Opdracht Opdracht

Zending is een opdracht om het evangelie door te geven aan alle mensen veraf of dichtbij.
Evangelisatie is het doorgeven van de blije boodschap in eigen omgeving aan mensen die deze niet kennen of er vervreemd van zijn. Samengevat: het omzien naar elkaar, niet alleen voor de eigen gemeente maar ook voor de wereld om ons heen.

Om invulling te geven aan deze opdracht functioneert de Zendings- en Evangelisatiecommissie van de Protestantse Gemeente te Marum-Noordwijk;

• Naar binnen gericht: de gemeente bewust maken van haar evangeliserende en missionaire roeping.

• Naar buiten gericht: getuigenis en dienst aan de samenleving om ons heen en in de zendingsgebieden, door het streven naar een menswaardig bestaan voor iedereen. En het doorgeven van de blijde boodschap in eigen omgeving aan mensen die deze niet kennen of ervan vervreemd zijn.

Meer informatie kunt u verkrijgen bij Kor v.d. Velde, voorzitter (dit emailadres)

Startweekend

Ontstaan Gereformeerde kerk van De Wilp
Op de website gereformeerdeKerken.info staat een artikel over het ontstaan van de voormalige Gereformeerde Kerk te De Wilp, waarbij destijds ook de Gereformeerde Kerken te Haulerwijk en Marum een rol speelden.
Op de site staan verder nog veel meer interessante artikelen.