Verjaardagsfonds 2018 Verjaardagsfonds 2018

Voor 2018 is bovenstaand doel gekozen.
Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik.
Deze kinderen zouden er alles voor over hebben om weer met een volle haardos door het leven te kunnen. Maar goede haarwerken en pruiken zijn vaak onbetaalbaar en er wordt slechts een klein gedeelte door de verzekering vergoed.
Stichting Haarwensen wil deze kinderen de keuze bieden uit een grote collectie pruiken van hoge kwaliteit, zonder dat daaraan voor hen kosten verbonden zijn. De pruiken worden gemaakt van echt haar. Dit haar wordt door volwassenen en kinderen aan de Stichting geschonken. Door te werken met onbehandeld haar kunnen zij de mooiste pruiken aan de kinderen schenken, maar de pruiken zijn natuurlijk niet gratis. Naast het schenken van de pruik voorziet de Stichting ook in het onderhoud van de pruik.
De kosten voor de productie, het aanmeten en het onderhoud van de pruik liggen rond de € 1.500.
Stichting Haarwensen ontvangt geen overheidssubsidies en is dus geheel afhankelijk van de steun van particulieren en bedrijven. Zonder deze donaties kunnen zij deze kinderen niet verblijden met een prachtige pruik.
Daarom bestemmen wij de opbrengst graag voor dit doel.

Vacature in het College van Kerkrentmeesters
Het College van Kerkrentmeesters is, in verband met het aftreden van de huidige secretaris, m.i.v. april 2019 op zoek naar een

Secretaris

Het betreft een interessante functie binnen een leuk en actief team van negen personen.

Voor informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Bert Stouwie (voorzitter), tel. (0594) 64 10 17 of Marchien Henstra (secretaris), tel. (0594) 24 85 63.

Mogen wij op u rekenen? Ook het werk van het College van Kerkrentmeesters is een verantwoordelijkheid van ons allemaal!

Ontstaan Gereformeerde kerk van De Wilp
Op de website gereformeerdeKerken.info staat een artikel over het ontstaan van de voormalige Gereformeerde Kerk te De Wilp, waarbij destijds ook de Gereformeerde Kerken te Haulerwijk en Marum een rol speelden.
Op de site staan verder nog veel meer interessante artikelen.