Gift voor Muskathlon in Uganda febr. 2017 Gift voor Muskathlon in Uganda febr. 2017

Uganda:

De Muskathlon wordt georganiseerd door de christelijke mannenbeweging De 4e Musketier. De Musketiers lopen en fietsen in Uganda. De 4e Musketier heeft Uganda als bestemming gekozen, vanwege het vele onrecht dat mensen wordt aangedaan en de extreme armoede waarin mensen leven. Er heerst corruptie, de buitenlandse schuld is erg hoog en veel mensen in het land hebben te kampen met ondervoeding, malaria en aids. Daarnaast is er een extreem hoge kindersterfte. Wij willen de mensen in Uganda graag steunen via deze mooie uitdaging.

Compassion: bevrijdt kinderen van armoede.

Samen met de christelijke organisatie Compassion willen we in dit gebied een verschil uitmaken.  Compassion investeert het sponsorgeld in projecten voor arme moeders, baby’s en kinderen. Deze organisatie helpt in Uganda de meest kwetsbare gezinnen, via lokale kerken. Kinderen die een sponsor krijgen, kunnen daardoor naar school en worden sociaal, emotioneel en geestelijk gevormd, en krijgen medische zorg en aanvullende voeding.

Muskathlon:

Er is een cheque van 500 euro overhandigd aan Harry Maring uit Zuidhorn die in mei 2017 een halve marathon gaat lopen in Uganda. Samen met een groep van meer dan 100 mannen en vrouwen gaat Harry een halve marathon rennen om kinderen en arme gezinnen die in armoede leven te ondersteunen. Het is voor Harry een grote uitdaging en het zal zeker zwaar zijn om in een ander klimaat en zeker andere omstandigheden te gaan rennen. De training is al in volle gang en de hoop is om zoveel mogelijk geld op te halen.
Ben je nieuwsgierig geworden en zou je donatie of een kindje willen sponsoren kijk dan op www.muskathlon.com /harrymaring

De cheque is overhandigd door Anneke Steursma aan Harry Maring in de koffieruimte van 't Trefpunt.