Gift voor Stichting Madelief Gift voor Stichting Madelief

Gift voor Stichting Madelief.

Vrijwilligster Doetie Reinders heeft een gift van € 1000,-- overhandigd aan Remi Doomernik van de Stichting Madelief in Madagaskar. Deze stichting heeft allerlei projekten. Deze gift zal worden besteed aan het bouwen van een huis voor moeders, die in de stad Ambositra in een klein appartement wonen met eigen kinderen en kinderen, die op straat leven.

Een voorbeeld van een een alleenstaande moeder, die zelf 3 kinderen heeft en 5 straatkinderen opneemt in haar gezin en heeft veel te weinig ruimte in dat appartement. Voor € 1000,-- kan er een huis gebouwd worden aan de rand van de stad. Toen zij daar woonde heeft zij nog 2 meisjes opgenomen, die tijdelijk in een pleeggezin waren opgenomen, daarna ving zij steeds meer kinderen op. Zij kreeg een team van ondersteuning om zich heen, zodat de kinderen in een veilige en stabiele omgeving opgroeien.