PKN
Marum-Noordwijk
 
Gift aan stichting Shout for Joy Gift aan stichting Shout for Joy
Mijn naam is Marieke van der Leeden, geboren en getogen in Sliedrecht, maar al weer acht jaar woonachtig in het Afrikaanse land Burundi. Daar ben ik heen gegaan met het verlangen om de (wees)kinderen liefde en hoop te geven voor de toekomst en heb daarom, samen met een thuisfront commissie, hiervoor de stichting Shout for Joy opgericht. Eerst een aantal jaar gewerkt bij een kindertehuis, daarna op een Christelijke Engelstalige school en nu wil ik met een team van de lokale kerk (Christian Life Ministries) gaan uitreiken naar de straatkinderen.
Onder de naam 'Embrace' - dat staat voor een plek waar kinderen omarmd zullen worden en hun unieke talenten en gaven kunnen ontdekken - willen wij uitreiken naar een groep kinderen die op dit moment nog op straat leeft.
 
Ons doel is om een plek te creëren waar zij gezonde maaltijden zullen ontvangen, persoonlijke zorg en medische hulp, liefde en support en hun de kans te bieden om tenminste de basisschool educatie af te ronden. Daarnaast zal gekeken worden naar andere mogelijkheden om een inkomen te genereren, zodat zij niet langer op straat hoeven te leven en positief naar de toekomst kunnen kijken. Wij zullen voornamelijk uitreiken naar kinderen met een fysieke beperking en de kwetsbare meisjes die op straat leven.
 
Als de kinderen nog één of beide ouders hebben, zullen zij aan het eind van de middag naar huis gaan. Voor de weeskinderen wordt er gekeken of er in de toekomst een huis gehuurd kan worden waar zij een thuis zullen krijgen waarbij een Burundese moeder voor hen zal zorgen.
 
Een huis met tuin is inmiddels beschikbaar gesteld om in september 2017 aan dit project te beginnen. Daarom zijn we op dit moment op zoek naar sponsors die kunnen helpen om de aanschaf van meubilair, keukengerei en schoolbenodigdheden te kunnen bekostigen.
Wanneer u meer wilt weten kunt u kijken op de website: www.shoutforjoy.nl
't Trefpunt heeft een gift van 1000 euro geschonken aan bovenstaand doel.
v.l.n.r.Eric Tubbing,Linda Blokland en Janneke van Kammen
terug
 
 
 
Let op

KERKDIENSTEN AFGELAST

In onze gemeente houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM en de regels van de overheid. 

Klik hier voor uw collecte bijdrage
of scan de QR-code                

Klik hier om u te registreren

meer
 
Platform van kerken Westerkwartier

Nieuwsbrief 06
 
Trefpuntvieringen in Ontmoetingskerk?!
Velen van u weten dat ik werk als Geestelijk Verzorger bij Talant, Zorg en ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking. Een deel van mijn werk is voorgaan in de kerkelijke vieringen voor de cliënten, de zgn. ‘Trefpuntvieringen’ op de locatie van Talant in Beetsterzwaag. meer
 
Facebook

Volg ons ook op 

 
I

COLLECTEBONNEN

Vrijwillige bijdrage Onderweg

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.