Gift voor Bukumbi Gift voor Bukumbi
Sinds april 2015 werken Fred en Tijda als vrijwillige lekenmissionarissen in Bukumbi hospital, een klein missieziekenhuis van de White Fathers dicht bij Mwanza en het Victoriameer in Tanzania. Ze zijn hier voor de komende jaren gestationeerd. Tijda als fysiotherapeute en Fred als IT-er. Daarnaast is Tijda ook begonnen met het opleiden van een fysiotherapie assistente zodat, het werk voortgezet kan worden bij hun vertrek.
Het Bukumbi missieziekenhuis, dat al meer dan 100 jaar bestaat, heeft het de laatste jaren mede door slecht management, financieel erg zwaar gehad. Door het opzetten van een gedegen 5-jaren plan, het vervangen van de medical doctor in charge en het inzetten van een aantal zeer gedreven en ervaren nonnen hopen de White Fathers het tij te keren.
Het ziekenhuis heeft 130 bedden met matrassen die de naam matras eigenlijk niet verdienen. Ze zijn vies en versleten. Door matrassen vanuit Nederland te versturen komen er veel te hoge kosten bij van vervoer en invoerrechten. Zo werd er gekeken naar sponsoren die het ziekenhuis aan nieuwe matrassen wilde helpen. Eén matras is 75 euro. Kringloop "Trefpunt" heeft een gift geschonken van 600 euro voor 8 nieuwe matrassen.

Bovenstaand stukje is al eerder gepubliceerd maar heeft een vervolg  gekregen.

Fred en Tijda zijn in Nederland geweest en hebben aan een groepje vrijwilligers de foto's laten zien van de nieuwe matrassen en de ontwikkelingen waar ze aan werken. De matrassen zijn allemaal rond en gefinancieerd. Er heerste een probleem dat de kinderen niet meer naar school konden door de lokalen er verwaarloosd uit zagen en er geen banken en stoelen waren.Fred en Tijda hebben de lokale bevolking erbij betrokken en door het geld wat zij krijgen kopen ze hout en daar maakt de bevolking de banken en stoelen van en zorgen ze dat er weer deuren in het lokaal komen.
Fred en tijda hebben een gift van 500 euro gekregen en werd overhandigd
door Sonja