Opdracht Opdracht

Zending is een opdracht om het evangelie door te geven aan alle mensen veraf of dichtbij.
Evangelisatie is het doorgeven van de blije boodschap in eigen omgeving aan mensen die deze niet kennen of er vervreemd van zijn. Samengevat: het omzien naar elkaar, niet alleen voor de eigen gemeente maar ook voor de wereld om ons heen.

Om invulling te geven aan deze opdracht functioneert de Zendings- en Evangelisatiecommissie van de Protestantse Gemeente te Marum-Noordwijk;

• Naar binnen gericht: de gemeente bewust maken van haar evangeliserende en missionaire roeping.

• Naar buiten gericht: getuigenis en dienst aan de samenleving om ons heen en in de zendingsgebieden, door het streven naar een menswaardig bestaan voor iedereen. En het doorgeven van de blijde boodschap in eigen omgeving aan mensen die deze niet kennen of ervan vervreemd zijn.

Meer informatie kunt u verkrijgen bij Kor v.d. Velde, voorzitter (dit emailadres)

Afscheid Hans Meima
Op 9 december jl. hebben we afscheid genomen van Hans Meima, één van onze vaste organisten. Hans heeft vanaf 2001 met veel plezier de samenzang in eredienste begeleid. In het dankwoord van Jan v.d. Greft namens de gemeente werd Hans geprezen om zijn inzet. Hij speelde altijd met veel plezier en enthousiasme.
Wij danken Hans voor de vele jaren waarin hij ons begeleidden.

Klik hier voor de foto's uit de dienst waarin Hans afscheid neemt.

Vacature in het College van Kerkrentmeesters
Het College van Kerkrentmeesters is, in verband met het aftreden van de huidige secretaris, m.i.v. april 2019 op zoek naar een

Secretaris

Het betreft een interessante functie binnen een leuk en actief team van negen personen.

Voor informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Bert Stouwie (voorzitter), tel. (0594) 64 10 17 of Marchien Henstra (secretaris), tel. (0594) 24 85 63.

Mogen wij op u rekenen? Ook het werk van het College van Kerkrentmeesters is een verantwoordelijkheid van ons allemaal!

Ontstaan Gereformeerde kerk van De Wilp
Op de website gereformeerdeKerken.info staat een artikel over het ontstaan van de voormalige Gereformeerde Kerk te De Wilp, waarbij destijds ook de Gereformeerde Kerken te Haulerwijk en Marum een rol speelden.
Op de site staan verder nog veel meer interessante artikelen.