Collectes diaconie Collectes diaconie
Hieronder vindt u de diaconie collectes t.b.v. een goed doel.

Als diaconie bevelen wij de hierna genoemde collecte(n) van harte bij u aan.
Indien u niet in de gelegenheid bent om de diensten te bezoeken, u ziet en luistert via kerk-tv naar de dienst en u wilt ook graag een bijdrage geven, dan kunt u een bedrag overmaken op de rekening van de diaconie: nummer NL27 RBRB 078.98.12.347,  o.v.v. het doel van de collecte.

Collectes Collectes
5 juli: Gemeenteleven (2e collecte)

Collectes Collectes
19 juli: Merci Ships (2e collecte)
Mercy Ships is een christelijk goed doel met een duidelijke missie: in navolging van Jezus hoop en genezing brengen aan de allerarmsten in de wereld, omdat ieder mens kostbaar is. Ze streven ernaar, in navolging van Jezus, het toonbeeld van liefde in actie te worden door hoop te geven en genezing te brengen.
Mercy Ships Holland wil mensen en middelen inzetten ter ondersteuning van het internationale werk van Mercy Ships. Ze wil, in navolging van Jezus, hoop geven en genezing brengen aan kansarme mensen in de allerarmste ontwikkelingslanden omdat ieder mens kostbaar is.

Collectes Collectes
16 augustus: Bloemenfonds (1e collecte)

Collectes Collectes
23 augustus: ICS driver en development (2e collecte)
ICS is opgericht in 1980 en stond toen voor Internationaal Christelijk Steunfonds (ICS). De organisatie richtte zich volledig op noodhulp. Er werden hulpacties op touw gezet in onder meer Afghanistan, Pakistan, Libanon, Mozambique, Angola, Somalië, Oeganda, Vietnam, Laos en Cambodja.
In de loop der jaren zijn de programma's en aanpak veranderd. Van een organisatie die ooit begon met het bieden van noodhulp is ICS nu uitgegroeid tot een van de pioniers op het vlak van social businesses in Oost-Afrika. Ze zetten sociale ondernemingen op die een lokale economie op gang brengen waar ook boerengezinnen onderdeel van uitmaken. Door ouderschapstrainingen leren ze ouders hoe ze economische vooruitgang en een positieve opvoeding kunnen inzetten om de toekomst van hun gezin positief te beïnvloeden. Zo zetten ze een keten van duurzame economische en sociale ontwikkeling in gang.

Collectes Collectes
30 augustus: Kika (2e collecte)
Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Ons doel is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.