Van God spreken Van God spreken
Waarom zou je nog geloven? En Bijbellezen?
Vroeger gaven het geloof en de kerk tenminste nog antwoorden op vragen die de mensen bezig hielden. De Bijbel bevatte het onfeilbare Woord van God. En daarmee ontving de gelovige lezer zin en zekerheid in het leven. Ook in onzekere tijden.
Maar de antwoorden van toen voldoen niet meer, en maken mensen onzeker over de waarde en de kracht van het geloof. En ook aan God wordt getwijfeld. Mensen raken van God los. En alles gaat gewoon door: dus waarom zou je nog geloven?
In het boekje ‘Van God spreken’ zijn de auteurs Job van Schaik (redacteur bij het Dagblad van het Noorden, en iemand die het geloof is kwijtgeraakt) en Wouter Slob ( gemeentepredikant en bijzonder hoogleraar Theologie ) samen op zoek naar antwoorden op vragen van geloof en leven in deze tijd. En waarom het wél zinvol en zinnig is voor de (post)moderne mens om de God en het geloof niet af te schrijven. Maar dan moet je wel heel wat oude antwoorden en gelovige ‘ballast’ durven loslaten. En durven zoeken naar nieuwe antwoorden.
Het doel van deze gespreksgroep is om dit uitdagende gesprek met hen en met elkaar aan te gaan. Om samen te zoeken naar antwoorden die het uithouden in deze onzekere tijd.

De gespreksgroep wordt geleid door ds. M. Klomp.
Het is voor deze groep wel van belang dat u het boekje aanschaft.
Het boekje kost € 16,95 en via de boekhandel (Primera) of Boll.com aan te schaffen
De eerste bijeenkomst staat gepland op dinsdag 26 september, om 19.30 uur.
terug