Protestantse gemeente Marum e.o.

Opdracht Opdracht

Zending is een opdracht om het evangelie door te geven aan alle mensen veraf of dichtbij.
Evangelisatie is het doorgeven van de blije boodschap in eigen omgeving aan mensen die deze niet kennen of er vervreemd van zijn. Samengevat: het omzien naar elkaar, niet alleen voor de eigen gemeente maar ook voor de wereld om ons heen.

Om invulling te geven aan deze opdracht functioneert de Zendings- en Evangelisatiecommissie van de Protestantse Gemeente te Marum-Noordwijk;

• Naar binnen gericht: de gemeente bewust maken van haar evangeliserende en missionaire roeping.

• Naar buiten gericht: getuigenis en dienst aan de samenleving om ons heen en in de zendingsgebieden, door het streven naar een menswaardig bestaan voor iedereen. En het doorgeven van de blijde boodschap in eigen omgeving aan mensen die deze niet kennen of ervan vervreemd zijn.

Meer informatie kunt u verkrijgen bij de de secretaris

TVG
Zin om je theologisch te verdiepen?
Voor slechts € 25 kun je drie avonden kennismaken (in Groningen)
kennismaken TVG.doc

Diaconie:

Samenwerkingsverband Vrijwilligersorganisaties Westerkwartier:
Dat mensen die het goed hebben delen met mensen die het moeilijk hebben. Daarom organiseert het SVW een actie van verbondenheid. Het is een gezamenlijke solidariteitsactie van de vrijwilligersorganisaties, gemeente Westerkwartier, particulieren, bedrijven en instellingen om hen die het hoofd niet of nauwelijks boven water kunnen houden, te ondersteunen. Klik op de link voor het hele bericht  -->

Bedankje GKV Marum

Het uitgebreide bericht vindt u onder nieuws!

Welkom Jelmer!

De vacature die ontstaan is door de pensioenering van mevr. Harjanne de Boer-Lodewijks is met ingang van 1 juni 2022 ingevuld met de komst van dhr. Jelmer Visser uit Steenwijk. Daarmee is het pastorale team weer compleet. (zie foto) Jelmer heeft hier stage gelopen, een periode waar we goede herinneringen aan hebben. We zijn blij dat we hem hier mogen verwelkomen.

Onze nieuwe predikant

Ineke van den Beukel, predikant van de Protestantse Gemeente Marum e.o.
Sinds 29 augustus 2021 ben ik predikant van deze mooie gemeente.
Na het VWO in Rotterdam en de studie theologie in Kampen ben ik (jeugd-)predikant geweest in Ureterp, predikant in Britsum, Cornjum, Jelsum net boven Leeuwarden, daarna in een stadswijk van Leeuwarden en tot voor kort 9,5 jaar in Haulerwijk en Waskemeer.

Klik hier voor de volledige tekst.

Appostel app
Of het nu om collectebonnen of een digitale collecte gaat, met Appostel worden alle mogelijkheden ondersteund.
Klik hier voor uitleg van de app Appostel.

wijdekerk

Klik op een onderdeel