Gift voor Stichting Het Huisgezin febr. 2017 Gift voor Stichting Het Huisgezin febr. 2017
Stichting Het Huisgezin

Sinds 2011 is het werk van Pieter en Annemarie als opvanggezin ondergebracht in een stichting, die de naam Het Huisgezin draagt.Het echtpaar is er voor kinderen die kwetsbaar zijn en gedragsproblemen hebben of uit een problematische gezinssituatie komen. Ze willen stabiliteit en perspectief bieden aan kinderen die ze opvangen. Dit betekend dat zij er fulltime voor de kinderen er zijn. Naast de opvang van pleegkinderen, 24 uur per dag, willen Pieter en Annemarie Smaling nu ook tienermoeders gaan opvangen. Voor deze tienermoeders zijn straks 5 kamers beschikbaar. De locatie is gevestigd in De Tike.
Het motto is Elk kind heeft recht om kind te zijn.
Het Huisgezin werkt samen met professionele hulpverleners, zoals Jeugdhulp en Fier Fryslân in Leeuwarden, zodat ook kinderen met een ‘rugzakje’ in het gezin kunnen worden opgevangen. Het bestuur van de stichting ondersteun hun werk. Verder is het echtpaar die zelf hun eigen baan hebben opgezegd afhankelijk van giften die geschonken worden.

Het  Trefpunt heeft een cheque van 500 euro overhandigd op de locatie.

De overhandiging is gedaan door vrijwilligster Anja Jakobs aan Pieter Smaling.
Bent u nieuwsgierig geworden naar hun werk en wilt u graag meer weten of doneren bezoek de website www.hethuisgezin.nl