gift aan Ambasiekana gift aan Ambasiekana

Ambasiekana wat veel geluk betekend. Het  is een stichting in de stad Bandiagara wat ligt in het midden van Mali. Het gaat om een particulier initiatief dat in samenwerking met een lokale organisatie is opgezet. Het doel van de stichting is: het bevorderen van onderwijs voor kinderen in Mail en het verminderen van vroegtijdige schoolverlating door jonge alleenstaande moeders.

Met de opbrengst van sponsoractiviteiten kan er voor de kinderen schoolspullen en/of maaltijden verstrekt worden. Omdat de afstanden vaak groot zijn en er geen openbaar vervoer aanwezig is kunnen kinderen uit kleinere dorpen niet vaak deelnemen aan de school. Door het aanbieden van opvang overdag(inclusief maaltijden) en indien nodig tijdens de schoolweek (overnachting) kunnen deze kinderen wel naar school.

Voor de toekomst wil de stichting een eigen opvanghuis bouwen.
Om de activiteiten vanuit een centraal punt te kunnen organiseren, wil de stichting een eigen opvanghuis in Bandiagara realiseren. Het is de stichting tot op heden nog niet gelukt om de sponsoring rond te krijgen. Tot die tijd worden de kinderen onder gebracht in gastgezinnen.
Onderwijs is voor kinderen ontzettend belangrijk en kan het verschil betekenen voor hun verdere toekomst.
Kringloop 't Trefpunt heeft een gift van 1000 euro overhandigd.
Wilt u meer weten kijk op de site van Ambasiekana Mali

Onderstaand bedank bericht staat op de site van Ambasikana
 Wat zijn wij als stichting blij met zoveel lieve mensen om ons heen! Wij werden opnieuw verrast door een donatie van kringloopcentrum het Trefpunt uit Marum. Deze organisatie doneert meerdere malen per jaar aan goede doelen. Een van de vrijwilligers van het Trefpunt, Dinie Smid, heeft ons project onder de aandacht gebracht en enthousiast verteld wat wij doen voor de kinderen in Mali. Het Trefpunt besloot daarom een cheque aan ons te overhandigen met het fantastische bedrag van €1.000! Met deze geweldige gift kunnen we weer vele kinderen in Mali toegang bieden tot onderwijs en daarmee hun kans voor een betere toekomst vergroten. Wij willen het Trefpunt dan ook enorm bedanken voor deze geweldige donatie. Speciaal woord van dank voor Dinie, die dit samen met de vrijwilligers tot stand heeft gebracht. Hartverwarmend!

v.l.n.r. Tina van der Velde, Dinie Smid, Barou Dolo en Ria Blaak