Omzien naar elkaar Omzien naar elkaar
Corona-crisis

Veel ouderen moeten in deze corona crisistijd binnen blijven.

Als boodschappen halen dan een probleem wordt kunt u
contact opnemen met:

Wieger Kooistra tel. 06-40236693 of met uw wijkdiaken.

De diaconie

Oproep Oproep
Bezoek gemeenteleden!
Enkele gemeenteleden verblijven langdurig buiten onze kerkelijke gemeente.
Vaak kijken zij uit naar een bezoekje.
Vindt u het leuk/gezellig om deze gemeenteleden eens te bezoeken, spreek mij dan een keer aan bij de kerk, tijdens het koffiedrinken of bel naar 0594-549970.
Een mailtje sturen is ook prima! dijkstra4@home.nl

Namens de diaconie, Grietje Dijkstra-Wagenaar

Verjaardagsfonds 2020 Verjaardagsfonds 2020
Verjaardagfonds 2020 t.b.v. Werkgroep Tsjernobyl Roden-Leek
De Werkgroep Tsjernobyl Roden-Leek halen elk jaar een aantal kinderen uit Wit-Rusland naar Roden en Leek voor een aansterkvakantie.
Afgelopen jaar was het voor de 26ste keer. “In ons gezin hebben we nu vier jaar een kind opgevangen, onze eigen drie kinderen vinden het nog steeds fantastisch, ze leren er veel van en zien elk jaar weer uit naar de komst van ons ”gastkind”, aldus een gastgezin. De Wit-Russische kinderen komen hier voor een “aansterkvakantie”. Door de Tsjernobyl ramp in 1986 is in het woongebied van de kinderen nog steeds een flink verhoogde concentratie radioactiviteit, die van invloed is op de gezondheid, ook al omdat de grond nog besmet is en daarmee de producten die verbouwd worden ook. De kinderen blijven ongeveer vier weken in Nederland, in deze periode doen ze zoveel gezondheidswinst op dat ze daar ruim twee jaar voordeel van ondervinden. Dit is gebleken uit wetenschap-pelijk onderzoek. Door deze betere conditie maken de kinderen een groeispurt door en zijn ze veel geconcentreerder op school. Daarnaast doen ze hier erg veel indrukken op waar ze in hun verdere leven hun voordeel mee kunnen doen.
De opbrengst van het verjaardagfonds in 2020 willen we graag voor dit doel bestemmen.

Inzamelen Inzamelen
Inzamelen van brillen/ cartridges/mobieltjes/vreemd geld
Gebruikte brillen, oude mobieltjes en/of overgehouden vakantiegeld kunt u kwijt in de offerkist.
De brillen gaan naar Afrika, de mobieltjes worden ingeleverd bij de Stichting Opkikker en het munt- en papiergeld gaat naar Kerk in Actie waar het jaarlijks een mooi bedrag oplevert dat weer gebruikt wordt voor goede doelen.
De offerkist staat naast de ingang van de kerkenraadskamer.
Tevens kunt u uw lege cartridges inleveren voor Kerk in Actie. De doos hiervoor staat in de hal.

activiteiten activiteiten
Wensen van De Voedselbank
Voor de maand april:
  • houdbare melk
  • houdbare chocolademelk
  • koffiemelk.
Voor de maand mei:
  • waspoeder (het liefst in een pak).
Deze artikelen kunt u in de mand doen die voor in hal staat. Andere houdbare producten mogen natuurlijk ook.

Lektuurkast Lektuurkast

We willen een ieder van u graag attenderen op de lektuurkast in de ontmoetingshal.
Deze lektuur mag u geheel vrijblijvend meenemen om thuis rustig door te lezen.