Gift aan stichting kinderhulp in Oeganda Gift aan stichting kinderhulp in Oeganda
Als stichting zijn we sinds 2012 zeer nauw betrokken bij het kinderdorp "Balamu Children's Village" in Oeganda. Het doel van de stichting is het opvangen van  wees en straatkinderen. Er wordt hen naast de basisbehoeften zoals onderdak,voeding en scholing ook geborgenheid geboden. Het dorp wordt ondersteund met het verbeteren van hun leef-,woon- en onderwijsvoorzieningen. Inmiddels zijn er 5 huizen gebouwd,2 hiervan zijn in gebruik als familiehuis en 3 als lagere school. Dit heeft een zeer positief effect gehad op het functioneren van het kinderdorp. Ruim 450 kinderen,ook uit de omgeving,volgen hier les en krijgen een warme maaltijd. De stichting wil graag het volgend familiehuis afbouwen en ook een toilet unit, en een noodzakelijke muur realiseren, voor bescherming tegen het regenwater. Wilt u meer weten kunt u kijken op de site www.stichtingkinderhulpoeganda.nl  Het 't Trefpunt heeft een gift overhandigd van 1000 euro.

Geertje Hoeksta kreeg de cheque overhandigd