PKN
Marum-Noordwijk
 
Gift voor vluchtelingen Lesbos Gift voor vluchtelingen LesbosMeer dan 13.000 getraumatiseerde vluchtelingen zitten momenteel muurvast in vluchtelingenkamp Moria, op Lesbos. Er is eigenlijk maar plek voor 3.000 mensen. Er zijn in het bijzonder veel vrouwen en kinderen uit conflictgebieden in het grootste vluchtelingenkamp op het Griekse eiland te vinden. 

Door de grote overbevolking in het kamp slapen velen in de open lucht en er is een schreeuwend tekort aan medische zorg. Bij de kliniek in het kamp worden mensen met minder acute gezondheidsklachten inmiddels weggestuurd.

Een aantal vrijwilligers uit het westerkwartier hebben zich ingezet voor de vluchtelingen en gaan er zelf heen om hulp te bieden. Zo hebben ze gevraagd voor slaapzakken en dekbedden etc.
Kringloop 't Trefpunt heeft hun een cheque overhandigd van 1000 euro zodat ze dat ter plaatste kunnen besteden.


De gift is door Anja Jakobs overhandigd aan een vrijwilligster van de Stichting Because we Care voor hulp op Lesbos

terug
 
 
 
Let op

KERKDIENSTEN AFGELAST

In onze gemeente houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM en de regels van de overheid. 

Klik hier voor uw collecte bijdrage
of scan de QR-code                

Klik hier om u te registreren

meer
 
Platform van kerken Westerkwartier

Nieuwsbrief 06
 
Trefpuntvieringen in Ontmoetingskerk?!
Velen van u weten dat ik werk als Geestelijk Verzorger bij Talant, Zorg en ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking. Een deel van mijn werk is voorgaan in de kerkelijke vieringen voor de cliënten, de zgn. ‘Trefpuntvieringen’ op de locatie van Talant in Beetsterzwaag. meer
 
Facebook

Volg ons ook op 

 
I

COLLECTEBONNEN

Vrijwillige bijdrage Onderweg

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.