Beukel, predikant van de Protestantse Gemeente Marum e.o.
Sinds 29 augustus 2021 ben ik predikant van deze mooie gemeente.
Na het VWO in Rotterdam en de studie theologie in Kampen ben ik (jeugd-)predikant geweest in Ureterp, predikant in Britsum, Cornjum, Jelsum net boven Leeuwarden, daarna in een stadswijk van Leeuwarden en tot voor kort 9,5 jaar in Haulerwijk en Waskemeer.

Klik hier voor de volledige tekst.