Kringloopcentrum 't Trefpunt in Marum Kringloopcentrum 't Trefpunt in Marum
Sinds april 2015 werken Fred en Tijda als vrijwillige lekenmissionarissen in Bukumbi hospital, een klein missieziekenhuis van de White Fathers dicht bij Mwanza en het Victoriameer in Tanzania. Ze zijn hier voor de komende jaren gestationeerd. Tijda als fysiotherapeute en Fred als IT-er. Daarnaast is Tijda ook begonnen met het opleiden van een fysiotherapie assistente zodat, het werk voortgezet kan worden bij hun vertrek.
Het Bukumbi missieziekenhuis, dat al meer dan 100 jaar bestaat, heeft het de laatste jaren mede door slecht management, financieel erg zwaar gehad. Door het opzetten van een gedegen 5-jaren plan, het vervangen van de medical doctor in charge en het inzetten van een aantal zeer gedreven en ervaren nonnen hopen de White Fathers het tij te keren.
Het ziekenhuis heeft 130 bedden met matrassen die de naam matras eigenlijk niet verdienen. Ze zijn vies en versleten. Door matrassen vanuit Nederland te versturen komen er veel te hoge kosten bij van vervoer en invoerrechten. Zo werd er gekeken naar sponsoren die het ziekenhuis aan nieuwe matrassen wilde helpen. Eén matras is 75 euro. Kringloop "Trefpunt" heeft een gift geschonken van 600 euro voor 8 nieuwe matrassen. Wat is het toch bijzonder dat er overal ter wereld nog vrijwilligers aan het werk willen zijn die omzien naar de medemens. Jannie Bruinsma ( vrijwilligster van kringloopcentrum "Trefpunt") heeft de gift van 600 euro voor 8 matrassen overhandigd aan de vrienden (Fred & Tijda) van haar dochter.

v.l.n.r. Jannie Tijda en Fred.