Gift voor de Moeder Teresa Stichting Gift voor de Moeder Teresa Stichting
De Moeder Teresa Stichting Ulft is een onafhankelijke stichting, die hulp verleent aan de allerarmsten in Oost-Europa, met name Roemenië. Zij doet dit zonder onderscheid te maken naar afkomst, geloof en/of politieke richting. Onze doelstelling is hulpverlening bieden aan arme mensen die zichzelf niet meer kunnen helpen. De stichting probeert de allerarmsten middelen aan te bieden die hen in staat stellen een betere toekomst voor zichzelf en hun gezinnen te bewerkstelligen. Zij doen dit in de eerste plaats door het geven van basale hulpverlening: het uitdelen van onder meer voedsel en kleding daar waar de nood het hoogst is. Daarnaast probeert de stichting door middel van structurele hulpverleningsprojecten mensen kansen te bieden om zelf een menswaardiger bestaan op te kunnen bouwen. Uit eerbied en bewondering voor het werk van Moeder Teresa dragen wij haar naam en hoewel wij als onafhankelijke stichting zelf geen godsgeloof uitdragen, zijn zij net als Moeder Teresa van mening dat het hun plicht is de allerarmsten te helpen.

Om ook te helpen wordt door de breiclub “de vaste prik” uit Marum warme kleding gebreid en heeft ’t Trefpunt een gift van €1000,--overhandigd aan dhr. en mevr. Wenting, afgevaardigden van de stichting Moeder Teresa.