PKN
Marum-Noordwijk
 
De Protestantse gemeente Marum - Noordwijk De Protestantse gemeente Marum - Noordwijk

Welkom bij de Protestantse gemeente Marum - Noordwijk. Wij zijn op 15 september 2013 ontstaan uit de Hervormde gemeente Marum - Noordwijk en de Gereformeerde kerk van Marum. Aan de totstandkoming van de fusie is een lang proces van praten voorafgegaan en een federatie van 5 jaar. Voor het feit dat de fusie tot stand gekomen is zijn we dankbaar. In de aanloop naar de fusie is er veel gesproken. De mores van hervormden en gereformeerden was nu eenmaal verschillend. We zijn dankbaar dat de fusie nu een feit is en dat we één kerk zijn en elke zondag als Protestanten  samen kunnen komen in de "Ontmoetingskerk" aan de Kruisweg in Marum.
De diensten beginnen gebruikelijk om 9.30 uur. 

Bijzondere diensten worden soms in de voormalig hervormde kerkgebouwen gehouden in de dorpen Marum, Noordwijk en Nuis. In onze gemeente zijn tal van vrijwilligers actief als lid van de kerkenraad, commissies, werkgroepen of anderszins.

De kerkelijke gemeente telt 1445 gemeenteleden, waarvan 770 belijdende-, en 675 doopleden.
 

 

Voor de site van het zalencomplex Ons Centrum klikt u hier.

terug
 
 
 
Afscheid Hans Meima
Op 9 december jl. hebben we afscheid genomen van Hans Meima, één van onze vaste organisten. Hans heeft vanaf 2001 met veel plezier de samenzang in eredienste begeleid. In het dankwoord van Jan v.d. Greft namens de gemeente werd Hans geprezen om zijn inzet. Hij speelde altijd met veel plezier en enthousiasme.
Wij danken Hans voor de vele jaren waarin hij ons begeleidden.

Klik hier voor de foto's uit de dienst waarin Hans afscheid neemt.
  meer
 
I

COLLECTEBONNEN

Vrijwillige bijdrage Onderweg

 
Vacature in het College van Kerkrentmeesters
Het College van Kerkrentmeesters is, in verband met het aftreden van de huidige secretaris, m.i.v. april 2019 op zoek naar een

Secretaris

Het betreft een interessante functie binnen een leuk en actief team van negen personen.

Voor informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Bert Stouwie (voorzitter), tel. (0594) 64 10 17 of Marchien Henstra (secretaris), tel. (0594) 24 85 63.

Mogen wij op u rekenen? Ook het werk van het College van Kerkrentmeesters is een verantwoordelijkheid van ons allemaal!

 
 
Facebook

Volg ons ook op 

 
Ontstaan Gereformeerde kerk van De Wilp
Op de website gereformeerdeKerken.info staat een artikel over het ontstaan van de voormalige Gereformeerde Kerk te De Wilp, waarbij destijds ook de Gereformeerde Kerken te Haulerwijk en Marum een rol speelden.
Op de site staan verder nog veel meer interessante artikelen.
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.