PKN
Marum-Noordwijk
 
Gift aan de Brug Gift aan de Brug
De Brug regio Westerkwartier heeft een groep wedstrijdzwemmers die regelmatig naar wedstrijden in de regio gaan. Dit jaar is een bijzonder jaar want ook voor ons is dit een Olympisch jaar. Begin juni worden de Special Olympics Nationale Spelen georganiseerd in de Achterhoek, 1200 sporters uit geheel Nederland die 3 dagen met elkaar sporten in verschillende takken van sport. Voor onze sporters een belangrijk evenement waar al lang naar uitgekeken wordt en waar hard voor wordt getraind. Door een aantal deelnemers wordt al het hele jaar voor de deelnemersbijdrage gespaard. 
Nu zijn wij 14 april uitgenodigd voor een Benelux zwemwedstrijd in Raalte. In de loop van de jaren zijn er vriendschappen ontstaan met andere verenigingen in eigen land, en ook in het buitenland, door deelname aan (inter)nationale wedstrijden. Deze wedstrijd is voor onze zwemmers een moment om deze vriendschappen te versterken en uit te breiden. Daarnaast zijn deze wedstrijden erg belangrijk voor het vergroten van het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid. Voor een gezonde leefstijl is het belangrijk dat deelnemers met een verstandelijke beperking kunnen participeren in een, zo nodig,  aangepast sportaanbod.
Twee evenementen in een jaar is voor onze sporters financieel best een zware belasting. Onze deelnemers hebben vaak alleen een wajong uitkering of een PGB (persoons gebonden budget). Met de financiële ondersteuning van 500 euro voor verblijfkosten en reiskosten van 't Trefpunt kunnen de deelnemers deze sportieve uitdaging aan.


terug
 
 
 
Let op

KERKDIENSTEN AFGELAST

In onze gemeente houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM en de regels van de overheid. 

Klik hier voor uw collecte bijdrage
of scan de QR-code                

Klik hier om u te registreren

meer
 
Platform van kerken Westerkwartier

Nieuwsbrief 06
 
Trefpuntvieringen in Ontmoetingskerk?!
Velen van u weten dat ik werk als Geestelijk Verzorger bij Talant, Zorg en ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking. Een deel van mijn werk is voorgaan in de kerkelijke vieringen voor de cliënten, de zgn. ‘Trefpuntvieringen’ op de locatie van Talant in Beetsterzwaag. meer
 
Facebook

Volg ons ook op 

 
I

COLLECTEBONNEN

Vrijwillige bijdrage Onderweg

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.