Gift voor Worldgranny Gift voor Worldgranny
Grannies2Grannies Friesland bestaat uit een aantal grootmoeders uit Friesland, Drenthe en Overijsel die zich betrokken voelen bij de situatie van grootmoeders (grannies) in Afrika en die beseffen hoe groot het verschil is met hun eigen rol als grootmoeder. De rol van grootmoeders in ontwikkelingslanden is veel minder vrijblijvend en gezellig dan de rol van de meeste grootmoeders in Nederland. Deze grootmoeders  vroegen zich af hoe zij iets konden betekenen voor de grannies in de derde wereld. Zij kwamen in contact met een Nederlandse organisatie die Worldgranny heet. Onder de vlag van deze organisatie kozen ze voor een project in Uganda. Daar wonen veel grannies die de permanente zorg hebben voor hun kleinkinderen. Bovendien wonen ze in vaak in erbarmelijke krotten, nauwelijks geschikt voor menselijke bewoning. De doelstelling van Grannies2Grannies Friesland is geld bijeenbrengen om huisjes te bouwen voor deze categorie grannies.

Twee afgevaardigden van World Grannies Friesland kregen een cheque van € 1000,--.