Beroepingswerk Beroepingswerk

De Protestantse Gemeente Marum e.o. zoekt een enthousiaste en inspirerende

Predikant(e) (0,8-1,0 fte)

die samen met twee kerkelijk werkers en een jeugdwerker ons pastorale team wil vormen.

De Protestantse Gemeente Marum e.o. is een grote gemeente met ruim 1400 leden. De zondagse vieringen zijn het kloppend hart van de gemeente. Wij hechten aan de verscheidenheid in manieren van geloven en zien dit als rijkdom. In verschillende liturgische vormgevingen wordt deze verscheidenheid zichtbaar. Daarnaast vormen elkaar ontmoeten en omzien naar elkaar belangrijke pijlers voor het gemeenteleven.

Wij zijn op zoek naar iemand die zich kan herkennen in de volgende profielschets:

Eredienst

• De predikant kan aansluiten bij de vragen en belevingswereld van deze tijd en bij de pluriformiteit van de jongere en oudere bezoekers en weet daar met diverse liturgische vormgevingen op in te spelen.

Pastoraat

• De predikant is herder en leraar voor de hele gemeente, met bijzondere aandacht voor de middengroep.
  • De predikant geeft op een inspirerende manier leiding aan het pastorale team en geeft richting en toerusting aan de grote groep vrijwilligers.
  • De predikant waardeert de verscheidenheid in geloofsbeleving binnen onze gemeente en heeft het vermogen verbindend te zijn

Organisatie

• De predikant geeft, in samenwerking met de kerkenraad, op effectieve manier sturing aan de organisatie van de gemeente.

Kerk naar buiten

• De predikant is zich bewust van de rol van de kerkelijke gemeente in de maatschappij, draagt zorg voor de zichtbaarheid en weet het kerk-zijn te verbinden met de samenleving.

Overige

• De predikant heeft bij voorkeur ervaring als predikant of heeft op andere wijze relevante ervaring opgedaan.
  • De predikant is bij voorkeur bereid binnen de grenzen van de kerkelijke gemeente te gaan wonen.

Solliciteren?

Uw sollicitatie kunt u sturen naar de secretaris van de beroepingscommissie, mw. Annet de Vries-Poelman, beroeping@ontmoetingskerk-marum.nl.
Reageren kan tot uiterlijk 20 februari 2021.

Kerk Marum

Klik hier voor de pdf-versie van de vacaturetekst

Meer informatie over onze gemeente:
Beleidsplan Protestantse gemeente Marum e.o. 2020 - 2025
Informatieboekje Protestantse gemeente Marum e_o.

Praktijkboekje ambtsdragers 2020

Er zijn twee vacatures in onze gemeente, te weten:
1. Predikant(e)
2. Tweedelijns jeugdwerker / 12 uur per week

Klik op de betreffende vacature voor meer informatie