PKN
Marum-Noordwijk
 
Gift voor Muskathlon in Uganda febr. 2017 Gift voor Muskathlon in Uganda febr. 2017
 
Uganda:

De Muskathlon wordt georganiseerd door de christelijke mannenbeweging De 4e Musketier. De Musketiers lopen en fietsen in Uganda. De 4e Musketier heeft Uganda als bestemming gekozen, vanwege het vele onrecht dat mensen wordt aangedaan en de extreme armoede waarin mensen leven. Er heerst corruptie, de buitenlandse schuld is erg hoog en veel mensen in het land hebben te kampen met ondervoeding, malaria en aids. Daarnaast is er een extreem hoge kindersterfte. Wij willen de mensen in Uganda graag steunen via deze mooie uitdaging.
 
Compassion: bevrijdt kinderen van armoede.

Samen met de christelijke organisatie Compassion willen we in dit gebied een verschil uitmaken.  Compassion investeert het sponsorgeld in projecten voor arme moeders, baby’s en kinderen. Deze organisatie helpt in Uganda de meest kwetsbare gezinnen, via lokale kerken. Kinderen die een sponsor krijgen, kunnen daardoor naar school en worden sociaal, emotioneel en geestelijk gevormd, en krijgen medische zorg en aanvullende voeding.

Muskathlon:

Er is een cheque van 500 euro overhandigd aan Harry Maring uit Zuidhorn die in mei 2017 een halve marathon gaat lopen in Uganda. Samen met een groep van meer dan 100 mannen en vrouwen gaat Harry een halve marathon rennen om kinderen en arme gezinnen die in armoede leven te ondersteunen. Het is voor Harry een grote uitdaging en het zal zeker zwaar zijn om in een ander klimaat en zeker andere omstandigheden te gaan rennen. De training is al in volle gang en de hoop is om zoveel mogelijk geld op te halen.
Ben je nieuwsgierig geworden en zou je donatie of een kindje willen sponsoren kijk dan op www.muskathlon.com /harrymaring

De cheque is overhandigd door Anneke Steursma aan Harry Maring in de koffieruimte van 't Trefpunt.
 
terug
 
 
 
Let op

KERKDIENSTEN AFGELAST

In onze gemeente houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM en de regels van de overheid. 

Klik hier voor uw collecte bijdrage
of scan de QR-code                

Klik hier om u te registreren

meer
 
Platform van kerken Westerkwartier

Nieuwsbrief 06
 
Trefpuntvieringen in Ontmoetingskerk?!
Velen van u weten dat ik werk als Geestelijk Verzorger bij Talant, Zorg en ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking. Een deel van mijn werk is voorgaan in de kerkelijke vieringen voor de cliënten, de zgn. ‘Trefpuntvieringen’ op de locatie van Talant in Beetsterzwaag. meer
 
Facebook

Volg ons ook op 

 
I

COLLECTEBONNEN

Vrijwillige bijdrage Onderweg

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.